Connect with us

Érdekességek

Alig volt példa arra, amit Tebow most megpróbál

Tim Tebow 8 éve és 134 napja lépett utoljára pályára az NFL-ben, most viszont visszatérne, és a Jaguars lehetőséget is adott neki tight endként a holtszezonbeli edzéseken. Persze attól még messze van, hogy valóban pályára is lépjen az alapszakaszban, az esélyek nem amellett szólnak, hogy megéri a keretszűkítést augusztus végén. De ha mégis megtenné, akkor olyan dologra lenne képes, amire eddig csak páran voltak képesek: legalább nyolc év kihagyás után visszatérni az NFL-be.

Az egyetlen neves játékos köztük Doug Flutie, akit 1985-ben draftoltak, játszott a USFL-ben, majd a Bearsben és a Patriotsban, aztán elhagyta az NFL-t 1989-ben. A kanadai ligában focizott nyolc évet, majd a Billsbe tért vissza 1998-ban. Az NFL Network adatai szerint a Super Bowl érában még két játékos tért vissza ekkora kihagyás után, és mindkét eset az 1987-es sztrájkhoz köthető, amikor a tulajok behívtak helyettesítő játékosokat, hogy lejátsszák a meccseket. Tony Adams 1978-ban játszott a Chiefsben, majd a sztrájk alatt visszatért a Vikingsba, David Diaz-Infante pedig 1987-ben játszott a Chargersben, majd kisebb ligákban focizott, 1996-ban viszont a Broncosban visszatért az NFL-be.

 

Tebow esete annyiban más mindenkinél, hogy nincs sztrájk, és Flutie-val ellentétben ő még csak nem is focizott a kihagyott időszakban, hanem baseballozott. Az irányítóból vált tight end tehát olyan dolgot vihet véghez, amit soha senki az NFL történetében.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!