Connect with us

Hír

Akár 25 millió dollárral is nőhet a fizetési plafon jövőre

Remek híreket kaptak a csapatok és a játékosok: a koronavírus okozta pandémia miatt idén 182,5 millió dollárra csökkent fizetési plafon jövőre akár több mint 25 millió dollárral is nőhet. A pontos számok egyelőre nem ismertek, de több forrás is arról számolt be, hogy az NFL és a játékosok szakszervezete megállapodott abban, hogy a 2022-es fizetési plafon maximum 208,2 millió dollár lesz – ez tehát a fizetési plafon plafonja, ennél több nem lehet majd a rendelkezésre álló keret, legfeljebb kevesebb. A plafonra azért volt szükség, mert tavaly padlót állapítottak meg, a koronavírus okozta bevételkieséseket pedig elosztotta néhány évre a liga.

Amennyiben ez a szám valósággá válik, az 14 százalékos növekedést jelentene az idei szezonhoz képest. Ez több csapatot is nagyon pozitívan érint: a Coltsnak és a Steelersnek így effektíve 73 millió dollárnyi cap space-e lenne az OverTheCap szerint, és mindössze négy csapat, a Saints, a Rams, a Cowboys és a Packers lépné túl jelenleg a plafont.

Különösen utóbbi két gárda lehet boldog a nagy emelkedésnek, ugyanis a mostani állás szerint még most is 19 és 31 millió dolláros mínuszban vannak, egy 190-195 milliós cappel már-már Saints-Eagles szintű nehézségeik lennének.

2 Comments
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Farubcek
Farubcek
2021-05-27 07:29

Majd elinflálódik ez a pénz a fizetésekben, nem kell aggódni.

reszelo.aladar
reszelo.aladar
2021-05-28 11:27

Akkor mostantól megint kilőhetnek az új szerződések

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x