Connect with us

Beharangozó

FK! Rájátszás jósda 2021

Holnap kezdődik a rájátszás, úgyhogy szokás szerint megpróbálunk rá jósolni! Kilenc szerkesztő nézett bele a varázsgömbjébe és írta le, mit vár a playofftól, ezeket pedig egy szép kis ágrajzokon szemléltettük. Egyetlen ágrajz sem egyezik teljesen, ráadásul hét különböző nagydöntőt és hat különböző Super Bowl győztest vízionálunk. 

Kommentben várjuk a Ti jóslataitokat és ágrajzaitokat is, a sablont itt tudjátok letölteni. Kiemelésekre tessék figyelni!

katonadani

Az AFC-ben elég valószínűnek gondolom a Chiefs-Bills döntőt, jelenleg ez a két legjobb csapat szerintem a ligában, így nagyon várom, hogy létrejöjjön ez a párharc, de azért a Steelers@Bills és a Ravens@Chiefs divisional meccsek is elég jónak ígérkeznek. A konfdöntőben szerintem a Billsben megvan az, ami a Chiefs legyőzéséhez kell, így kicsit merészen betippelem őket a Super Bowlba, és ha tényleg létrejön a párharc, akkor jobban kifejtem majd a Bills oldali beharangozóban, hogy miért is gondolom képesnek a Billst a győzelemre.

Az NFC-ben jóval nehezebb dolgom volt. A Saints és a Buccaneers továbbjutása borítékolható szerintem, a Rams@Seahawkson viszont fogalmam sincs milyen kimenetel lesz, ez pedig ugyebár a divisional párharcokat is átszabná. Maradok a jobb irányító oldalán, de nem vagyok magabiztos ebben. A Seahawks ennél tovább viszont nem menetel. A Packers-Saints-Buccaneers háromszög viszont nagyon érdekes. Szerintem a Bucs kikapna a Saints otthonában, a Saints kikapna a Packers otthonában és csak a Bucst látom képesnek arra, hogy a Packerst elverje a Lambeau-n. De az első két állítást helyben hagyva szívesebben látnám a Packerst a Super Bowlban, mint a Saintset, úgyhogy azt tippelem, hogy Bradyék elesnek a Lambeau-n.

Így Packers-Bills Super Bowl jönne létre, szép kis pisztolypárbaj két ágyúkarú irányító közt. A Bills pedig ötödik nekifutásra behúzza a nagydöntőt!

Jarred

Én kitartok a szezon előtti jóslatom mellett, miszerint Seahawks-Ravens döntő lesz. És hogy hogyan fog ez összejönni? Nos, aranyszabály a Titans-Ravens meccsek esetén, hogy mindig a vendégcsapat nyer. Innentől kezdve ez nem kérdés. A Steelers nyilván legyőzi a Brownst, és a buffalói hidegben Rivers nem érzi olyan jól magát, tehát a Ravens következő állomása az Arrowhead lesz. A Chiefs és Mahomes az utóbbi hetekben eléggé visszavett a lendületből, és ez lesz a vesztük, mert a Ravens pont most pörgött fel. A győzelem után nagyon fognak Harbough-ék szurkolni, hogy az AFC döntőben a Steelerst üthessék ki, de ez a vágyuk nem fog teljesülni. A Bills lesz az ellenfél, ami sokkal keményebb dió lesz, de egy hosszabbításos meccsen végül a Ravens diadalmaskodik.

A Seahawks útja talán egy kicsit könnyebb lesz. A Ramst értelemszerűen üti, akárki is lesz az irányító. Ezzel párhuzamosan a Saints kiüti a Bearst, a Buccaneers pedig a Washingtont. Ez azt eredményezi, hogy Wilsonék mennek a Superdome-ba. Breest láttuk, hogy már nem az igazi, Kamara pedig nem lesz elég az év végére feljavuló Seattle védelem ellen. A másik oldalon Tél Tábornok a Lambeau Fielden legyőzi a Bucst. Brady hozzá van szokva a hideghez, de a csapattársak nem, így pedig nem sokat fog tudni tenni annál a két downnál, mikor a kezébe adják a labdát. Az NFC döntő így ismét Seahawks-Packers lesz, és mind tudjuk, hogy a Packersnek két nagy mumusa van. A konferenciadöntők, és a nyugati csapatok. A Seahawks most sem fog csalódást okozni, és ismételten keresztbe tesz Rodgersnek.

A Super Bowlon természetesen egy utolsó pillanatig kiélezett meccset fogunk kapni, ahol a gólvonalon Lamar megpróbál TD-t futni, de Jamal Adams megállítja, és így a Seahawks fog nyerni.

alatriste

AFC-ben nem várok nagy meglepetést a wild card körben. Rivers megég vagy inkább megfagy a buffalói hidegben, míg a Steelers nem fog ráfaragni, hogy beengedték a rájátszásba a Brownst. Egyedül a Ravenst hoztam ki idegen győztesként és ez elsősorban a védelmek közötti óriási különbség miatt van. A támadósorok képesek hasonló szinten játszani, de a playoffban nem lehet büntetlenül meccselni a liga egyik legrosszabb védelmével. A divisional roundban már érdekesebb a helyzet. A Bills remek formája és erős támadópotenciálja miatt legyűri a Steelerst, hiába lesz erős a Pittsburgh védelem, a támadósorok között túl nagy a különbség. A másik párharcban nem várok bezuhanást a Chiefstől, egyszerűen csak mindig nekik se jöhet ki a lépés. A Ravens offense hasonló kaliber és ezt a szezon vége felé már meg is mutatták, de a védelmük képes lehet pár stopra vagy labdaszerzésre. A főcsoportdöntőn bármi dönthet, mindkét csapat ráadásul remek formában van, de talán két elit védelmet egymás után a Bills se tud feltörni, főleg ha az ellenfél itt támadni is fog tudni.

A NFC-ben borítom a papírformát a wild card körben. Brees utóbbi években látott rájátszás formája nagyon aggasztó. Nyilván a óriási favoritok, de a Bears támadósora elkezdett pislákolni az év végén. A Saints védelme jobban játszik az elmúlt hetekben, de papíron a chicagói egység sem kellene, hogy sokkal gyengébb legyen. Ha a Superdome-ban tudnának nyerni, már kapná is Trubisky az új szerződését. A Rams ugyancsak idegenben menne tovább, itt hiába van egyértelműen a hazaiak oldalán a jobb irányító, a szezon második felében folyamatos lejtmenet, amit a Seahawks mutat. A védelmük javuló statisztikái pedig elsősorban amiatt voltak, mert a liga legrosszabb támadósoraival kellett játszaniuk. A Tampa győzelme nyilván papírforma. A divisional roundban a Bears ismét a Lambeau-ra látogat, ahol kevés babér termett nekik az elmúlt években és ez most sem lesz másként. Tampa vs. Rams meccset már rendeztek idén a Raymond James stadionban, én pedig újfent hasonló végkimenetelt várok. Az indok itt talán edzői gárdákban lévő különbség, és hogy a Rams védelme ki tudja venni a Bucs playmakereit. A főcsoportdöntőben azonban elfogy a Rams szerencséje, a Green Bay a támadósorra és a hazai pálya nyújtottak előnyökre(?) támaszkodva jut tovább.

A Super Bowl a lehető legrosszabb párosítás a Packersnek. Éveken át azért estek ki a rájátszásból, mert nem tudtak mit kezdeni a mobilis irányítókkal. Ez most sem lesz másként és a Ravens 2019-es elképesztő szezonja mostanra érik trófeává.

kronikk

Kezdjük az AFC-vel és ott is az első mérkőzéssel, amivel megkezdődik a Super Wild Card hétvége, a Bills-Colts. Nehéz döntés volt, de végül a Bills mellett döntöttem a két irányító közötti különbség miatt, de ha Jonathan Taylor úgy megy, mint az utolsó hetekbenm meggyűlhet a Buffalo baja rendesen. A Steelers-Brownsnál már a Barnák COVID problémája előtt is a Pittsburgh felé hajlottam, de a tegnapi hírek után még biztosabb lettem ebben. AFC részről és talán a teljes hétvégének a legnagyobb rangadója a tavalyi Divisional visszavágó Titans-Ravens. Kemény mérkőzés lesz, akár még hosszabbítást is el tudok képzelni, de végül az dönthet, hogy a Titans védelmét nem érzem képesnek arra, hogy az elmúlt hetekben top formában lévő Baltimore-t megállítsák. A következő körben a Bills menetelése folytatódhat a Steelers ellen és itt is az Allen és Roethlisberger idei különbsége döntött számomra a Buffaló felé, meg persze a hazai pálya. Végül a címvédő is becsatlakozik a buliba és jó eséllyel az év meccsét játszhatják a Ravens ellen, de az idei Chiefsben nem érzem azt az átütőerőt, mint ami tavaly megvolt, így a Baltimore utazhat az AFC döntőbe a Bills ellen. Lamar Jackson és a Baltimore futó egysége a Josh Allen és Stefon Diggs fémjelezte Bills offense ellen pikáns párharc lehet, most a Billst érzem erősebbnek, így az AFC oldaláról ők juthatnak a Super Bowlba az én jóslatom szerint.

NFC oldalon a Saints-Bears mérkőzésen a hazaiak készülhetnek arra, hogy mikor lesz Drew Brees utolsó meccse visszavonulása előtt. Jó eséllyel nem a Bears elleni, ezt a kört még sikerrel veszik vele. Ennél érdekesebb párharc lehet az NFC West rangadó, a Seahawks-Ramsen egy végletekig szoros mérkőzést várok, ahol a védelmek közötti különbség dönthet a Los Angeles-i csapat javára. Utoljára a számomra legegyértelműbb párharc maradt a Washington és a Buccaneers között, Tom Bradyék könnyedén vehetik az akadályt, és így a következő körbe jutnak. Idén harmadszorra láthatjuk a Saints-Buccaneers összecsapást, ami véleményem szerint Brees búcsúmeccse lehet. A legenda nem követi Manninget és nem sikerül Super Bowl győzelemmel befejeznie a szezont, Bradyék mennek az NFC-döntőbe. A másik elődöntőn Aaron Rodgersék is bemutatkoznak és a Green Bay-i hidegben győzik le a Ramst. Tom Brady vs Aaron Rodgers pikáns kis csatája jutott az NFC döntőjébe, amit a hazai pálya előnye miatt nyer a Packers.

A Super Bowlra így a Bills-Packers maradt. Szép kis csata lehet két MVP esélyes irányító között, addigra már tudjuk majd, hogy az egyéni elismerést ki nyeri. Jó kis csata lehet a szezonzáró két top QB és így két top offense között. Nem a védelmekről szól majd ez a Super Bowl, amiből most a rutin miatt Rodgersék jönne ki jobban, így elhódítva a Lombardit.

balentin

A szuper wild card hétvége nem fog meglepetéssel indulni, a Bills egyre jobb és már-már lehengerlő formáját nem tudja a Colts remek védelme feltartóztatni, nem lesz meglepetés ezen a meccsen, ahogy a másik kettőn sem – már ami az oddsokat illeti. A Titans-Ravens egy nagyon kemény meccs lesz, de a vendégek visszavágnak az alapszakaszbeli fiaskóért, így alacsonyabb kiemeltként mennek tovább. A Steelers-Browns meccsen pedig kiderül, melyik csapatnak hihetünk leginkább, itt a Steelers bizonyul majd jobbnak, kihasználva a Browns hiányosságait a vírushelyzet miatt. A Divisional kör igazi nagyfiús párosításokat fog hozni, de a Billsre ezúttal sem lesz ellenszer, hengerelni fognak, igen, a Steelers acélfüggönyét áttörve. A másik ágon pedig a borzasztóan veszélyes Ravens a sztárjait két hétig pihentető Chiefs ellen fog igyekezni meglepetést okozni. Ez is egy amolyan visszavágó lesz, de nem tapasztalhatunk majd 14 pontos különbséget a két csapat között. A Ravens végig versenyben lesz, de Andy Riednek két hete lesz, hogy minden mágiát kifőzzön és sikeresen fogja ezt megtenni. Az AFC döntőjét tehát a két legmagasabb kiemelt fogja játszani a címvédő otthonában. Igazi pontháború várható, ahol végül az fog nyerni, amelyik csapat utoljára támadhat majd, ez pedig a Chiefs lesz. Nem a védelmek fogják dominálni a párharcot, de két ilyen lehengerlő támadójáték mellett nem is kell 30 pont alatti mérkőzésre számítani.

Az NFC első rájátszásköre is hasonlóan fog alakulni, mint az AFC-é, két papírforma győzelem mellett lesz egy upset, mégpedig a Rams részéről. A Los Angeles-i alakulat a Seahawkst fogja majd meg idegenben, hiába Wilsonék fegyverarzenálja, McVay olyan gameplant fog hozni, hogy ellehetetlenítse Carrollék játékát támadóoldalon. A Tampa Bay-Washington meccs egy brusztolós, védelmi megmozdulásokkal tűzdelt meccs lesz, ahol legvégül az fog dönteni, melyik csapat támadósora jobb és rutinosabb. Így pedig a Bucs fog továbblépni. A Saints a fordulóbeli egyetlen dome meccsen a Bearst fogadva fog dominálni, kevésbé szoros találkozón fogja megszerezni a továbbjutás Brees utolsó menetelésén. Ezzel a győzelemmel pedig a szezonban harmadjára jön létre a New Orleans-Tampa Bay párosítás, de ezúttal sem lesz megoldása a Saintsre Bradyéknek, a Buccaneers ezúttal is elbukik, hiába vetnek majd be minden lehetséges fegyvert, a hazai csapat annyira összetett játékot fog mutatni, amire nem lesz ellenszerük. A másik oldalon pedig a tanítvány találkozik a mesterrel, azaz LaFleurék néznek farkasszemet McVay csapatával, ahol a bombaformában játszó Packerst nem lehet majd meccselni Wisconsinban. De nem a körülmények fognak dönteni, hanem az irányítóposzton kialakult különbség, amivel a Packers Rodgers alatt először játszhat NFC-döntőt otthon. És hiába az érzelmi fölény a Saints oldalán, hiába a nagyon erős keret, támadósor és védelem, a Packersre idén az NFC-ben nem lesz ellenszer, még a második legjobb csapat sem fogja tudni őket maguk mögé utasítani.

Ezzel pedig megint a két első kiemelt fogja játszani a Super Bowlt, a két fantasztikus irányító vezette alakulat, az NFL egyértelműen két legjobban menedzselt csapata. A show pedig nem fog elmaradni, bár a vártakhoz képest ezúttal sem lesz akkora pontzuhatag, a védelmek moderálják majd némileg a támadósorokat, de a Chiefsre és Mahomesra ezúttal sem lesz ellenszer, címvédéssel fog zárulni a találkozó. Az MVP a döntőn Patrick Mahomes lesz, akik maga teljesítményével mindenki felé fog nőni, Rodgers nem fog duplázni, ezt az egyéni elismerést nem fogja tudni elhozni – hiába állt ki derekasan az egész mérkőzésen.

Höri

Hűnek kell maradnom a kis csapatomhoz, úgyhogy legalább egy upsetet beírok nekik, hiába a Colts a legkisebb kiemelésű. Történtek nagyobb csodák már a playoffban annál, hogy Josh leolvadjon egy adott délután. Hátha majd most. Ugyanezen logika mentén ugyanakkor nem tudom tovább vinni a csapatot még egy kört, mert Mahomeson bajos napján se lépünk túl, az már megvolt tavaly a regulárban. A másik oldalról a Browns már azzal is boldog, hogy idáig eljött, magyarázható a kiesés a hiányzók miatt nekik. A Ravens tavalyi búcsúja után nem csak ők motiváltak a visszavágásra a Titansnek, hanem nyilván utóbbi is, szóval az egész playoff egyik legjobb csörtéjét várom – a kiegyenlítődés miatt mondtam be a Ravens tippet, de bárki is jut tovább, szerintem nyerni fog Pittsburghben, majd ki fog kapni Kansas Cityben.

Az NFC első körében két laza déli papírforma továbbjutás mellett a Rams boríthatja szerintem a számosított erősorrendet, az egy meccses Goff nélküli minta alapján egész belelkesültem miattuk, miközben a defense már régebb óta egész jól megy. Egy szenvedő Seahawks a lábon erős Wolforddal felülmúlható, amennyiben a def lehozza a megszokottat. Az igazán nagy visszhangot talán nem is ez, hanem a Green Bay kiütése jelentené. Régen volt már igazán rossz napja Rodgerséknek, inkább csak gyenge periódusaik vannak, de ez a Rams épp megfelelő ellenfél, hogy kihozza belőlük. Utána viszont véget fog érni az underdog történet, és a délről jövő konf döntős ellenfél már tud majd olyan szisztematikusan haladni ellenük, amire nem lesz válasz. Ez a csapat pedig a Buccaneers lehet nálam. Nehezen látom, hogy Brady ugyanazon csapat ellen háromszor bukjon egymás után. Közel teljes fegyverzetben, éles helyzetben teljhatalmat kapva át tudja rángatni ezt a brigádot a Saints és a Rams ütős védelmén egyaránt, aztán mehet meccselni Mahomesszal a Nagyszínpadon, saját új pályáján. Az új erőt ugyanakkor nem sikerül lebirkózni- én címvédésre készülök.

löfli

Az AFC-ben a Bills – Chiefs döntő a szexi matchup, szerintem is ez lesz a végén, de nézzük hogyan jutnak el oda a csapatok. A Bills a Super Wild Card kör első meccsén viszonylag simán nyer majd a Colts ellen, a hazaiak brutálisan jó formában vannak, Riversék kevésbé. A Steelers is könnyedén üti majd a hiányzókkal teli Brownst, hiába a remek szezon, a Brownsnak most ennyi jutott, a Ravens pedig revansot vesz a tavalyi vereségért, és 500+ total yarddal szétszedik a Titans védelmét, 70 pont feletti végeredményt várok azon a találkozón. A Steelers a Bills ellen egyszer már megégett, ismét ez fog történni, Big Ben borzalmas napját nem tudja megmenteni a védelem, a Ravens védelem pedig hiába próbálkozik, nem tudja megállítani Mahomesékat, Lamar pedig nem fog tudni elég pontot feltenni. Az AFC döntőben pedig a rutin és a hazai pálya Mahomesékkal lesz, hamar előnybe kerülnek és hiába az Allen-Diggs páros, az utolsó másodperces Hail Mary próbálkozást leüti Sorensen, és ismét a Chiefsé lesz az AFC trónja.

Az NFC-ben kevesebb bajnokesélyest látok, mégis innen kerül ki a végső győztes majd. A Saints az edzés nélküli Kamarával is lesimázza a javuló formát mutató Trubiskyt, aki 200 passzolt yard alatt zár és háromszor is eladja a labdát. A Seahawks – Rams igazi ki-ki találkozónak tűnik, de igazából mindegy is, hogy Goff vagy Wolford kezd, a Seattle védelme erre a meccsre felszívja magát, és őrületbe kergeti az aktuális Rams irányítót. A Washingtoni Futball Csapat pedig hősiesen küzd majd, főleg a védelem, és hiába Alex Smith Comeback Player of the Year díja (nyilván ő fogja kapni), Tom Bradyt és az elkapóit csak két negyeden keresztül tudják limitálni, a második félidőben már gálázni fog a Buccaneers. Egy héttel később már nem fognak, ugyanis a Packers egy igazi havas playoff meccsen átgázol rajtuk 200+ futott yarddal, a másik mérkőzésen pedig Brees ihletett formában passzolja majd szét a Seahawks védelmét, ami ezen a meccsen megmutatja igazi arcát. Az NFC döntőben aztán meglepetésre Breesről kiderül, hogy nyitott stadionban is tud passzolni, ahol a rendes játékidő végén kap egy véleményes DPI büntetést a Saints, amivel mezőnygóltávolságba kerülnek és egyenlítenek, majd a hosszabbításban behúzzák a mérkőzést.

Az 55. Super Bowl pedig a fiatal és az öreg QB csatájáról szól majd, ahol ugyan Brees nem fog jól játszani, de a védelem megnyeri neki a mérkőzést, hogy egy újabb gyűrűvel vonulhasson vissza.

Renningan

Az AFC jelenlegi legjobb csapata szerintem a Bills, öröm nézni Josh Allenék játékát, ráadásul a védelem is kezdi összekapni magát, így nem gondolom, hogy a Philip Rivers miatt limitált Colts offense végig tudná tartani a lépést. A Brownstól egyáltalán nem vagyok elájulva, a pihentető Steelerst is alig tudták megverni, nagyon sima one and done lesz ebből. A Titans-Ravens meccs lehet a legizgalmasabb az AFC első körében, tudnék is szurkolni Ryan Tannehilléknek, de egyszerűen olyan gyenge a védelem, hogy a Ravens hosszú távon be fogja őket darálni.

A második körben már pályára lép a Chiefs és kipihenve, alaposan felkészülve Lamar Jacksonékból behúzzák a meccset. A Billsnek sem okoz gondot a Steelers: sokkal nagyobb a különbség a két offense között, hogy azt a Steelers elit védelme kompenzálni tudja. Az AFC döntőjében így a két legjobb gárda találkozik egymással, ahol jó eséllyel az nyer, aki utoljára támad. Az aktuális forma alapján a Billsre szavaznék, megérdemelnék nagyon a döntőt.

Az NFC-ben a Washingtontól és a Bearstől nem sokat várok: az Eagles majdnem, hogy önsafetyket kezdett csinálni, hogy nyerjenek Alex Smithék, a Bears pedig bottom 10-es csapatokat (és a Bucst) legyőzve szenvedte be magát egy 8-8-as mérleggel. A Rams-Seahawks teljesen kiszámíthatatlan, pláne hogy előbbi több fontos támadót is visszakapott – jelenleg a Seahawks mellett állok, de csak minimálisan.

A divisional roundban bekapcsolódik a Packers, de nagyon nem lesz jó a Bucs elleni matchup. Bradyt nem bosszantja a hideg, Shaq Barrett visszatér, ráadásul Arians játékhívásai is fejlődni látszanak az utóbbi időben. Az összes többi csapat ellen a Packersre tennék, de a Bucs lehet idén a mumus. A túloldalon a Saintsnek nem sikerül széppé tenni Brees búcsúját, Wilsonból megint előjön az MVP, ráadásul a Seahawks hagyományosan keresztbe szokott tenni nekik. Brady-Wilson meccs lesz így az NFC döntőben, én pedig a boomot várom a Bucstól, ami egy hosszabbításos győzelemben csúcsosodik ki. Az utolsó lépés viszont nem jön össze Bradyéknek, hosszú évtizednyi szenvedés és sorozatban négy elveszített döntő után a Bills végre fel ér a csúcsra.

g495sr

Sokan papírforma wild-card hétvégre számítanak, én viszont több szoros meccset, meglepetéseket várok, elsősorban az AFC-ben, ahol a Dolphins kiesése ellenére is csupa-csupa kétarcú csapat jutott a rájátszásba. Elsősorban a futójátékra alapozva a Bills mellett a Browns és a Titans is tovább fog jutni, a három találkozón legalább egy hosszabbításra számítok – megspékelve némi speciális egység bénázással. Az NFC már jóval egyértelműbb meccseket hozhat és bár szerintem a Bucs-Seahawks duó is némileg csalódást fog kelteni, a Football Team és a Rams van annyira rossz, hogy ennek ellenére is továbbjussanak. A Bears esetében nem néztem utána mennyi lehet az over/under, de számomra már az meglepő lenne ha pontot tudnának szerezni a Saints ellen.

A divisional-round (“megfelelő” továbbjutók esetén és Covid para nélkül) az elmúlt évek legjobb futball-hétvégéjét hozhatja, mindegyik párharcban nüanszok dönthetnek, talán a Chiefs lehet a legkényelmesebb, a Brownsban azért nincs benne egy hosszú menetelés. Az AFC másik párharcát Josh Allen döntheti el, amennyiben tudja hozni az alapszakasz teljesítményt – és miért ne tudná? – úgy 60(+) percen keresztül nem tarthatja a lépést a Titans. Az NFC négy legjobb irányítójának meccsei mindig különlegesek, a Brady-Rodgers csata pedig különösen pikáns, az elképesztő PO tapasztalat azonban előbbinek kedvezhetnek. Brees utolsó nagy menetelését még a Jamal Adams féle (kac-kac) Seahawks védelem sem tudja feltartani, így itt hazai sikert várok.

Ha azt mondtam, hogy a div-round a legjobb futball-hétvége lehet, akkor az csak amiatt tartja magát, mert a konferencia döntőknél már csak két meccset fogunk látni, de két milyen meccset! Az AFC-ben a fiatal titánok, a liga jövője csap össze, az NFC-ben a legnagyobb veteránok készülnek az utolsó nagy dobásra, Hollywood sem írhatott volna szebb összecsapást. Mindkét meccsen hosszabbítást várok – természetesen. A Bills csapatként és motivációban múlhatja felül Mahomesékat, a Bucs pedig Brady zsenije miatt tart ott, ahol – ez most sem lesz másként.

A döntő a fentiekkel ellentétben “nem lesz nagy szám”, a kérdőjelek kiegyenesednek, az év eleji jóslatok (lásd. pl. a sajátom :)) papírformává alakulnak, New York legőrültebb szurkolói pedig végre mindent visszakapnak, amiért az elmúlt években, évtizedekben szenvedniük kellett.

57 Comments
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
57 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
csak ezt ne
csak ezt ne
2021-01-08 09:09

Ezek szerint a Bills a top favorit. Főleg a SB-ban és TB ellen. Meglátjuk. Magam részéről még azon is csodálkoznék ha az első meccset nem pörögnék túl. Mert szerintem a PO-ban ezeknek a lelki dolgoknak legalább akkora szerepe van, mint a tehetségnek egyes posztokon.

Már az első körben is van 3 meccs, ahol a többet hibázó, jobban megremegő, túlpörgő csapat eshet ki. (Colts-Bills, Ravens-Titans, Browns-Steelers)

Tippjeim:

AFC

WC

Colts-Bills – Bills, bár a Bills is szenvedni fog a meccs nagy részében, végül Rivers bír majd még többet hibázni.

Steelers – Browns Steelers, szerintem a Browns ezt elizgulja, a Steelers meg nyugis lesz, Big Ben az álmából felkeltve is veri őket és ez most sem lesz másképpen, a 4. negyedben kerekednek felül.

Ravens – Titans Titans, Lamar eddig nem volt egy PO menő, szerintem nem ez a legjobb párosítás neki, nyilván ő fog legjobban izgulni, mert ha harmadszor is bukja az idény első PO meccsét, akkor nagyon nehéz lesz ezen túllépnie. (Ha sikerülne nyeni a Ravensnek mégis, akkor viszonr a SB győzelem is mehet a felszabaduló energiák miatt) Ez egy nagyon kétesélyes meccs, kiváncsi leszek arra is, hogy a két bátor HC küzül melyik lesz a kritikus pillanatokban tökösebb, tavaly Vrabel dominált, ezen a téren is lesz egy revans hangulat szerintem.

Divisional

Titans – Chiefs Chiefs, sima ügy lesz ez megint.

Steelers – Bills Steelers, legkésőbb itt véget ér a Bills csoda idénre. Ez nem lenne egy jó párosítás nekik szerintem.

Konferencia döntő

Steelers – Chiefs Chiefs, trükkös meccs lenne, a Steelers jó párszor megtréfálta őket korábban a PO-ban, de most nagy küzdelemeben, tzalán hosszabbításban, de Mahomesék kerülnek ki győztesen.

NFC

WC

Bears -Saints Saints, ezt nagyon simának érzem, a két edző közötti szakadéknyi különbség miatt, a Saints gyengeségei itt egyáltalán nem fognak látszani.

Rams – Seahawks Seahawks, ez 50-50-es meccs, bármi lehet, a Seahawks O, ha maximumát nyújtja adhatja azt a többletet, amivel talán nyerhető a meccs. De erre a párosításra nem nagyon fogadnék.

Buccaners – Washington Buccaners, ez nem lesz annyira sima mint várható lenne, de azért behúzza a Tampa.

Buccaners – Packers Buccaners, ez nagy meccs lenne alig megjósolható mi lenne, de a szívem a Tampa felé húz, úgyhogy legyen az, de simán lehet ez fordítva is.

Seahawks – Saints Seahawks, szerintem messze nincs SB nyerési esély a Saints-ben egy remekül vezetett de igazában elég közepes csapat, úgyhogy most jön el számukra az igazság pillanata.

Buccaners – Seahawks Buccaners megint egy érdekes meccs, de ha TB eljut idáig akkor az idei Seahawks már nem tud az útjába állni.

SB

KC – Tampa KC, sajnos ez simább lesz mint akárki gondolná, a két edző közötti nagy különbség miatt, a KC az idény legjobb játékát hozza, a Tampa a Saints elleni formát a végére unalomba is fullad.

Bujdy Bujdy
Bujdy Bujdy
2021-01-08 09:14

Tehát akkor kimondhatjuk, hogy kronikk kivételével egyikőtök sem ért a focihoz! ;) :D

Roccso BillsFan
Roccso BillsFan
2021-01-08 09:46

Csak most is ilyen jó százalékban teljesüljenek a tippjeitek, mint az alapszakaszban! ;)
Nálam az SB győzelem talán túlzás , de lehet hogy csak a múlt beszél belőlem…

Roccso BillsFan
Roccso BillsFan
2021-01-08 09:46

Csak most is ilyen jó százalékban teljesüljenek a tippjeitek, mint az alapszakaszban! ;)
Nálam az SB győzelem talán túlzás , de lehet hogy csak a múlt beszél belőlem…

Danika
Danika
2021-01-08 10:30

comment image

vcriss
vcriss
2021-01-08 10:40

Hörinél azért nézzétek át az AFC részt..

Raist
Raist
Reply to  vcriss
2021-01-08 11:05

Miért? Szerintem rendben van.

d zoli
d zoli
Reply to  Raist
2021-01-08 11:39

Ravens fogadja Chiefs et.

Raist
Raist
Reply to  d zoli
2021-01-08 11:48

Hörinél? Hol? Az ábra jó, a leírásban meg így van:

“a kiegyenlítődés miatt mondtam be a Ravens tippet, de bárki is jut
tovább, szerintem nyerni fog Pittsburghben, majd ki fog kapni Kansas
Cityben.”

Nekem ez is jónak tűnik, a Ravens-Kansas meccsen a Kansas lenne otthon.

vcriss
vcriss
Reply to  Raist
2021-01-08 12:48

Aha. Szóval a Bills Colts párharcból a Steelers jut tovább. Mesélj még 🙂

katonadani
Reply to  vcriss
2021-01-08 12:54

úgy tűnik az NFL playoff rendszere még mindig nem egyértelmű mindenkinek :) direkt nem tettünk vonalat a wild card meccsek és a divisional meccsek közé egyébként, hiszen kiemeléstől függően több helyre is mehetnek a csapatok.

vcriss
vcriss
Reply to  katonadani
2021-01-08 13:04

Világos , de elbeszélünk egymás mellett. Az első oszlop megcsúszott a másodikhoz képest, de csak azon a képen.

vcriss
vcriss
Reply to  vcriss
2021-01-08 13:05

Pontosabban a második bocs.

vcriss
vcriss
Reply to  vcriss
2021-01-08 13:16

Mondjuk érdekes, hogy csak a kis képen.

rowi
rowi
Reply to  vcriss
2021-01-08 19:49

mert ő az egyetlen aki bemondta a colts meglepetést, ezért van a “kavarodás” ami ugye nem az, hanem ilyen a playoff párosítások rendszere… ha a bills kiesik, akkor a steelersé a másik hazai pálya a divisionalra (ha ők is, akkor a titansé)

Raist
Raist
Reply to  vcriss
2021-01-08 17:50

Nincs mit mesélnem, nálam jól látszik a képen a második oszlop (felülről-lefele: Steelers-Ravens, másik pár alatta Chiefs-Colts), nem tudom Te mit látsz ott, szóval mesélj inkább Te :).

Caselele
Caselele
2021-01-08 10:51

Bold:
A Saints csak akkor fog több mint 1 mérkőzést nyerni, ha Taysom Hillnek több mint 20 passzkisérlete lesz.

ThySoul
ThySoul
2021-01-08 11:11

Allen a legtúlértékeltebb támadó a ligában mi? Diggs hisztizni fog a túldobott labdák miatt már a szezon felénél, ugye? A Pats vagy a Dolphins nyeri úgyis a csoportot?
Elindult a Bills bandwagon gyertek divatok

Danika
Danika
Reply to  ThySoul
2021-01-08 11:11

nem olyan biztos, várj pár percet :D

ThySoul
ThySoul
Reply to  Danika
2021-01-08 16:39

Hát mi az hogy nem mi nyerjük meg :D

Krisztian Fekete
Krisztian Fekete
Reply to  ThySoul
2021-01-08 12:39

Már szalad is a bandwagon, három szerkesztő is bejósolta nektek a SB-T4 :)

ThySoul
ThySoul
Reply to  Krisztian Fekete
2021-01-08 16:39

Divatokkkkkk
Nem amúgy örülök hogy ennyire tetszik a csapat mindenkinek, remélem egy kört legalább megyünk

Hurrá Torpedó
Hurrá Torpedó
2021-01-08 11:23

playoff tippjátékot mikor aktiváljátok?

Fontos_Vidra
Fontos_Vidra
Reply to  Hurrá Torpedó
2021-01-08 17:15

mostmár megy

Danika
Danika
2021-01-08 11:24

comment image
AFC oldalról indulva először kezdem a Bills-Coltssal. Philip Rivers eddig 4-0 a Wild Card körben, a meccset követően 4-1 lesz. Egyszerűen nem látom magam előtt, hogy a 2. félidőre sikeres változtatásokat hajtanának végre, ami a meccsbe kerülhet nekik. A Bills 1995 után ismét nyer Playoff meccset. Mason Rudolph megmutatta, hogy mi lehet a valódi padlója a Steelers támadó sorának, amit jelenleg Big Ben húz vissza. A Browns meg érzelmekkel túlfűtve arat egy emocionális győzelmet Pittsburghben. Titans-Ravens mérkőzésen a meccset a jobb passz játékkal rendelkező csapat győzelmét fogja hozni, mivel egy-egy 10 yardos büntetés vagy elejtett labda a támadósoroknál szinte rögtön passzért kiállt a következő playben, amiben Tannehillék erősebbek. A Divisonal Roundban a Browns nagyon veszélyes ellenfél a Chiefsre nézve, mivel képesek hosszú driveokat vezetni és TD-vel be is vezetni. A Chiefs meg az elmúlt 4 réjátszás meccsén mindig 10+ pontos hátrányt összeszedett a meccs egy adott pontján. Az Andy Reides pihenő hetes gameplan sem tudja a túlságosan is kihűlt játékosokat időben tűzbe hozni, mely a meccset eldöntő 2 pontos kísérlet sikertelenségében csúcsosodik ki. A világ csodájára megy tovább a Browns. A Titans kifüleli, hogy Josh Allen a Free MVP trial formáért folyamatosan e-mail címeket kreál, jelentik az adnimoknak, akik azonnal fel is függesztik a szolgáltatást. Josh rendkivül rossz napot fog ki 3 Interceptiont dob, Artur Smith már az interjú táblázataival bogarászik a meccs közben. Könnyed Titans győzelem, a Maffia család szomorúan megy haza. Az AFC Döntőre így Nashvilleben kerül sor. Ahol nem lesz látványos Music City Miracle, hanem egy ki-ki mérkőzést fog játszani a két “futó-bolond” csapat. 2:33-mal a vége előtt 2 időkéréssel 23-30-as állásnál Tannahillék kapják meg a labdát és Henry hathatós közreműködésével pörgetve az órát végig vezet egy “drive-ot”. 30-30-as állással ér végét a rendes játékidő. A hosszabítást a Titans kezdheti és végig is mennek, irány a döntő.

NFC-ben a legsimább meccs a Washington-Tampa. Bradyék könnyen átlépnek Alex Smithéken, hiába nyert eddig a Wild Cardon a negatív mérlegű csoportgyőztes. A Rams-Seahawks meccs a védelmek harcáról fog szólni, mert az erősség találkozik az erősségel a Rams D és Seahwaks O párharcán, a túl oldalon csak bénázást látok. Maka egy tanácsát fogadva, miszerint idegenben rosszabb irányítóra nem fogadók a Seahawks jut tovább egy pontszegény 14-10-es kimenetellel. Pénzet-házat-asszonyt az under 40 pontra. New Orleansban ismét megtörténik a leolvadás. Brees rájátszás meccsen ismét belehibázgat, amit a csapat még el tudna viselni, azonban Turbó lesérül, és a pályára lép Big Dick Playoff Nick Foles. Az eddig csordogáló meccs gyökerest fordulatót vesz, Foles összehozza a győzelmet. Green Bayben ellenben a Big Dick Nick is visszaalakul regular season Folessá, ami Arrod Rodgersék ellen kevés lesz. 10+ pontos győzelemmel várják a Seattleből a győztest…aki a hazai csapat lesz. Ez a Tampa Bay szezonja úgy fog véget érni, mint Peyton Manning első szezonja a Broncossal. Esélyesként 2-szeres hosszabbításban. Wilsonből előjön a magia és ez lesz a döntőfaktor. De a mágia itt is kifogy, hiába sikerül Rodgersék ellen véig pariban lenniük. 4 másodperccel a vége előtt döntetlen állásnál félpályáról Rodgers megkapja a labdát, táncol balra, táncol jobbra, jön Jamal Adams és mielőtt odaérne, felhajítja a labdát, amit Devante Adams meg fog. Nyer a Green Bay, chester rémálma nem valósul meg.

A döntőn a Packers-Titans találkozó nem lesz túl nagy szám az első jelek alapján. Az első félidőben Rodgersék 21 pontos előnnyel mennek öltözőbe 28-7-es állással. A Titans védelem nem tudja őket megállítani. A nagy hátrány miatt futni sem lehetett sokat. A második félidő első driveját a Titans kezdheti azonban, ahol rögtön Henry kezébe adják a labdát, aki 75 yardos futott TD-t szerez. Őrjöng az a pár ezer szurkoló Tampában, azonban ezt követően gyorsan ismét csend jön. Field goallal válaszolnak a sajtfejűek, Tannehill kezéből az ellenfél 40 yardosán kiütik a labdát, amit a védelem szed össze. A meccset le lehetne zárni, az utolsó negyed előtt az állás 31-14. Azonban azt senki sem gondolta, hogy Rodgersék nem szereznek több pontot többé a meccs hátralévő részén, mivel a következő 2 drive mindegyikében Marquez Valdes-Scantling 3 kísérletnél droppol egyet. Mindegyiket követően sikerül a Titansnek TD-t szereznie, azonban túl sok idő ment el. 31-28 az állás 4 perccel a vége lőtt ismét a Packernél a labda. A félpályára érve érkezik a 2 minute warning. 4&2 szituációt kellene megoldani. Időkérés már nincsen a Titansnél, first downnal véget ér a meccs. Végül a Titans gyenge védelme nem tudja megállítani időben Rodgers direkt futását, nyer a Packers, ők ülnek a Vince Lombardi trófea tetejére.

ducksfan
ducksfan
2021-01-08 12:24

Wild Card:
AFC:
Bills – Colts: a hidegben a folyók befagynak és kell egy BB topcsapat.
Steelers – Browns: Steelers. Szerintem a WC kör legsimább meccse lesz.
Titans – Ravens: LJ vagy a győzelmet húzza be a WC-n, vagy a karrierjét. De inkább egy százpontos meccsen a Ravens nyer.
NFC:
Football Team – Buccaneers: a WFT nyom egy WTF-ot és leverik a Dream Team-et. A fővárost egy héten csak egyszer foglalják el a déliek.
Saints – Bears: Saints most vagy soha, part 3. Szerintem a Macikat még leverik, viszonylag simán. Turb jócskán ront majd 300 yrd/ PO meccs statján :D
Seahawks – Rams: fej vagy írás? Írás. Írás lett, akkor Seahawks.

Divisional:
AFC:
Chiefs – Ravens: ennyi pihenéssel döcögős kezdés után a szokásos Mahomes henger és vagy 40 pont, míg a másik oldalon totál blama a második félidőben.
Bills – Steelers: pukk. A Steelers def hangja ezen a meccsen. A Bills bevágtat a konf. döntőbe.
NFC:
Packers – Football Team: na jó, a Fagyott Tundra nem épp a tündérmesék helye, véget is ér a Smith legend.
Saints – Seahawks: jobb a Saints a labda minden oldalán, nyerni fognak.

Conference:
Chiefs – Bills: a rutintalanabb Bills eddig jut szerintem, de majd jövőre.
Packers – Saints: na jó, a Fagyott Tundra nem épp a tündérmesék helye, véget is ér a Brees legend. (igen, copy paste)

SB:
Chiefs – Packers: megtörik az MVP átok vagy címvédés? Ki nyer kétszer? Micsoda kérdések, micsoda meccs! Inkább a Chiefs egy százpontos meccsen.

katonadani
Reply to  ducksfan
2021-01-08 12:37

“A fővárost egy héten csak egyszer foglalják el a déliek.” :DDD

Danika
Danika
Reply to  ducksfan
2021-01-08 13:09

Az puk már a Washington ellen meg volt. One and Done, ha nem Rudi van bennt a pályán :D.

Fetyke
Fetyke
2021-01-08 12:47

Tömören! A rájátszást és az SB-t a védelem nyeri. A Steelers védelem bedarál mindenkit, az SB-n Rodgerséket is. Ennyi…

Danika
Danika
Reply to  Fetyke
2021-01-08 13:08

Ha TJ Watt megtanul DB-et is játszani akkor adom. Különben nem hiszem.

ahanem
ahanem
Reply to  Danika
2021-01-08 14:50

jó blitzelő safety lenne belőle

Danika
Danika
Reply to  ahanem
2021-01-08 14:56

Na ez azért felcsigázott :D

Lalosz
Lalosz
Reply to  Fetyke
2021-01-08 15:39

Ámen! Küldök egy fasza sört, ha ez bejön! ;)
/A Steelers D/ST több TD-t szerez a PO-ban, mint Conner./

Fetyke
Fetyke
Reply to  Lalosz
2021-01-08 17:15

Az utóbbi borítékolható, elnézve a futójátékotokat… :)

Gáspár Bollók
Gáspár Bollók
Reply to  Fetyke
2021-01-08 17:49

Tehát Rams…

Kopi3.14
Kopi3.14
2021-01-08 12:51

Aztán a Ravens@Titans után nehogy tésztázni kelljen a tavalyi elemzéseteket!

snookerista
snookerista
2021-01-08 15:21

G495sr jóslatatát adom , valaki végre nem futatja a ravenst . Nem tudom többiek mit láttnak bennük . Sztem Titans izmosabb és Henry szétfutja öket mint tavaly

Krisztian Fekete
Krisztian Fekete
2021-01-08 16:39

Nem mondom, hogy a Buccaneers fog nyerni, de nem gondoltam volna, hogy senki nem látja Brady-ben, Gronkowskiban, és bandájukban SB runt! :)

snookerista
snookerista
Reply to  Krisztian Fekete
2021-01-08 16:40

Saints ellen simán kikaptak a Chiefs is lesimázta öket egy félidő alatt . Sztem max ami kinézz hogy bejutnak az SB be de ott kikapnak . AFCből Bills, Chiefs is erősebb náluk

Krisztian Fekete
Krisztian Fekete
Reply to  snookerista
2021-01-08 18:13

Én valahol azt hallottam, hogy a rájátszással új bajnokság kezdődik. Azért szerintem ott számíthat az a fajta rutin, amivel rendelkeznek. Sok erősebb csapatot látok, de egy meccsen bármikor, bármi megtörténhet!

wolandrule
wolandrule
2021-01-08 16:55

Brady és bandája kifújja az NFC orrát, a sporik betolják a KC-t, de hazai pályán megoldja a Bucs.

Zotyman
Zotyman
2021-01-08 17:15

Wild Card: AFC: nyer a TEN, a PIT és a BUF, NFC: nyer a NO, a SEA és a TB
DIV ROUND: AFC: nyer a BUF és a KC; NFC: nyer a GB és a NO
KONF DÖNTÖ: AFC: nyer a KC; NFC: nyer a GB
SB: nyer a GB

Fontos_Vidra
Fontos_Vidra
2021-01-08 17:15

AFC:

WC:
Colts@Bills –> Bills
Browns@Steelers –> Steelers
Ravens@Titans –> Titans

Divisional:
Steelers@Bills –> Bills
Titans@Chiefs –> Chiefs

Conference:
Bills@Chiefs –> Chiefs

NFC:

WC:
Bears@Saints –> Saints
Rams@Seahawks –> Rams
Buccaneers@WFT –> Buccaneers

Divisonal:
Rams@Packers –> Packers
Buccaneers@Saints –> Saints

Conference:
Saints@Packers –> Packers

State Farm Bowl:
Chiefs v Packers –> Packers

Dithler
Dithler
2021-01-08 18:14

Esetleg tudtok olyan oldalt, ahol a teljes ágrajzot végig lehet tippelni? Köszi

LG
LG
2021-01-08 18:36

Félig off: jól láttam, hogy a Tippjátékban lehet tippelni a playoff meccsekre? :D Amikor beleptem mintha ilyet láttam volna, de átváltottam az utolsó hét eredményeire és utána már nem láttam többé ezt a lehetőséget. Kiléptem, visszaléptem de semmi. A kérdésem az, hogy csak a szemem káprázott vagy megleptek minket egy ilyen új, szuper lehetőséggel? :)

katonadani
Reply to  LG
2021-01-08 18:37

frissíts egyet, nekem az megoldotta :D
de igen, van PO tippelde is :) (ez csak dicsőségért)

LG
LG
Reply to  katonadani
2021-01-08 19:03

Köszönöm, működik! :)

Fetyke
Fetyke
Reply to  katonadani
2021-01-08 21:15

Én a másikat is csak azért játszom. :D
Egyelőre sok helyre még nem kellett felírni a nevemet. :DDD

Wyatt
Wyatt
2021-01-08 18:44

Aaaz baszna be, már bocsánat :D , ha a Tampa eljutna a döntőig, és a Billstől kapna ki. hölgyeim és uraim, látta már valaki, valaha játszani a Buffalót Tom Brady ellen?

rowi
rowi
2021-01-08 19:38

AFC:
WC Bills, Steelers, Ravens
Divisional: Chiefs, Bills
Championship: Bills

NFC
WC Saints, Seahawks, Buccaneers
Divisional Packers, Seahawks
Championship Seahawks

SB: Seahawks

az idei playoffban három dologról vagyok meggyőzve egyelőre. a saints és tampa winről wild cardon, és a chiefs winről divisionalon.
ennek szellemében WC-n az NFC-ben a fentiek mellett hawks győzelmet várok, az AFC-ben pedig a billsszel nem tudja majd tartani a lépést a colts, a browns múlt héten rudolph ellen is éppenhogy csak nyert, most idegenben bigben ellen, stefanski nélkül nem fog menni. a ravens-titans mókás lesz, sztem tavaly egyszer volt kutyavásár, vagyis akkor a titansnak tökéletesen alakult minden már az elején is, most nem lesz így ravens win. akik ezzel megnyerték a kansas citybe szóló repjegyet, ami pech, mert reid ellen bye után akármi is kevés lesz. a bills újra megveri a pittsburgh-ot. az nfcben a kipihent packs és a hideg nem lesz a floridaiak barátja, még akkor se ha brady megpróbálja a vállára venni az egész bandát, de kevés lesz. new orleansban viszont váratlan módon a seahawks minden csapategysége üzemi hőmérsékleten pörög, ezzel pedig meg is lesz a playoff első meglepetése, gb-sea az nfc döntőben. ami mindenki tudja mit jelent, a hawks vhogy bemákolja a végén. odaát pedig a bills egy jó kis pisztolypárbajban ilyen 38-35re lenyomja mahomes-ékat, hogy a változatosság kedvéért 6ik super bowljukat is elveszítsék wilsonék ellen (ugyancsak pisztolypárbaj).

rowi
rowi
2021-01-08 19:51

azt realizálta még vki, hogy extrém forgatókönyv esetén (3 idegenbeli győzelem egy főcsoportban), az 5. kiemelt (!) kapna hazai pályás meccset?

Danika
Danika
Reply to  rowi
2021-01-08 20:04

Én mát rég :D

Fetyke
Fetyke
Reply to  rowi
2021-01-08 21:37

Sőt! Extrém forgatókönyv esetén akár kettőt is.

Megawatt Szvetozár
Megawatt Szvetozár
2021-01-08 21:50

Ěn minden évben ezt szoktam betenni, évek óta először nincs rá esély:
comment image

Vicgeordie
Vicgeordie
Reply to  Megawatt Szvetozár
2021-01-09 22:43

tetszetős. hol kell aláírni? :)

pritek
pritek
2021-01-09 00:21

Azt kell mondjam meg vagyok elégedve a rájátszás mezőnyével. Ha összejönne a Chiefs-Bills és Packers-Saints konferencia döntő, akkor onnantól nekem a kilenc is páros. Esetleg élvezhetőnek tartanám NFCből a Hawkst valamelyik helyett.

LG
LG
2021-01-09 22:18

Bár nem időben, de itt az én tippem, ami egy boldot is jelent: Rodgers megtöri az MVP átkot ;)comment image

57
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x