Connect with us

Érdekességek

A Rams a legfiatalabb, a Texans a legöregebb csapat jelenleg a ligában

Már mennek az újonc minicampek a csapatoknál és jövő héttől a kötelező veterán minicampek és az OTA-k is elkezdődnek, amikor már a teljes 90 fős keret együtt edzhet (non-kontakt). Ennek örömére Andrew Walker összeszedte a 32 csapat hivatalos oldalán lévő rosterekből, hogy mennyi az átlagéletkor jelenleg a franchise-oknál, ezt láthatjátok az alábbi táblázatban:

Az, hogy a Ramsé a legfiatalabb keret kissé meglepő lehet, hiszen olyan kép él a fejünkben, hogy alig voltak a csapatnak draft pickjei. Ez azonban csak a magas cetlikre igaz, valójában 2017 óta folyamatosan legalább 8 cetlivel rendelkeztek, tehát ezidő sosem voltak átlag alatt, ráadásul összességében jól is sikerültek a hátsóbb körös választásaik is, sokan tudtak kiharcolni kisebb-nagyobb szerepet a csapatnál. A top5 többi tagja annyira nem meglepő, hiszen a Panthers, a Jets és a Jaguars az építkezés elején tart, a Vikings pedig halmozza évről évre a draft pickeket, így mindig sok fiatal érkezik a keretbe.

A lista másik végén is hasonló a helyzet, az 5 legidősebb keretből 4 nem meglepő, hiszen a Buccaneers, a Patriots, a Cardinals és a 49ers is kvázi kész keretnek tekinthető, amiben több a veterán játékos. A Texans viszont furcsa lehet, mint legidősebb csapat, hiszen a keretük kis túlzással egy romhalmaz, így nem lenne szabad ilyen idősnek lennie. Ellenben kevés draft cetlivel rendelkeztek az utóbbi időben, Nick Caserio új general managerként pedig rengeteg gyenge veteránt igazolt ebben a holtszezonban, akik öregítik a keretet.

A jelenlegi állapotnál persze érdekesebb lesz a végső 53 fős keret átlagéletkora, amellyel a szezonnak nekivágnak a csapatok, hiszen a mostani bő keretekben több a fiatal játékos, és kérdés, abból mennyi éli meg a keretszűkítést.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!