Connect with us

Hír

Jól halad Dak Prescott rehabilitációja, az edzőtáborban már bevethető lesz

Dak Prescott egyre jobb állapotban van, állítja Mike McCarthy. A Cowboys főedzője szerint az irányító már a júliusi edzőtáborban bevethető lesz, vagyis a szezon kezdetére 100 százalékos lehet.

Prescott tavaly októberben eltörte a bokáját egy Giants elleni meccsen (a törött csont át is szakította a bőrt). Az irányítót könnyek között szállították el a kórházba, ahol azonnal meg kellett műteni. A beavatkozás sikeres volt (két műtétet és végre kellett rajta hajtani), majd egy hosszú rehabilitáció várt rá, de a Cowboysnál végig optimisták voltak – olyannyira, hogy időközben az irányító kapott egy 4 éves, 160 millió dolláros szerződést.

Dak Prescott közel annyit keres, mint Mahomes és Watson együtt

A júliusban 28 éves irányító 2016-ban negyedik körös volt. Rögtön újoncként a kezdőben találta magát és 13-3-as alapszakaszmérleget ért el a gárdával, majd a következő három évben 27-21-es győzelmi mutatót hozott össze, a legrosszabb idényében sem volt negatív mérlege.

Az újonc szerződése lejárta után a Cowboys franchise taget tett rá, és mivel nem tudtak megegyezni a hosszabbításról, így az irányító a tavalyi szezont taggel játszotta le. A játékára ezzel együtt sem volt panasz: a szezon első öt meccsén 1856 yardot, kilenc TD-t és négy INT-t passzolt, ilyen ütemben 5940 yarddal, 29 TD-vel és 13 INT-vel fejezte volna be az alapszakaszt.

20 Comments
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
20 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
bjeela
bjeela
2021-05-16 08:55

Józsi, ezt ne erőltesd. Neked ezek a TD vs INT szövegben való megjelenítése nem igazán megy. Fókuszálj másra. ;)

Staten Island
Staten Island
Reply to  bjeela
2021-05-16 09:19

Az egyik draftértékelő is hemzsegett a hibáktól és nem egy-egy elütésről van szó, hanem értelmetlen mondatokról. Nem igaz, hogy nem lehet egyszer átfutni, mielőtt kimegy az anyag, ez csak igényesség kérdése.

bjeela
bjeela
Reply to  Staten Island
2021-05-16 13:08

Pontosan tudom, milyen, amikor leír valaki egy cikket és örül, hogy végre megszabadult tőle, nemhogy még újra átnézze. Ezért nálunk mindig volt kötelezően a szerkesztőségben a másik cikkének átnézése részint a friss szem többet lát alapon, részint az ismeretlen szövegben több hibát találsz, mint az ismertben alapon. Azért sosem haraguttam, ha valaki hülyeséget ír le, de a kontrollt elvártam a saját cikkeim esetében is, mert én is írtam néha olyanokat, hogy namég.

katonadani
Reply to  bjeela
2021-05-16 19:57

nálunk is van, aki átnéz minden cikket kirakás előtt (én). Van, akinél alig kell valamit javítani, van akinél többet. Sajnos én sem vagyok tökéletes és van amikor elsiklok dolgok felett, mint pl most ez a TD-INT a végén. (sőt olyan is volt már hogy nem mentett rá a rendszer egy átnézés után és visszakerült egy korábbi állapot, de azért ez tényleg nagyon ritka).

Egy full time lektor fizetést azért nem engedhetünk meg magunknak, de most lehet hogy lesz erre egy megoldásunk, meglátjuk összejön-e.

bjeela
bjeela
Reply to  katonadani
2021-05-16 21:09

Ha ez megnyugtat Danikám, akkor közlöm, hogy hibátlan lapot még nem csinált senki. Ennek ellenére én ezt anno úgy szerveztem, hogy a kollégák egymást is le kellett ellenőrizzék és utána ellenőriztem még én. Így is volt, hogy megjelent valami hüjeség, de legalább szűkítettem a kört és a kollégák is jókat röhögtek egymáson, ami csapatépítési szempontból is hasznos volt.

Olvasószerkesztőt ma már csak a legnagyobb portálok fizetnek meg, de ez így volt már 2000 előtt is. Nagyjából onnan datálom a hanyatlást, bár már 1991-ben is látszott, hogy tragédia lesz abból az irányból, ami felé haladt az újságírás.

Nem vagytok még akkorák, hogy erre kellene invesztálni, ez a szint még röhögve megoldható házon belül is, már ha rám hallgatsz.

ahanem
ahanem
Reply to  bjeela
2021-05-16 17:10

ez a baj az újságírókkal, semmi hátrány nem éri őket, ha nem tudnak hejesen írni.

bjeela
bjeela
Reply to  ahanem
2021-05-16 19:30

Nézd, ha már komolynak hitt pártok oktatáspolitikusainak is gondot okoz a hejesírás, akkor mit várjunk egy nyomorult firkásztól?

Amúgy rohadtul túlhajszolt melót végeznek, amibe bele van kódolva a hiba.

ahanem
ahanem
Reply to  bjeela
2021-05-16 23:10

A politikusnak beszélnie kell tudni (úgy könnyebb hazudni ugye), írni nem feltétlen

Ettől függetlenül egy olyan világban, ahol megannyi hejesírást segítő eszköz rendelkezésre áll, nálam ez a legkevesebb, hogy egy fizetős cikkben elvárom a 12 éves gyerek szintjét.

bjeela
bjeela
Reply to  ahanem
2021-05-17 06:21

Ne beszélj zöldségeket, elírást nem segít semmilyen eszköz. A többi stimmel.

ahanem
ahanem
Reply to  bjeela
2021-05-17 06:58

ha elírást, mint elgépelést értesz, akkor arra autocorrect van, ami nyilván nem tökéletes

ha meg rossz(ul használt) kifejezésre gondolsz, arra meg az a legkevesebb, hogy figyelsz, vagy betáplálod a szövegszerkesztődbe a gyakran használt kifejezéseidet, akkor pedig tud szólni ha éppen rosszul írtad le

bjeela
bjeela
Reply to  ahanem
2021-05-17 10:06

Tehát részint nem tökéletes, illetve visszatértünk a kifogásolt “nem figyel” kérdéskörhöz, amire én a kontrollt javasoltam. Köszönöm az együttértést.

De szerintem csak némi türelem kell, mert hamarosan megjelennek a beszédleíró rendszerek, ahol majd a pocsék kiejtés, nem megfelelő artikulálás, hadarás és tahó beszédkészség okozza majd a problémát, lásd Asimov Alapítványában.

ahanem
ahanem
Reply to  bjeela
2021-05-19 10:17

de ha beírod googlebe akkor az azonnal megmondja, vagy a helyesírási szabályzatot a pofádba tolja, ami egy félautomata rendszer így, ezáltal pedig a kontroll időigényes folyamatát meg lehetne spórolni.

beszédleíró rendszerek már léteznek (beszédfelismerők is, a kettő pedig nagyjából ugyanaz), a folyamatosan változó helyesírási szabályok integrálása/beépítése a nagyobb feladat

az általad felsorolt hibák nagy részét lehet szoftveresen, illetve ilyen beszédek felvételével javítani, a mesterséges intellignciát vagy a maguktól tanuló rendszerekt nem is feltétlen említem meg
nyilván ha az ember minőségi cuccot szeretne, az nem lesz olcsó, de hát a fejlesztésük sem az

egyébként írni, főleg gépelni lehet gyorsabban, mint magyarul beszélni, ilyen szempontóbl előnyben vagyunk, mert a mienk az egyik leglassabban beszélt nyelv

Józsinak meg 1-2 hibát elnézek azért, mert mint kiderült ő ukrán (:DDDDDDDD egyébként nekem is van ungvári ismerősöm és szebben beszél/ír magyarul mint pár pesti), de a főszerkesztő úr ne igyon már annyit hogy ilyen hibák átmenjenek rajta

Fontos_Vidra
Fontos_Vidra
Reply to  bjeela
2021-05-19 19:27

szerencse akkor hogy ezek az emberek nem lettek orvosok :) nagy sírás-rívás lenne a részükről, hogy előveszik őket a hibáik miatt

bjeela
bjeela
Reply to  Fontos_Vidra
2021-05-19 20:23

Hááát, tudtommal van a mostani kormányban is egy orvos és inkább nem minősíteném…

Fontos_Vidra
Fontos_Vidra
Reply to  bjeela
2021-05-20 05:48

a kancsalra vagy a cserepes cilire tetszel gondolni? egyik se hozza a szintet valóban

bjeela
bjeela
Reply to  Fontos_Vidra
2021-05-20 06:15

Fogalmam sincs, én itten nem politizálok, assetudom kire teccik gondolni, feltörték a gépemet, más írta, nemisénvoltam, assetudomkijaz igentiszteltbíróság, éncsakaztláttam, hogy két századnyi TEKes úr udvariasan bekopogott hozzám, majdmiután elült a por félrerúgdosták a törmeléket és szeretetteljes tisztelettel megkértek, hogy mennyek velük, mert páran érdeklődnek, hogy miért írok hüjeségeket.
De tuttommal cilinéni nem kormánytag, csak a pontossság kedvijért.

Fontos_Vidra
Fontos_Vidra
Reply to  bjeela
2021-05-20 06:31

akkor nevezzük nevén a gyereket: kollaboráns! :D

bjeela
bjeela
Reply to  Fontos_Vidra
2021-05-20 09:51

Jó, de mijaza kol? Amúgy amikor ilyeneket olvasok, akkor mindig apatikus vagyok, pedig nincs is gyerekem.

ahanem
ahanem
Reply to  Staten Island
2021-05-16 10:20

jobb, ha megszokod, én is rengetegszer rávilágítottam már erre, de aztán lehet, hogy csak nem fizetünk eleget

ThySoul
ThySoul
Reply to  ahanem
2021-05-16 12:32

Briliáns :D

20
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x