Connect with us

Playoff Ranking

FK! Preseason Power Ranking 2021 – 1. rész

Lezárult a free agency és a draft, a rosterek majdhogynem megteltek, így megkezdődhet az esélylatolgatások időszaka a nyárra kanyarodva. Ezúttal egy Power Rankinggel kezdünk, ahol négy részben publikáljuk az általunk megalkotott sorrendet, kezdve a leggyengébb nyolc franchise-zal.

A listát öt szerkesztő (Bálint, Chester, Dani, Józsi, Patrik) állította össze, mindenki sorrendje ugyanolyan súllyal számítódott bele a rangsorba, a szélsőséges véleményeket sem vettük ki (de ha ki is vettük volna, az egész listán mindössze egy változás történt volna). 

32. Houston Texans

Helyezések: 32., 32., 32., 32., 29.

Legnagyobb erősítés: Watson ügyvédje

Legnagyobb veszteség: Hogy az ügyvéd egyelőre nem nyerte meg a pert

Legerősebb pont: Deshaun Watson – akkor is, ha nem játszik

Leggyengébb pont: Védőfal

Nagyon nehéz mit mondani erről a Texansról annak tükrében, hogy Deshaun Watson bírósági ügyéről még nem született ítélet. Viszont ez a roster olyan szinten leamortizálódott, hogy még vele együtt sem feltétlen lenne akkora elmozdulás. Januárban új HC (és GM) érkezett, ami sok esetben javíthatna egy csapat megítélésén, Houstonban ez pont hogy romlott David Culley beiktatásával. Az elmúlt évek cserélgetéseinek hála az idei offseasonre szinte semmi nem maradt ami potenciális erősődésre adott volna reményt, azt a maradék gyűszűnyi fohászt pedig végleg elveheti Watson, ha nem lép pályára 2021-ben – akár így, akár úgy.

31. Detroit Lions

Helyezések: 32., 31., 31., 31., 31.

Legnagyobb erősítés: Penei Sewell

Legnagyobb veszteség: Matthew Stafford

Legerősebb pont: Támadófal

Leggyengébb pont: Elkapó

Tavaly sokaknál fekete ló volt a csoportgyőzelemre a Lions, idén meg nem látni őket 30-on belül a rangsorokban. Nem véletlen, hiszen a Matthew Stafford – Jared Goff cseréből egyértelműen a detroitiak jöttek ki vesztesen a 2021-es szezonra, és aki tudott, minél messzebbre menekült a franchise-tól. Ennek hatására egy elég legatyásodott rostert vett át az új szakmai stáb, Dan Campbell pedig nem győzött meg minket arról, hogy itt azonnali futballreform lesz. Ugyanakkor simán benne van, hogy ezúttal az elég alacsony elvárásokat túlteljesítik (a nullát egyre váltani mondjuk nem nehéz), de a rájátszástól – és a jó benyomástól – ez a csapat borzasztó távol van.

30. Jacksonville Jaguars

Helyezések: 30., 30., 30., 30., 29.

Legnagyobb erősítés: Trevor Lawrence

Legnagyobb veszteség: az 1/1-es semmit nem veszthet

Legerősebb pont: Futó

Leggyengébb pont: Belső védőfal

Trevor Lawrence személyében megérkezett a reményt adó irányító prospect Jacksonville-be, ha már más dologban nem nagyon, vagy csak félve lehet bízni. Ez utóbbi javarészt Urban Meyernek köszönhető, hiszen fogalmunk sincs mit fog alkotni a profi közegben, de kétségtelenül az egyik legizgalmasabb projekt van most a Jaguarsnál. Ez a csapat csak erősödött a tavasz során, a szakmai gárdán múlik mit hoz ki ebből a merítésből, egyelőre visszafogott elvárásokkal várjuk a hatását.

29. Cincinnati Bengals

Helyezések: 31., 29., 28., 28., 27.

Legnagyobb erősítés: Ja’Marr Chase

Legnagyobb veszteség: William Jackson

Legerősebb pont: Elkapó

Leggyengébb pont: Linebacker

Hogy miért nem várunk sokat a Jaguarstól, arra itt a példa. Hiába választotta ki a Bengals 1/1-re Joe Burrow-t, az edzők miatt nem tudunk annyira lelkesedni ezért a projektért. Az, hogy Lou Anarumo védőkoordinátort nem cserélték le, óriási hiba, és mint kultúra sem a Bengalsé a legjobb. Ha csak arra gondolunk, hogy olyan alappillérek, mint AJ Green, William Jackson, Carlos Dunlap vagy Geno Atkins sem szomorú azért hogy már nem a franchise kötelékébe tartozik, az sokat mondó lehet a jelenlegi rezsim irányításáról. Pedig keret alapján ennek a csapatnak jobbnak kéne lennie szerintem.

28. Philadelphia Eagles

Helyezések: 30., 29., 28., 27., 26.

Legnagyobb erősítés: De’Vonta Smith

Legnagyobb veszteség: Bármilyen fura, de senkiért nem kár

Legerősebb pont: Védőfal

Leggyengébb pont: Linebacker

Szép sorminta alapján alakult ki az Eagles rangja, de abban nincs vita, hogy a megszokottakhoz képest semmi elvárásunk nincs a Sasokhoz. Nick Sirianni kinevezése kis túlzással Cullenével vetekszik érthetetlenség kategóriában, és Jalen Hurts sem feltétlen biztos, hogy sokkal jobb játékot hoz mint tavaly Carson Wentz. Azt viszont meg kell hagyni, az Eagles egy lehetetlennek tűnő cap szituációban kimaxolta az erősítéseket az igazolásokkal, és a draftja is jól néz ki Rosemanéknek, de 2021 minden bizonnyal egy átmeneti szezon lesz az őrségváltásra, amit jövőre várunk.

27. New York Jets

Helyezések: 29., 28., 27., 26., 26.

Legnagyobb erősítés: Hogy Adam Gase elhúzott

Legnagyobb veszteség: Brian Poole

Legerősebb pont: Elkapó

Leggyengébb pont: Cornerback

Az első olyan csapat jön, ami nem az edzők miatt van ennyire hátul, hanem mert tényleg elég vérszegénynek tűnik a rostere. A 49erstől érkező Saleh – LaFleur páros reményt keltő a jövőt tekintve, addig viszont még sok dolgon kell formálni a csapaton. Kezdésként nem lenne rossz, ha Zach Wilson nem lenne bust. Amennyiben ezt megugorják, akkor ez a csapat máris jobban fest. Egyelőre az a cél New York zöld felén egy tökéletes sales munka arról, hogy ennek a franchise-nak van jövője, ami ráadásul szép is. Ha ez megvan, akkor a jó játékosok nem akarnak innen elmenni, sőt csak többen fognak jönni.

26. Carolina Panthers

Helyezések: 28., 27., 26., 25., 25.

Legnagyobb erősítés: Joe Brady maradt

Legnagyobb veszteség: Russell Okung

Legerősebb pont: Elkapó

Leggyengébb pont: Belső védőfal

Tavaly túlteljesített a Panthers, így idén sanszos, hogy alulteljesítés váltja a sormintát, és ezen előzetesen Sam Darnold jelenléte sem sokat tud változtatni. Az, hogy az agytröszt Joe Brady maradt, az mindenképp előnyére válhat a szellemekkel suttogó quarterbacknek, de nagyon sokan levették már róla a kezüket. Márpedig azt láthattuk tavaly, hogy potens QB játék nélkül mit tud ez a csapat, annyi lehet a különbség, hogy a védelem most jobban néz ki, de ez a 2020-as alapszakasz mérleghez képest nem sokat változtatna idén. Bár magam részéről jónak gondoltam a Horn húzást, lehet meg fogják bánni, hogy passzolták Justin Fieldset, ezt majd az idő (vagy a jövő évi draft) eldönti.

25. Las Vegas Raiders

Helyezések: 26., 25., 24., 23., 21.

Legnagyobb erősítés: Yannick Ngakoue

Legnagyobb veszteség: Rodney Hudson

Legerősebb pont: Futó

Leggyengébb pont: Elkapó

Az első meglepetés talán az idei rangsorunkban, hogy a Raiders ebben a blokkban szerepel, pedig ha ránézünk a rosterre, annyira nem furcsa. A leggyengébb pontoknál ugyanis sorban álltak az egységek, és a mai NFL-ben ha a futó a legerősebb szekció a rosteren, az sem túl előnyös. Grudent sokan kritizálták eddig, pedig edzőként ő tartotta víz felett ezt a keretet, de ezzel a felhozatallal talán még nehezebb dolga lesz, mint eddig. A támadófalban három új kezdőt kell beépíteni, az elkapók vagy gyengék, vagy kiégtek, vagy nem mutattak még semmit, míg a védelmet Gus Bardley vette át, akinek én nem sok bizalmat szavaznék az erősítések dacára. Derek Carr bár nem rossz irányító a sajtója ellenére, azért mégsem az az arc, aki bármilyen felhozatallal csodát tesz, ez pedig megpecsételheti a Raiders sorsát. Összpontszámot tekintve a Raiders egyébként már egy magasabb polcon van, mint az utolsó 7 csapat, ennek a polcnak viszont az aljára kerültek.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!