Connect with us

Draft

A jövő sztárjai – Trey Lance

Ha igazi boom or bust QB prospectet keresünk, akkor nem kell tovább kutatni, megtaláltuk: ő Trey Lance, a North Dakota State ex-irányítója. Simán benne van, hogy Josh Allenhez hasonlóan harmadik évére a liga legjobbjai közt emlegethetjük majd, meg az is, hogy négy-öt év múlva a kezdő posztok közelébe sem fog tudni kerülni. Épp ezért olyan izgalmas az ő esete. 

Lance 2-3 csillagos tehetség volt, mikor végzett a gimivel, hiszen csak egy évet volt kezdő irányító a középiskolában, ahol egy Wing-T rendszert futtattak, így nem volt sok esélye passzolgatni. Néhány egyetem át akarta képezni más posztra, például safetyvé vagy linebackerré, de ő erre nemet mondott és végül a másodosztályú North Dakote State egyetemhez kötelezte el magát, ahol fixen irányítóként számoltak vele és ahol úgy érezte, bajnoki címet is tud szerezni.

Ez össze is jött neki, 2019-ben, első és egyetlen kezdő szezonjában zsinórban 16 győzelmet felmutatva megnyerte az FCS-t a Bison színeiben, a szezon során pedig 28 TD mellé 0 interception került a lőlapjára, amivel azonnal felhívta magára a figyelmet – ja, és 1100 yard mellett 14 TD-t a földön is összehozott. Így fordult volna rá a 2020-as évre, azonban fejlődését nem tudta megmutatni, hiszen a Covid miatt a csapat szezonjának lőttek, csak egy edzőmeccset toltak le az Arkansas ellen.

Lance 2019-es szezonja egészen parádés volt, de sok kérdőjel maradt még a neve mellett, amikre nem tudott választ adni 2020-ban, így ezeket nem tudta ponttá vagy felkiáltójellé változtatni. A képességei, adottságai miatt óriási plafonnal, potenciállal bír, azonban az idei nagy ötös közül nála a legmagasabb a bust faktor is. Nagyon sok hasonlóságot lehet felfedezni a három évvel ezelőtti Josh Allennel, Lance és az őt draftoló csapat reményei szerint hasonló kimenetelt sikerül majd elérni két-három szezon múlva.

Erősségek

A cikk folytatódik! Mindössze havi 3$ (+ÁFA) és több tucat extra cikket olvashatsz el, illetve korlátlan hozzáférést kapsz minden korábbi anyagunkhoz. Vagy légy a támogatónk további előnyökért! Ha már előfizető vagy, ne felejts el bejelentkezni (fent a menüben)!

Legfrissebb cikkeink

Facebook

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!