Connect with us

Hír

Átalakította Danielle Hunter szerződését a Vikings, de a szezon után muszáj lesz döntenie a játékosról

A szerződésével sokáig elégedetlenkedő Danielle Hunter felhagyott a kvázi holdoutjával és ott lesz a csapat minitáborában, írja Ian Rapoport. Ezért cserébe a játékos szerződését átalakított a Vikings, amivel nagyot nyert a pass rusher.

Hunter a következő három évben évi 12 millió dollárt keresett volna a régi szerződésével, de ennek a piacon a dupláját is megkaphatná (az évi 14,4 millió dolláros szerződése nagyon alulárazott). Emiatt nem nagyon akart részt venni a csapat önkéntes edzésein és állítólag nem bánta volna, ha elcserélik.

Most Rapoport információi alapján sikerült egyezségre jutni a feleknek. Egyrészt Hunter most azonnal kézhez kap 5,6 millió dollárt az idei alapfizetéséből aláírási bónuszként, amivel 3,7-4,5 milliót spórolt a csapat attól függően, hány évre osztotta el. Ezen kívül semmi extra nincs idén, a pass rusher fizetése nem emelkedik 2021-ben, ellenben jövőre jó eséllyel tesztelheti majd a piacot.

A Vikings úgy alakította át a védő 2022-es fizetését, hogy a 12 milliós alapfizetést lecsökkentette 1 millió dollár környékére, majd hozzátett egy 18 millió dolláros roster bónuszt. Ebben az esetben három kimenetel lehetséges:

  • Ha Hunter a csapat játékosa az új ligaév 5. napján, akkor ez a összeg garantálttá válik és a pass rusher 20 millió dollár körül kereshet (ez 8 millió dolláros fizetésemelés).
  • Ha a csapat elküldi a határidő előtt, akkor ezt a 18 millió dollárt megspórolja, bár így is marad utána 14 millió dollárnyi halott pénz.
  • A Vikings hosszabbíthat is a játékossal.

A csapatnak jövőre az új Hunter-szerződés miatt nagyjából 6-10 millió dollárnyi cap space-e lesz, közel sem evidens, hogy a három közül melyik megoldás lesz a befutó.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!