Connect with us

Minden ami NFL

Breakout Players – NFC North

Minden évben akadnak az ismeretlenségből kitörő játékosok, akik olyan produktumot pakolnak az asztalra, aminek korábban a közelében sem jártak. Vélhetően idén sem maradunk ilyen játékosok nélkül, most az NFC North-ban nézzük meg, kik lehetnek erre esélyesek.

Chicago Bears

Ki lehet a breakout játékos?

Aki leginkább adja magát, az Darnell Mooney. A tavalyi ötödik körös wide receiver egy nem várt rookie évet hagyott a háta mögött 638 elkapott yarddal és 4 touchdownnal, de 2021 még ennél is jobb évet hozhat számára. Ehhez viszont stabilizálni kellene az irányító pozíciót, véleményem szerint Filedsszel a pályán több esélye lenne nagyot alkotni, de a tavalyinál vélhetően jobb passzjáték lenne Chicagóban még Daltonnal a kezdőben is. Allen Robinson maradt, így a nagyobb figyelem elhárulhat Mooney elől védelmi oldalról, amit kíméletlenül kihasználhat.

Ki lehet még?

[ppp_patron_only level=”3″ silent=”no”]

Szintén a támadóktól Cole Kmetben látom a kitörési potenciált, aki Mooney-val ellentétben nem sok mindent mutatott újonc idényében. Sajnos azt sem mondhatom, hogy ha a második körben draftolják, akkor tervek vannak vele, hiszen Adam Shaheen is észrevétlenül kopott ki a rosterről, hogy aztán már sokan azt sem tudják, hogy még mindig futballozik. Jimmy Graham előtte van a depth charton, de vélhetően a tavalyinál több snapet kap majd a másodéves tight end, akinek illene lefociznia a visszavonulással kacérkodó kollégáját.

Úgy tűnik a tavalyi draft classban látom a legtöbbet, hiszen a harmadik jelöltem az a Jaylon Johnson lenne, aki egy teljesen jó bemutatkozó szezonon van túl, talán nem túlzás azt állítani, hogy a corner classból ő debütált a legjobban a profik között. Ugyanakkor nem lesz egyszerű dolga, mert Kyle Fuller távozásával egyértelműen ő lett a legjobb játékos a poszton, ami nagyobb felelősséggel, és vélhetően a tehetségesebb elkapók őrzésével járhat majd. Én hiszem, hogy meg tudja ugrani a szintet.

Detroit Lions

Ki lehet a breakout játékos?

Nem vagyok könnyű helyzetben, mert Detroitban a tavaszi jövés-menésnek hála döntő többségében csak olyan játékosok vannak a rosteren, akik eddig vajmi keveset mutattak az NFL-ben. Ám ha valakitől elvárnám a breakout évet, az Jeff Okudah, aki 1/3-as választottként katasztrofális újonc éven van túl, már amikor pályára tudott lépni. A tehetsége alapján ennél sokkal többre hivatott, és a tavalyi szezonját nem lesz nehéz felülmúlnia, kérdés hogy hol van a felső határ számára. Aaron Glenn kinevezésével talán végre jó kezekbe kerül a detroiti defense, ez is segítheti Okudah előretörését, nagyon nem szeretném, ha őt bustként kellene elkönyvelnünk.

Ki lehet még?

A támadósorból gyakorlatilag bárki a falon és Goffon kívül. A legesélyesebb TJ Hockenson és D’Andre Swift lehet, előbbi toronymagasan a legjobb opció Goff számára a passzjátékok során, utóbbinál pedig nem ártana a több terhelés, mert bár imádom Adrian Petersont, azért nevetséges volt, hogy folyamatosan ő kapta a carryket a fiatalok elől – teszem hozzá, nem mindig jogtalanul. Swift számára Anthony Lynn személye jelentheti a felüdülést, aki ha nem is ért mindenhez, a futójátéknak nagy mestere, amiből a fiatal running back sokat profitálhat.

Green Bay Packers

Ki lehet a breakout játékos?

Green Bayben legendásan jól tudnak bánni a használható támadófalemberekkel, így a választottam Jon Runyanre esett. Merész dolog, hiszen nem tudjuk, és vélhetően a training campekig nem is mondható biztosra a kezdő ötös kiléte a Saints elleni nyitómeccsre, de a Packers nem szereti azonnal bedobni az újoncait, így Runyan helye talán bérelt lehet kezdetekben – és ha így lesz, szerintem meg is fogja tartani a guard pozíciót Lucas Patrickkal és a rookie Cole Van Lanennel szemben a szezon egészét nézve.

Ki lehet még?

A nyilvánvaló jelölt természetesen Jordan Love lenne, amennyiben vele kezdené meg az alapszakaszt a Packers. Lehet csalás, hiszen pontosan annyi snapje van eddig az NFL-ben mint nekem, így a 0-ról nem nehéz breakoutolni, viszont itt inkább az edzésmunkáját ért negatív kritikák miatt hoznám. Mert tény, a riportok alapján eddig nem ügyes, és sokan prospectként sem kedvelték (hello!), de csak practice reportokra alapozva ne lóbáljunk még felette guillotine-t, mikor még preseason meccsen sem láthattuk eddig majd utána lehet anyázni.

A védőfalban Rashan Gary és Kingsley Keke is mutatott már magából életjeleket 2020-ban, mindkettőtől egy, a tavalyinál jobb szezon várható – legalábbis én már elvárnám. Gary egyre több lehetőséget és dicséretet kap, és végre már a pályán is látszanak ezek, Keke pedig a tavalyi sérüléshullámnak hála került többször is a kezdőbe, és nem okozott csalódást. A Lancester-Lowry párost illene lemeccselnie a depth charton.

Akiről nagyon szeretném hogy breakout legyen, az Kamal Martin, de Krys Barnes nem várt újonc szezonja és De’Vondre Campbell leigazolása nem azt sejteti, hogy könnyű dolga lesz már a kezdőbe kerüléssel is, nemhogy a breakout évvel.

Minnesota Vikings

Ki lehet a breakout játékos?

Általánosságban várható a breakout szezon azoktól, akik szerződésük utolsó évébe lépnek, és a nagy pénz reményében valami elképesztő nagyot dobbantanak. Ennek megfelelően természetesen eddig egy ilyen játékost sem hoztam, na de most! Brian O’Neillt gondolnám a Vikingstól, ami azért nem lesz egyszerű, mert neki alapból jó szezonja volt tavaly, de ha egy O-Line amúgy gyenge passzblokkban, akkor nem tűnik fel az az egy játékos, aki amúgy jól csinálja a dolgát. O’Neillre ebből a szempontból nem lehet panasz, a futásokhoz meg ligaelit szinten szupportál, de én még ennél is többet látok benne: szerintem a következő szezonra a 10 legjobb tackle között fogjuk emlegetni, ami a pénztárcájára is jó hatással lesz.

Ki lehet még?

Szintén a támadófalból Ezra Cleveland lehet még favorit, aki számomra meglepően kevés lehetőséget kapott, a szezon második felét már majdhogynem végigjátszotta, jövőre viszont talán végig kezdő lesz, ha nem sérül meg.

Védőknél Xavier Woodsot mondanám, Zimmer rendszere sokszor teszi naggyá a safetyket, az ex-Cowboys defensive backnek pedig megvan a tehetsége ahhoz, hogy kihasználja ezt a lehetőséget. Akiről még szeretném ezt hinni, az DJ Wonnum, hiszen talán az egyetlen lyuk nevek alapján ebben a defense-ben az Danielle Hunter túloldalán található a védőfal szélén, ahová a másodéves edge rusher jó eséllyel pályázhat Stephen Weatherlyvel szemben. Más kérdés, hogy vajon van-e benne annyi tehetség, hogy a több játéklehetőséggel egy jó szezont hozzon le 2021-ben.

[/ppp_patron_only]

4 Comments
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
4 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Caselele
Caselele
2021-07-01 14:59

Packersnél a 87es mez méltóvá válik szerintetek az elődjeihez?
Én ott látok break outra lehetőséget.

chester
chester
Reply to  Caselele
2021-07-02 10:42

Tekintve, hogy eltiltással kezd, és Tonyan simán jobb nála, szerintem nem. Nem lesz rá lehetősége, mert Lewis viszi a blokkolást, és visszatér Deguara is.

RvBalazs
RvBalazs
2021-07-01 06:54

Nehéz lesz O’Niell-nek jobban teljesíteni. Az előző 3 évben mintegy 2000 passzblokkoló snap során engedett 4 sack-t mindössze.
Sajnos nyomásokról én nem találtam statisztikát, de azért látszik, hogy már most is egy top RT, és már dolgoznak a szerződésén, még a kickoff előtt meg is fogja kapni 14 millió körül beszélik Vikes közeli helyeken

Breuer András
Breuer András
2021-07-03 22:41

Én a Vikingsnél még Dantzlertől és Handtől várnék nagy dolgokat. Tavaly meglepően jól léptek be és idén a veterán supporttal szerimtem nagyot mehetnek. Jöhet a Zimmer magic

4
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x