Connect with us

Érdekességek

Eltűnt a hazai pálya előnye az idei szezonban

Nemhogy csökkent, teljesen el is tűnt a hazai pálya előnye az idei szezonban. Már az utóbbi években is csökkenő tendenciát mutatott ez, hiszen a csapatok és játékosok hozzászoktak az utazáshoz, az időeltolódáshoz, minden sokkal modernebb lett az idegenbeli meccsek szervezésével kapcsolatban. Majd erre tett rá a koronavírus egy lapáttal, a szurkolók nélkül teljességgel eltűnt a hazai pálya előnye.

2019-ben, amikor tele voltak a stadionok, 132-123-1 volt a hazai csapatok mérlege, ami a legalacsonyabb összesített mérleg volt 1972 óta. Idén pedig konkrétan 50% alatt nyertek a hazai pályán játszó együttesek, még ha csak minimálisan is: 127-128-1 volt a mérlegük a 2020-as szezonban.

Vegasban is alkalmazkodtak ehhez a fogadóirodák, hagyományosan 3 pontot ért a hazai pálya előnye, de az utóbbi egy-két évben már inkább két pont környékére csökkent ez, idén pedig leginkább egy pontról beszélhettünk.

Érdekes lesz figyelni a rájátszásban, hogy milyen arányban nyernek a hazai csapatok, hiszen ezek alapján a vendégeknek a megszokottnál nagyobb esélyük lehet. Habár azt tegyük hozzá, hogy mivel kiemelések alapján dől el, hogy ki lesz otthon, így elméletben mindig a jobb (vagy legalábbis jobb mérleggel végző) együttes lehet hazai pályán (kivéve a Washington-Buccaneers mérkőzést).

1 Comment
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
ahanem
ahanem
2021-01-07 12:40

sőt, néhol a hazai pálya is eltűnt, a kórházzá való átalakítása pedig nem járt sikerrel.

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x