Connect with us

Érdekességek

DK Metcalf 35 éves franchise rekordot dönthet meg holnap

DK Metcalf mindössze második évére az NFL egyik leginkább levédekezhetetlen elkapójává nőtte ki magát méretének, sebességének és fejlődő technikájának köszönhetően. Vasárnap a 49ers ellen pedig minden bizonnyal beírja magát a Seattle Seahawks történelemkönyvébe.

Metcalfnak ugyanis mindössze 6 elkapott yardra van szüksége, hogy megdöntse a franchise legendás elkapójának, Steve Largentnek a 35 éve fennálló rekordját. Largent 1985-ben 1287 elkapott yarddal zárta a szezont, most ezt döntheti meg a másodéves WR, aki a nyolcadik héten a 49ers elleni első mérkőzésen 161 yardot és 2 TD-t jegyzett, karrierjében a három 49ers elleni meccsén pedig átlagban 104 yardot hozott össze.

Csapattársának, Tyler Lockettnek 36 yardra van szüksége az 1000 yardos szezonhoz, és ha ez összejön, akkor a Lockett-Metcalf duó mindössze a második lenne a Seahawks történetében Brian Blades és Joey Galloway (1995) után, amelynek összejött az 1000+1000 yardos szezon.

Metcalf egyébként mindössze a harmadik nem első körös elkapó, akinek első két idényében összejött a 100+ elkapás, a 2000+ elkapott yard és a 15+ TD (Isaac Bruce, Marques Colston). Steve Largent franchise-rekordja után pedig még nagyobb dolgot tűzött ki maga elé Metcalf, méghozzá Calvin “Megatron” Johnson NFL-rekordot jelentő 1964 elkapott yardos szezonjának túlszárnyalását.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!