Connect with us

Érdekességek

Eltűnt a hazai pálya előnye az idei szezonban

Nemhogy csökkent, teljesen el is tűnt a hazai pálya előnye az idei szezonban. Már az utóbbi években is csökkenő tendenciát mutatott ez, hiszen a csapatok és játékosok hozzászoktak az utazáshoz, az időeltolódáshoz, minden sokkal modernebb lett az idegenbeli meccsek szervezésével kapcsolatban. Majd erre tett rá a koronavírus egy lapáttal, a szurkolók nélkül teljességgel eltűnt a hazai pálya előnye.

2019-ben, amikor tele voltak a stadionok, 132-123-1 volt a hazai csapatok mérlege, ami a legalacsonyabb összesített mérleg volt 1972 óta. Idén pedig konkrétan 50% alatt nyertek a hazai pályán játszó együttesek, még ha csak minimálisan is: 127-128-1 volt a mérlegük a 2020-as szezonban.

Vegasban is alkalmazkodtak ehhez a fogadóirodák, hagyományosan 3 pontot ért a hazai pálya előnye, de az utóbbi egy-két évben már inkább két pont környékére csökkent ez, idén pedig leginkább egy pontról beszélhettünk.

Érdekes lesz figyelni a rájátszásban, hogy milyen arányban nyernek a hazai csapatok, hiszen ezek alapján a vendégeknek a megszokottnál nagyobb esélyük lehet. Habár azt tegyük hozzá, hogy mivel kiemelések alapján dől el, hogy ki lesz otthon, így elméletben mindig a jobb (vagy legalábbis jobb mérleggel végző) együttes lehet hazai pályán (kivéve a Washington-Buccaneers mérkőzést).

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!