Connect with us

Minden ami NFL

Ki cserélhet Julióért? Megvizsgáltuk mind a 31 opciót!

Julio Jones – mint kiderült – hónapokkal ezelőtt cserét kért az Atlanta Falconstól, a csapat pedig igyekszik teljesíteni a kérését, hiszen nagyon rosszul áll pénzügyileg. Ugyan a tavalyi éve sérülésekkel tarkított volt Jonesnak, ki ne akarna magának egy ilyen elit elkapót? Most végigmentünk a ligán és megnéztük, kinek van a legnagyobb szüksége Julióra, kinek fér bele a fizetési sapkájába, tehát ki cserélhet az elvágyódó sztárért? Megvizsgáltuk mind a 31 opciót!

A Falcons jelenleg az újoncait sem tudja leigazolni, annyira rosszul áll a fizetési sapkával. Csak abban az esetben tudja ezt a csapat megoldani, ha elcseréli Juliót, esetleg átalakítja a szerződését, vagy ha Grady Jarrett kontraktusához nyúl hozzá (ez is teljesen reális forgatókönyv lenne). Mivel azonban a sztárelkapó cserét kért, és azt is mondta az Undisputed című műsorban (feltehetőleg nem tudva, hogy adásban van), hogy lelép Atlantából, emellett a Falcons is árulja már egy ideje, így az első opcióval kell számolnunk.

Talán érdemes azt is leszögezni, hogy a 32 éves Julio Jones még mindig egy elit elkapó. Tavaly sérülésekkel bajlódott, de 2014 óta ez volt az első szezon, amikor nem játszott legalább 14 meccsen, a játékára pedig nem nagyon lehet panasz, még tavaly is a legjobb négyben volt megfutott útvonalanként szerzett yardokban (karrierje alatt pedig magasan ő a legjobb ebben a mutatóban).

Ellenérték kapcsán legtöbben egy második körös cetlit emlegetnek. Állítólag a Falcons kapott is már ilyesmi ajánlatot, de visszadobták Terry Fontenot-ék. Egy contendertől egy második körös pick nem lenne túl értékes, így egyáltalán nem lenne ördögtől való ötlet egy első kör végét odaadni Julióért. Falcons oldalról legrosszabb esetben egy 2+5. kör lehet az ára az elkapónak – tudjuk, mennyire nem szeretnek pickeket áldozni öregedő veteránokra a csapatok.

Fontos még kiemelni Julio pénzügyi vonzatát: idén $15,3 milliós garantált fizetése van, élő szerződésével ennyit foglalna a sapkából. Ez így jelenlegi formában kevés csapatnak fér bele, azonban a legtöbbeknek nem lehetetlen megoldani, hiszen át lehet alakítani a szerződését, lehet vele hosszabbítani, illetve más játékosok kontraktusának átalakításával is lehet manőverezni, hogy Julio és még az újoncok is beférjenek a plafon alá. Néhány csapatnak még így is megoldhatatlan feladat, de ha valaki nagyon akarja, akkor azért meg tudja oldani.

Most, hogy a kötelező köröket letudtuk, nézzük, ki cserélhet Julióért és ki nem.

Csoportriválisok, ahová biztos nem cseréli el Juliót a Falcons

Tampa Bay Buccaneers

New Orleans Saints

Carolina Panthers

Ezt a részt nem ragoznám túl, hiszen nyilvánvalóan nem fogja a sztárelkapóját csoporton belül eladni a Falcons, egyébként is lehetőleg konferencián kívül akarják tudni Juliót, de mindenképp divízión kívül. A Buccaneers egyébként bekerült volna az “akinek nincs szüksége Julióra” csoportba, a Saints az “aki nem tudja megfizetni Juliót” részlegbe, a Panthers pedig több összetevő miatt (újjáépítés, egész jó elkapósor) nem lett volna reális opció még akkor sem, ha csoporton kívül lett volna. Szóval ezt a három csapatot több ok miatt is kizárhatjuk.

Akiknek butaság lenne cserélni Julióért

A cikk folytatódik!Mindössze havi nettó 1500 forintért több tucat prémium cikket olvashatsz el, illetve korlátlan hozzáférést kapsz minden korábbi anyagunkhoz.Vagy légy a támogatónk további előnyökért! Ha már előfizető vagy, ne felejts el bejelentkezni (fent a menüben)!

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!