Connect with us

Hír

Etienne elkapóként edz a Jaguars újonc minicampjében

A Jaguars az első körben kiválasztotta Trevor Lawrence mellé egyetemi csapattársát, a futó Travis Etienne-t is, így szokás szerint feljöttek a kérdések, hogy mennyire érdemes egy építkezés elején lévő csapatnak egy running backet draftolnia ilyen magasan, főleg hogy volt már egy bőven korrekt opciója a poszton a tavalyi draftolatlan James Robinson személyében. Etienne-t viszont a jelek szerint Urban Meyer főedző szeretné minél jobban bevonni a passzjátékba, olyannyira, hogy a rookie minicamp során csak elkapóként kap szerepet.

“Legrosszabb esetben lesz egy futónk, akinek van elkapó skill setje. A legjobb esetben pedig lesz egy hibrid játékosunk, aki mindkét poszton tud játszani, mi pedig azt reméljük, hogy ezt ki tudjuk hozni Travisből.”

– mondta Meyer, via NFL.com.

Etienne azt is elmondta az újságíróknak, hogy ezt a tervet Meyer már a draftolása utáni nap elmondta neki, amikor behívta az irodájába.

“Nagyon tetszik az ötlet, segít maximalizálni a lehetőségeimet és a képességeimet. Úgy érzem, hogy a mester tudja, mit csinál és szerintem kiválóan fog elsülni.”

Etienne a Clemsonon első két évében nem jelentett nagy veszélyt elkapóként, azonban utolsó évére sokat fejlődött ebben, 48 elkapásból 588 yardot és 2 TD-t ért el végzősként.

Meyer korábban elmondta, hogy Kadarius Toney-t szerette volna dratolni 1/25-re, ebből és Etienne elkapóként való dolgoztatásából azt szűrhetjük le, hogy Laviska Shenaultnak szán kisebb szerepet a főedző. Mondjuk ha egy slot elkapót akart volna draftolni, akkor kivihette volna Elijah Moore-t is.

3 Comments
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
3 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Gergely Angyal
Gergely Angyal
2021-05-16 13:52

Mondjuk Laviskában szerintem van potenciál, főleg másodéves korára fejlődhetne tovább. Nem Meyer embere, ez lehet a baj.

reszelo.aladar
reszelo.aladar
2021-05-16 19:58

Egy sima futó, mint tudjuk egyre kevesebbet ér. De egy futó, aki nagyon jól kap el, már egy sokkal érdekesebb történet. Ha erőssége, akkor lehet playeket írni és hívni rá, akkor már sokkal jobb. Futó felállásokkal, de végül passz játékokkal lehet tovább színezni.
A lényeg, hogy a HC-nak van elképzelése, már csak meg kell valósítani.

d zoli
d zoli
2021-05-17 16:12

Ha már egyetemen is ráfeküdtek arra, hogy a receiving skilljeit fejlesszék 2 év alatt, akkor logikus, hogy most is viszik tovább a projektet. Van értelme. Pacsi Urban. (elkapások per év 5,12,37,48)

3
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x