Connect with us

Hír

A játékosok több mint fele be van oltva, de van pár csapat, amelyik elég rosszul áll

Az NFL igyekszik visszaállni a pandémia előtti időkre, azonban ez függ a játékosok átoltottságától, ugyanis ahol nem éri el a kívánt számot ez az arány, ott maradnak a szigorúbb szabályok és korlátozások az edzőteremben, öltözőben, létesítményekben, illetve azt is kiemelhetjük, hogy külön szabályok vonatkoznak a beoltottakra és a nem beoltottakra.

A Washington Post információi szerint jelenleg a játékosok több mint fele be van oltva, azonban a liga és a játékosok szakszervezete is ennél jóval magasabb számot akar elérni az edzőtáborra (85 százalékról voltak egyeztetések, hogy ennél a határnál lehet nagyobbat enyhíteni bizonyos korlátozásokon).

Jelenleg 16 csapatnál érték el az 50 százalékos átoltottságot a 90 fős keretet vizsgálva, hárman pedig 70 százalék felett vannak. A legrosszabbul az Indianapolis Colts, a Jacksonville Jaguars, az Arizona Cardinals és a Los Angeles Chargers áll ilyen téren. A stábtagok és edzők tekintetében sokkal jobb a helyzet, habár a liga ezt kvázi kötelezővé is tette, már amennyiben el akarják látni a feladatukat az adott személyek.

Láttuk tavaly, hogy meg lehet rendezni a szezont akkor is, ha senki sincs beoltva, de ez a csapatoknak, a játékosoknak és a ligának is elég fájdalmas volt időnként, ezért elvileg mindenki célja lenne, hogy minél többen legyenek beoltva.

Minden jog fenntartva. © 2024 FK Media Group