Connect with us

Minden ami NFL

Ki cserélhet Julióért? Megvizsgáltuk mind a 31 opciót!

Julio Jones – mint kiderült – hónapokkal ezelőtt cserét kért az Atlanta Falconstól, a csapat pedig igyekszik teljesíteni a kérését, hiszen nagyon rosszul áll pénzügyileg. Ugyan a tavalyi éve sérülésekkel tarkított volt Jonesnak, ki ne akarna magának egy ilyen elit elkapót? Most végigmentünk a ligán és megnéztük, kinek van a legnagyobb szüksége Julióra, kinek fér bele a fizetési sapkájába, tehát ki cserélhet az elvágyódó sztárért? Megvizsgáltuk mind a 31 opciót!

A Falcons jelenleg az újoncait sem tudja leigazolni, annyira rosszul áll a fizetési sapkával. Csak abban az esetben tudja ezt a csapat megoldani, ha elcseréli Juliót, esetleg átalakítja a szerződését, vagy ha Grady Jarrett kontraktusához nyúl hozzá (ez is teljesen reális forgatókönyv lenne). Mivel azonban a sztárelkapó cserét kért, és azt is mondta az Undisputed című műsorban (feltehetőleg nem tudva, hogy adásban van), hogy lelép Atlantából, emellett a Falcons is árulja már egy ideje, így az első opcióval kell számolnunk.

Talán érdemes azt is leszögezni, hogy a 32 éves Julio Jones még mindig egy elit elkapó. Tavaly sérülésekkel bajlódott, de 2014 óta ez volt az első szezon, amikor nem játszott legalább 14 meccsen, a játékára pedig nem nagyon lehet panasz, még tavaly is a legjobb négyben volt megfutott útvonalanként szerzett yardokban (karrierje alatt pedig magasan ő a legjobb ebben a mutatóban).

Ellenérték kapcsán legtöbben egy második körös cetlit emlegetnek. Állítólag a Falcons kapott is már ilyesmi ajánlatot, de visszadobták Terry Fontenot-ék. Egy contendertől egy második körös pick nem lenne túl értékes, így egyáltalán nem lenne ördögtől való ötlet egy első kör végét odaadni Julióért. Falcons oldalról legrosszabb esetben egy 2+5. kör lehet az ára az elkapónak – tudjuk, mennyire nem szeretnek pickeket áldozni öregedő veteránokra a csapatok.

Fontos még kiemelni Julio pénzügyi vonzatát: idén $15,3 milliós garantált fizetése van, élő szerződésével ennyit foglalna a sapkából. Ez így jelenlegi formában kevés csapatnak fér bele, azonban a legtöbbeknek nem lehetetlen megoldani, hiszen át lehet alakítani a szerződését, lehet vele hosszabbítani, illetve más játékosok kontraktusának átalakításával is lehet manőverezni, hogy Julio és még az újoncok is beférjenek a plafon alá. Néhány csapatnak még így is megoldhatatlan feladat, de ha valaki nagyon akarja, akkor azért meg tudja oldani.

Most, hogy a kötelező köröket letudtuk, nézzük, ki cserélhet Julióért és ki nem.

Csoportriválisok, ahová biztos nem cseréli el Juliót a Falcons

Tampa Bay Buccaneers

New Orleans Saints

Carolina Panthers

Ezt a részt nem ragoznám túl, hiszen nyilvánvalóan nem fogja a sztárelkapóját csoporton belül eladni a Falcons, egyébként is lehetőleg konferencián kívül akarják tudni Juliót, de mindenképp divízión kívül. A Buccaneers egyébként bekerült volna az “akinek nincs szüksége Julióra” csoportba, a Saints az “aki nem tudja megfizetni Juliót” részlegbe, a Panthers pedig több összetevő miatt (újjáépítés, egész jó elkapósor) nem lett volna reális opció még akkor sem, ha csoporton kívül lett volna. Szóval ezt a három csapatot több ok miatt is kizárhatjuk.

Akiknek butaság lenne cserélni Julióért

[ppp_patron_only level=”3″ silent=”no”]

Philadelphia Eagles

Detroit Lions

Houston Texans

Egy újjáépülés első évében egyszerűen hülyeség lenne cserélni egy 32 éves elkapóért. Akár ide lehetne venni a Jaguarst vagy a Jetset is, de ott legalább olyan értelme lenne a dolognak, hogy a magasan kiválasztott franchise irányítónak próbáljanak minél egyszerűbb átmenetet képezni a profi ligába. Az Eaglesnél, a Lionsnél és a Texansnál még csak ilyen indokot sem lehet felvonultatni (az Eaglesnél ráadásul pénzügyileg is elég nehezen kivitelezhető csere lenne).

Akiknek nincs (akkora) szükségük Julióra

Dallas Cowboys

A Cooper-Gallup-Lamb triónál nem igazán van jobb a ligában. Esetleg Gallupot Julióért lehetne egy forgatókönyv, ami a Falconsnak is tetszene, de a Cowboys helyében én maradnék a jelenlegi felállásnál.

Minnesota Vikings

A Thielen-Jefferson duónál sem igazán találni jobbat jelenleg a ligában, és persze egy harmadik top elkapó sosem árt, de bőven van ennél nagyobb problémája a csapatnak, ráadásul pénzügyileg sem lenne a legokosabb ötlet a trade.

New York Giants

A Giants elkapósora nagyon mély, hiszen a Golladay-Shepard-Slayton-Toney-Ross kvintettet a legtöbb csapat megirigyelné. Top FA igazolás és első körös befektetés mellé nem fog érkezni még egy sztár a WR-ek közé.

Pittsburgh Steelers

Ár/érték arányban valószínűleg a Steelers elkapósora a legjobb a ligában. Sok problémája van a csapatnak, az elkapó viszont nagyon biztos pont.

Denver Broncos

Courtland Sutton stílusra hasonló Julióhoz, és ő is kezdi kinőni magát egy elit elkapóvá, ezt 2019-ben már megmutatta, így még egy ilyen WR nem kellene a csapatba. Plusz Jeudy, Patrick és Hamler jó fiatal megoldások Sutton mögött.

Cincinnati Bengals

Ja’Marr Chase-ben megtalálta a saját Julióját a Bengals, és amúgy sem nézett ki rosszul a WR-sor. A QB-nál és a WR-eknél csak nagyobb problémája van a Bengalsnak.

Seattle Seahawks

Nem ugyanolyan sokrétűen elit játékos, de azért Metcalf mellé nem kell még egy nagydarab, fizikális elkapó, főleg hogy a túloldalra is van egy top opciója a Seahawksnak Lockett személyében.

Arizona Cardinals

Már van egy Juliójuk, DeAndre Hopkinsnak hívják (és AJ Green is ugyanez a stílus, még ha ő már meg is kopott).

Miami Dolphins

Ez talán a legkevésbé egyértelmű az eddigi felsorolásból, ugyanis nem az a kép él bennünk, hogy olyan top WR-sora lenne a Dolphinsnak. A DeVante Parker, Will Fuller, Jaylen Waddle, Preston Williams, Lynn Bowden sor azonban nem néz ki rosszul, és ugyan Parker helyére nagyon jó lenne Julio, DeVantét nem lehet kivágni. Esetleg ha el tudnák cserélni, akkor nagyon is jó ötlet lenne Julio megszerzése, de nem látom, ki cserélne Parkerért a fizetése mellett.

New York Jets

Gondolkodtam egy újjáépülő kategóriát is létrehozni, de végül elvetettem és betettem ide a következő két csapatot. A Jetsnél kétrétű a kérdés. Egyrészt a Corey Davis – Denzel Mims – Jamison Crowder – Elijah Moore négyes nem néz ki rosszul egy 1/2-es csapat keretében, ennél csak nagyobb problémák vannak a rosteren. Másrészt egy építkezés elején álló csapatnál talán nem egy idősödő WR-be kellene fektetni, még ha egyébként segíthetné is Zach Wilson fejlődését.

Jacksonville Jaguars

Hasonló a helyzet, mint a Jetsnél. A Jaguars az építkezés elején tart, így nem egy 32 éves elkapóba kell fektetni, még ha egyébként szuperül tudná is segíteni Trevor Lawrence beilleszkedését a profik közé. A DJ Chark – Marvin Jones – Laviska Shenault trió korrektnek mondható, és Chark hozza is azt a stílust, amit Julio képvisel, még ha nyilván nem is azon a szinten. Itt is bőven vannak nagyobb problémák az elkapósornál.

Akik nem tudják megfizetni Juliót

Ahogy fentebb említettem, ha valaki nagyon akarja, akkor meg tudja oldani Julio megszerzését a sapka szempontjából, de néhány kivétel azért akad, ahol igazán kemény dió lenne bepasszírozni a plafon alá. Ilyen lenne a Saints is, de őket már korábban kilőttük ugyebár.

Chicago Bears

Az OTC adatai alapján a Bearsnek 220 ezer dollárja sincsen jelenleg, és 15 milliónyi átalakítást sem tudnak megejteni. Ez a szinte lehetetlen kategória.

Green Bay Packers

A Packersnek jelenleg $2,5 milliója van a plafon alatt, átalakítani pedig csak Rodgers szerződését lehet, így ha Rodgersszel tervez a csapat, akkor ez is a kvázi lehetetlen kategória. Rodgers elcserélésével viszont már megoldható lenne Jordan Love számára (ironikus lenne, mi?).

Buffalo Bills

A Billsnek jelenleg $4,6 milliója van, ami körülbelül el is megy az újoncokra, így valahogyan ki kellene termelni Julio fizetését. Nem lehetetlen dolog, főleg ha át is alakítják az újonnan érkező WR kontraktusát, de az a probléma, hogy ez csak sok kis lépésből jöhet össze (2 milliókat több játékoson tudnak spórolni, ennél többet csak Stefon Diggsen és Dion Dawkinson). Ez nem az a lehetetlen kategória, mint az előbbi két esetben, de túl soktényezős, így nagyon valószínűtlen, és nem is biztos, hogy olyan okos lépés lenne. Zárjuk ki a Billst is!

A long shotok

Kansas City Chiefs

A Chiefs nagyon határeset kategória pénzügyileg is, hiszen jelenleg csak közel $8 milliója van a csapatnak és ezen elég nehéz bővíteni. Ha Frank Clarkot valahogy el tudnák cserélni, akkor ezt a problémakört megoldanák, de nem látom a vevőt, aki bármit is ad a túlfizetett pass rusherért. Hitchens kivágásával és Hill szerződésének átalakításával meglenne a pénz Julióra, főleg ha az ő kontraktusához is hozzányúlnának kicsit.

Alapvetően nem gondolnánk a Chiefs skill-hiányos csapatnak, de igazából ha Hill vagy Kelce megsérül, akkor nagyon vékony ez az egység: a Mecole Hardman, Demarcus Robinson és Byron Pringle trióval nagyon nehezen menetelne Super Bowlig a csapat. A sok gyors, kicsi elkapó mellé pedig nagyon jól illene egy ilyen igazi domináns WR1, mint Julio.

Baltimore Ravens

A draft előtt a top favoritok közé soroltam volna a Ravenst és nem féltem volna feladni az egyik első körös cetlimet sem Julióért, vagy mondjuk a jövő évi elsőt. Viszont azzal, hogy érkezett Rashod Bateman, aki a Ravens által az utóbbi években nagyon hiányolt WR1 stílust képviseli, Julio megszerzésére jóval kisebb lett az esély. Kis túlzással kidobott pick lenne Bateman, legalábbis első két évében, így kevésbé látom, hogy most már beruházzon a Falcons WR-ére a Baltimore. Ráadásul pénzügyileg sincsenek annyira eleresztve, főleg ha Lamar Jackson hosszabbításával is számolunk a közeljövőben.

Cleveland Browns

A Brownsnak van egy elég jó WR-duója Odell Beckham és Jarvis Landry személyében, a harmadik körben draftoltak is elkapót, ráadásul elég sok 12 personnelt és 21 personnelt használnak, szóval azt gondolhatnánk, hogy nincs itt szükség Julióra. Azonban Beckham elég sok sérüléssel bajlódott az utóbbi időben és mindig felmerülnek a pletykák az elcserélésével kapcsolatban. Jones megszerzését leginkább abban az esetben tudom elképzelni, ha OBJ ezzel együtt távozik.

Washington Football Team

A Brownshoz hasonlóan a Washingtonnak is lenne pénze Julióra, és el is férne még a keretben egy sztárelkapó, még ha igyekeztek is erősíteni ilyen fronton. Alapvetően Terry McLaurin el tudja látni az első számú célpont szerepét, az újonc Dyami Brown a mélységi fegyvert képviseli, Curtis Samuel pedig a slotból indulhat és lehet egy gadget playernek is használni. Nem rossz sor, szerintem nem is akar annyira Julióra hajtani a fővárosi alakulat, de azért elférne még egy domináns WR.

Los Angeles Rams 

A Rams elkapósora nem rossz, hiszen Woods és Kupp mellé még érkezett is két mélységi fegyver a holtszezonban (DeSean Jackson, Tutu Atwell), hogy megsegítsék Staffordot, szóval nem feltétlen erre kellene még költeni, de most adhatnának az új QB-nak egy Megatron szerű célpontot is. Pénzügyileg nem megoldhatatlan, épp az irányító szerződésének átalakításával lehetne felszabadítani elegendő pénzt a sztárelkapó megszerzéséhez. És arról se feledkezzünk meg, hogy a draft kezdete óta felhasználható a 2024-es első körös cetli, ami valószínűleg nagyon égeti már Les Snead zsebét.

Az esélyesek

New England Patriots

A Patriots rendelkezik talán a liga legrosszabb WR-sorával, de mindenképp a legrosszabb ötösben találjuk a New England-ieket. Belichick idén rengeteget költekezett, alaposan meg is erősítette a keretet, azonban az elkapó poszt még elég gyengén néz ki: a Jakobi Meyers, Nelson Agholor, Kendrick Bourne trió nem sok CB-sorban kelt félelmet. Jó kiegészítő emberek, de nagy szükség lenne egy igazi domináns WR1-re, Julio azonnal minőségbeli ugrást jelentene ebben a támadósorban. Akár Cam kezd, akár Mac, szüksége lenne egy ilyen fegyverre.

Nagy kérdés, hogy Belichick mennyit lenne hajlandó feláldozni Julióért, továbbviszi-e a piacon tapasztalt agresszivitását vagy visszatér a korábban tapasztalt “csak diszkont áron szerzek játékost” filozófiához.

San Francisco 49ers

A 49ers fegyverarzenálja nem néz ki rosszul Kittle-lel, Samuellel és Aiyukkal, de a két elkapó nagyon más stílust képvisel, mint Julio, a szélen pedig még hiányzik egy igazi WR1. Shanahan ráadásul jól ismeri Jonest a Falconsból, a receiver a legjobb éveit hozta a 49ers jelenlegi főedzőjével. Az újonc Lance fejlődését is jól lehetne segíteni egy Julio kaliberű elkapóval, egy ilyen csere után tényleg a legjobb támadósorokkal vetélkedhetne a 49ers.

John Lynchék nem félnek csereberélni, azonban mivel Lance-ért feladták a következő két első körös cetlijüket, nem biztos, hogy megengedhetik maguknak, hogy még több drafttőkét beáldozzanak veteránokra.

Indianapolis Colts

Carson Wentz megszerzése után úgy gondoltuk, hogy a Colts mindent meg fog tenni azért, hogy minél jobb helyzetben legyen az irányító, hiszen az lenne a legfontosabb, hogy Wentz minél jobban nézzen ki és bizonyítsa, hogy nem volt hülyeség érte cserélni. Érthetetlen számomra, hogy ez miért nem valósult meg a holtszezonban. A fegyverarzenál nagyon szegényes TY Hilton szellemével, Michael Pittmannel és Parris Campbellel, ilyen WR-állománnyal nagyon nehéz lesz a playoffban győzelmekért küzdeni. Julio viszont azonnal hatalmas minőségbeli upgrade-et jelentene Indianapolisban.

Az már nehezebb kérdés, hogy mit ad érte a Colts, tekintve, hogy a jövő évi első vagy második körös pickjét már eladta az Eaglesnek, így nehéz lesz mit belevonni a trade-be.

Tennessee Titans

Az én szememben a Titansen dobna a legnagyobbat Julio megszerzése. Ez részben azért van, mert AJ Brown mögött konkrétan nincs senki használható a rosteren WR vagy TE poszton. Én nagyon félek attól, hogy ez a passzjáték atomjaira fog hullani (de legalábbis jelentősen visszaesik), hiszen Tannehillnek egy szem fegyvere lesz összesen a levegőben, és a kiváló támadókoordinátorát is elvesztette a csapat. Épp ezért itt jelentené a legnagyobb erősítést Julio, és a megszerzésével visszatérne a playoff-esélyesek közé a Titans.

A nagy kérdés az, hogyan gazdálkodják ki, hiszen jelenleg $3,5 millióval rendelkeznek, így kellene dolgozni a pénzügyeken. Nem megoldhatatlan, hiszen Tannehill szerződésének átalakításával már meg is lenne a pénz Julióra, és még Byardön vagy Lewanon is spórolhatnak így.

Las Vegas Raiders

A Raiders kissé megragadt most ebben a középszerűségben, és nehezen látni, hogyan kászálódik ki belőle. Talán egy Julióra van ehhez szükségük? A passzjáték elég Waller-központú és ha a tight end-et le tudják venni a pályáról, akkor kevés potens opció van körülötte, Carr nem tudja kire dobni a labdát szorult helyzetben (jó, majd jön a checkdown Jacobsnak vagy Drake-nek). Henry Ruggs és John Brown leginkább mélységi célpontnak jó, Renfrow a slotban hatékony, így igazi szélső WR1-e egyáltalán nincs a csapatnak, és kíváncsi lennék, hogy tudna-e változtatni játékstílusban Carr Julio jelenléte miatt.

Pénzügyileg kell egy-két átalakítást véghezvinni (Carr, Kolton Miller), hogy beférjen Jones, de ez a megoldható kategória, ha akarják a sztárelkapót. A Vegasba költözés óta beszélnek valami nagy lépésről a csapat körül, most jött el az idő?

Los Angeles Chargers

Justin Herbert Julio Jonesszal? Na, azt megnézném! Persze ott van Keenan Allen meg Mike Williams (aki sokat sérült), meg lehet potenciál Tyron Johnsonban és Josh Palmerben is, de Julióval igazán halálos lenne ez a WR szekció, és kell is egy plusz fegyver Hunter Henry távozásával (még ha nem is ugyanott és ugyanúgy használhatók). Pénzügyileg sem kell áldozatot hozni, és a plusz hírverés sem ártana a Chargersnek, hiszen városon és divízión belül is van, akivel tartani kellene a lépést.


Szerintetek ki lesz a befutó?

[/ppp_patron_only]

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!