Connect with us

Draft

A jövő sztárjai – Ja’Marr Chase

Három kiemelkedő elkapó prospect van az idei classban, akik közül az egyik Heisman trófeát nyert, a másikat pedig Tyreek Hillhez hasonlítják. Első ránézésre mégis pont az az egy tűnik a prototípus elsőszámú elkapónak, aki opt-outolt az év elején, ennek ellenére top10-es tehetségként kezelik. Mellesleg neki van a legnagyobb esélye arra is, hogy az első választott legyen a posztján. Ja’Marr Chase annak ellenére lehet top3-as választás az idei börzén, hogy lényegében egyetlen évet láttuk játszani. Nézzük meg, miért.

Chase már a középiskola alatt tehetséges játékos volt, legtöbb ügynökségnél négy- vagy ötcsillagos tehetségnek számított. Ennek megfelelően elég sok kérője volt a Power 5 egyetemi csapatoktól, akik közül ő végül az otthonához közel eső LSU Tigerst választotta. Első évében még javában folyt a csapatnál az offense építése és mivel ő még csak freshman volt, ezért nem használta agyon a csapat. Így is akadt azonban 23 elkapása 313 yardért és szerzett 3 touchdownt is.

Többek között ezen idő alatt is megmutatta, hogy tehetséges játékos és a következő évben a Joe Brady által összerakott offense-ben ő is főszerepet kapott. Az LSU csodálatos szezonját mindenki jól ismeri és Chase az ismeretlenből az NCAA legjobb elkapójává nőtte ki magát mindössze egy szezon alatt. 84 elkapásból franchise rekordot jelentő 1780 yardot szerzett és 20 touchdownt is lehúzott. Joe Burrow-nak pedig az elsőszámú elkapójává lépett elő. A szenzációs 2019-es évet követően aztán vártuk, hogy 2020-ban mit mutat, de a járvány miatt az opt-outot választotta. Ez a kimaradt év azonban nem csökkentette az értékét és erre minden indok meg is van.

Egyértelmű pozitívumok

A cikk folytatódik!Mindössze havi nettó 1500 forintért több tucat prémium cikket olvashatsz el, illetve korlátlan hozzáférést kapsz minden korábbi anyagunkhoz.Vagy légy a támogatónk további előnyökért! Ha már előfizető vagy, ne felejts el bejelentkezni (fent a menüben)!

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!