Connect with us

Draft

A jövő sztárjai – Patrick Surtain II

A tavalyi Alabama nem a védelméről marad emlékezetes, de ahogy szinte minden évben, úgy idén is tehetséges játékosok kerülnek ki Nick Saban defense-éből. Mivel alapvetően az idei börze nem a védőjátékosokról szól, így könnyen lehet, hogy az első defense oldalról érkező prospect körülbelül csak a 10. helyen fog elkelni és a szerencsés egy cornerback lehet.

Ebben a beszélgetésben foglal el nagyon előkelő helyet Patrick Surtain II, aki szép családi és egyetemi önéletrajzzal rendelkezik. Apja, idősebb Patrick Surtain a Miami Dolphins (és a Kansas City Chiefs) játékosa volt, ahol több Pro Bowl szereplésig is eljutott, így elmondható, hogy az ifjabb Surtain jó családból származik. Tehetségét ráadásul nem csak örökölte, de fejlesztette is családon belül, ugyanis a gimnáziumi évek alatt az édesapja is edzette.

Nem meglepő, hogy ötcsillagos tehetségként volt kezelve és válogathatott az egyetemi megkeresések között. Bár floridai srácként sok kérője volt ebből az államból is, de ő végül egy igazi nagyágyút, az Alabamát választotta.

Semmi nem mutatja meg jobban, hogy milyen szintű tehetségként volt kezelve, mint hogy már az első évében rengeteg lehetőségek kapott Nick Saban rendszerében. Ugyan ekkor még nyilvánvalóan nem ő volt az elsőszámú corner, valamint egész karrierje során egy kiváló egységben játszott, de soha nem lehetett azt mondani, hogy beleszürkült a védelembe. Második és harmadik évében is rengeteget volt a pályán, olyannyira, hogy ezen időszak alatt 662 snapet játszott press man coverage-ben, ami majdnem 200 játékkal több, mint az őt követő játékosé.

Erősségek

A cikk folytatódik!Mindössze havi 3$ (+ÁFA) és több tucat extra cikket olvashatsz el, illetve korlátlan hozzáférést kapsz minden korábbi anyagunkhoz.Vagy légy a támogatónk további előnyökért! Ha már előfizető vagy, ne felejts el bejelentkezni (fent a menüben)!

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!