Connect with us

Draft

A jövő sztárjai – Kyle Pitts

A draft egyik legérdekesebb és legmegosztóbb figurája. Ha egy szóval kell jellemezni, egy szörnyeteg. A kicsivel szélesebb értelmezésében egy levédekezhetetlen célpont. Kyle Pitts potenciáljának pedig csak a képzelet szabhat határt. 

Egy tight end sosem lesz még csak közelítőleg sem ugyanolyan értékű játékos, mint egy vak oldali tackle, vagy egy első számú elkapó. Ez az old school nézet. Ha azonban az elkapókra, tight endekre, futókra szélesebb látószögben nézünk, és egyszerűen támadó fegyvereknek tituláljuk őket, akkor nehéz jobb játékost találni Kyle Pittsnél. Elkapókat megszégyenítő atletikussággal rendelkezik, miközben mérténél fogva nagyobb elkapási célt tud kínálni, mint George Kittle. A liga egyébként is a mismatchek kreálásának irányába tart, ezért elképesztően értékes játékos mind a 49ers kiválósága, mint Travis Kelce, Pitts pedig potenciálja alapján ugyan erre a polcra illeszthető. A kérdés, az őt draftoló csapat képes-e ezt kiaknázni.

Pitts Philadelphiában nőtt fel és korábban több poszton is megfordult. Játszott defensive endet és irányítót is, mielőtt végleg megragadt volna a tight end poszton. A 2018-as recruiting classban az egyik legjobb TE-ként tartották számon és 4 csillagos értékelést kapott. A Florida Gators csapatát választotta, ahol true freshmanként csak csereként kapott játéklehetőséget. 2019-ben azonban megszerezte a kezdő posztot és sikerült is felhívnia magára a figyelmet 650 yarddal és 5 TD-vel. Ekkor már többet beszéltek róla, de az igazi áttörést a 2020-as szezon hozta el számára, ahol 770 yardot szerzett és Kyle Traskkel 12TD-t hoztak össze. Mindkettő a legtöbb volt a Gators csapatából. A draft pozícióját csak a posztja miatt nehéz megbecsülni, de szerencsésebb esetben akár top5-ös választott is lehet, sőt akár az első nem irányító lehet, akit kiválasztanak 2021-ben.

Erősségek

A cikk folytatódik!Mindössze havi nettó 1500 forintért több tucat prémium cikket olvashatsz el, illetve korlátlan hozzáférést kapsz minden korábbi anyagunkhoz.Vagy légy a támogatónk további előnyökért! Ha már előfizető vagy, ne felejts el bejelentkezni (fent a menüben)!

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!