Connect with us

Érdekességek

Watson szintű irányítóval lehetetlen ilyen rossz mérleggel végezni

Ha egy irányító MVP-közeli szinten játszik, akkor az szinte kivétel nélkül azt jelenti, hogy az adott csapat is a legjobbak között van. Kivéve ha a 2020-as Texansról van szó, amely nem hogy a legjobb csapatok közt lett volna, hanem egyenesek a legrosszabbak közt volt. A houstoniaknak ugyanis sikerült összehozniuk egy csúfos 4-12-es mérleget úgy, hogy közben Deshaun Watson top5-ös szinten játszott.

Az NFL történetében mindössze négy olyan irányító volt, aki egy szezonban 4500+ yardot passzolt, dobott mellé 30+ touchdownt és kevesebb mint 10 interceptiont, emellett passzonként legalább 8,5 yardot haladt előre (via PFT).

  • Peyton Manning 2004-ban, amikor a Colts 12-4-gyel végzett.
  • Aaron Rodgers 2011-ben, amikor a Packers 15-1-gyel végzett.
  • Matt Ryan 2016-ban, amikor a Falcons 11-5-tel végzett.
  • És Deshaun Watson 2020-ban, amikor a Texans 4-12-vel végzett.

A Texans idén a 12 vereségéből nyolcszor kapott ki úgy, hogy Watson minimum 25-ször passzolt és 100 felett volt a passer ratingje. Soha senki nem kapott ki így ötnél többször egy idényen belül. Watson a PFF értékelése alapján idén a harmadik legjobb irányító volt a ligában. A top7-ben Aaron Rodgers, Tom Brady, Patrick Mahomes, Josh Allen, Russell Wilson és Ryan Tannehill végeztek, és mindannyian rájátszásba jutottak legalább 11 győzelmet szerezve.

Kvázi lehetetlen ilyen rossznak lenni ilyen jó irányítójátékkal. A Texansnak viszont sikerült. Ráadásul a kilátások sem valami jók, hogy javul a keret Watson körül, ugyanis nincs első- és második körös pickje a csapatnak és a hetedik legrosszabb helyzetben van a Texans a fizetési sapkát tekintve is, a jelenlegi $176 milliós kalkulációk szerint a houstoniak $17,7 millióval lépnék túl a fizetési keretet, tehát tisztogatásokra lehet szükség csak ahhoz, hogy beférjenek a sapka alá.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!