Connect with us

Hír

Mégsem olyan biztos Doug Pederson állása

Ugyan bő egy hete, még az alapszakasz lezárulta előtt arról szóltak a híradások, hogy Doug Pederson állása biztonságban van a Philadelphia Eagles vezetőedzőjeként, most viszont mégsem ilyen egyértelmű a helyzet. Chris Mortensen ugyanis arról számol be, hogy nem olyan biztos Pederson maradása, és egy hamarosan megrendezett találkozó során meg kell győznie a tulajdonos Jeffrey Lurie-t, hogy megfelelő a víziója a franchise számára.

Az egy érdekes kérdés, hogy miért változik az álláspont most, egy héttel azután, hogy lezárult a szezon, és két héttel azután, hogy az Eagles matematikailag is lemondhatott a rájátszásról. Ebben a részben közrejátszhat az, hogy Pederson nem akarja felforgatni az edzői stábját és az irányítóedző Press Taylort preferálja a támadókoordinátori posztra, ami külső szemlélőként is elég rossz ötletnek tűnik, látva például Carson Wentz idei teljesítményét.

A másik lehetőség pedig az, hogy az Eagles megpróbálhatja elcserélni Pedersont. A ProFootballTalk információi szerint van egy főedzőt kereső csapat, amely megpróbálna egy jelenlegi HC-t elcsábítani magához egy trade keretében. A legtöbbek spekulációja szerint ez a Jets lehet Pedersonnal, bár tegyük hozzá, hogy ezek tényleg csak spekulációk. A Jets general managere, Joe Douglas együtt dolgozott Philadelphiában Pedersonnal, Super Bowlt is nyertek együtt, így megvan a kapcsolat, ráadásul a Jetsnek vannak extra draft pickjei, amivel gazdálkodhat ilyen téren is akár.

Mindenesetre ha az Eagles tényleg le akarja váltani Pedersont, akkor érdemes lenne minél hamarabb megtenni ezt, ugyanis jövő héten elkezdődhetnek a főedzői kinevezések, tehát elkezdenek fogyni majd a jelöltek.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!