Connect with us

Magyar foci

HFL: A Wolves nyerte a budapesti rangadót, a Cowbells a kiesés szélére került!

Ma pótolták a magyar amerikai futball kiemelt osztályának első fordulójából elmaradt mérkőzést, ahol a két budapesti gárda, a Wolves és a Cowbells mérte össze tudását. Nagy téttel bírt a találkozó, hiszen mindkét csapat egy vereséggel a kiesés szélére sodródott volna az utolsó kör előtt.

Az első negyedben szinte végig a Wolvesnál volt a labda, a Cowbellsnek mindössze 4 játék jutott. Ennek a labdabirtoklási dominanciának azonban nem volt nagy eredménye a Farkasok oldalán, hiszen egy turnover on downs mellett Bencsics Márk az ellenfél térfelén eladta a labdát (Saliga húzta le). Nem örülhettek azonban sokáig a vendégként játszó fehérmezesek, ugyanis egy fumble formájában egyből visszaadták a támadás jogát a riválisuknak, a Wolves pedig ebből Horváth Balázs révén 3 pontot fel tudott tenni a táblára.

A második negyedben a Cowbells ismét egy three-and-outtal kezdett és attól lehetett tartani, hogy a múlt heti gyenge támadóteljesítményen nem sikerült javítani. A védelem azonban tartotta a lelket a csapatban és a mérkőzésen másodszor tudták turnover on downsszal megállítani a Farkasokat. És itt megérkezett az első fordulat a találkozón, hiszen Váry Tamás kiosztott egy 45 yardos TD-t Mészáros Mártonnak, így a Cowbells átvette a vezetést.

Nem sokkal később ismét egy gyors turnover-váltás következett: Bencsics passzát most a kiválóan játszó Golita Zoltán lopta le, de két játékkal később Váry kezéből ütötték ki a labdát, így megint csak nem ment semmire a megszerzett labdával a Cowbells. A Wolves ellenben igen, egy mezőnygólt sikerült ismét feltenni a táblára, ráadásul pár játékkal később Váry interceptiont dobott, Bicskei Dániel pedig meg sem állt vele az endzone-ig: pick-6, ismét vezetett a Wolves! Nem sokáig volt ez azonban így, négy játékkal később a Cowbells visszavette az előnyt, most Boros László elkapott TD-jével, így pedig 13-12-es vendég vezetéssel mentek nagyszünetre a csapatok.

Nagyon szuper, változatos, izgalmas első félidőt láthattunk tehát, a szünetben nem gondoltuk volna, hogy a Cowbells nem lesz képes egyetlen pontot sem feltenni a táblára a következő 24 játékpercben. Pedig pontosan ez történt. Belecsúszva a negyedik negyedbe a vendégek következő négy támadássorozata 4-3-4-3 játékból állt és összesen sikerült előrehaladni 26 yardot, a legvégén egy interceptionnel megtoldva a szenvedést.

A Wolves offense mindeközben feljavult, elsősorban a levegőben, és fel is tett két TD-t a táblára az idén kiváló összhangban lévő Bencsics-Czirók Márton kettős főszereplésével. Emellett egy kétpontost is összehoztak Bartos Ferenc elkapásával, illetve Horváth bevágott még egy mezőnygólt, ezzel alakult ki a 30-13-as végeredmény.

Ezzel a Wolves már biztosan bejutott a középszakaszba, a Cowbells pedig jövő hétvégén lerendezi a Győr Sharks együttesével, hogy ki lesz ott harmadikként a következő körben (a Cowbellsnek a biztos továbbjutáshoz legalább 12 pontos siker szükséges). A Wolves majd a címvédő Enthronersszel játszik a harmadik körben, aminek szintén van tétje, hiszen azt az eredményt viszik majd magukkal a csapatok a középszakaszba.

Wolves:

  • Bencsics Márk, QB: 20/42, 275 yard, 2 TD, 2 INT
  • Darrell Tate, RB: 11 futás, 33 yard, 2 elkapás, 19 yard
  • Czirók Márton, WR: 8 elkapás, 153 yard, 2 TD
  • Gecser Máté, WR: 7 elkapás, 67 yard
  • Kozma Bálint, DL: 1 tackle, 3 TFL, 1 sack
  • Bicskei Dániel, LB: 2 tackle, 0,5 sack, 1 INT, TD
  • David Kelvins Richardson: 1 tackle, 3 PD, 1 INT

Cowbells:

  • Váry Tamás, QB: 13/31, 174 yard, 2 TD, 2 INT, 6 futás, 40 yard, fumble
  • Nem-iránytó futójáték: 20 futás, 14 yard, fumble
  • Mészáros Márton, WR: 4 elkapás, 70 yard, TD
  • Boros László, TE: 3 elkapás, 47 yard, TD
  • Golita Zoltán, DB: 9 tackle, 1 INT
  • Törzsök Tamás, LB: 7,5 tackle, 2 TFL
  • Saliga Norbert, DB: 2,5 tackle, 1 TFL, 1 INT

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!