Connect with us

Minden ami NFL

FK! Top 50 2021 – III. rész

Harmadik részéhez érkezett a top 50-es sorozatunk, ahol találhatunk az utóbbi évekhez képest nagy csúszót, néhány alulértékeltként elkönyvelt játékost, és három debütálót a listánkon.

A listát 5 szerkesztő (Balázs, Chester, Dani, Józsi, Patrik) az alapján állította össze, hogy szerinte ki jelen pillanatban az 50 legjobb játékos a ligában. Az összpontszám megállapítása során figyelmen kívül hagytuk a legalacsonyabb és legmagasabb helyezéseket, hogy a szélsőséges véleményeket kivegyük az egyenletből.

50. Dalvin Cook, RB, Minnesota Vikings
49. Chase Young, Edge, Washington Football Team
48. JJ Watt, Edge, Arizona Cardinals
47. Ryan Ramczyk, OT, New Orleans Saints
46. Shaq Barrett, Edge, Tampa Bay Buccaneers
45. Eric Kendricks, LB, Minnesota Vikings
44. Terron Armstead, OT, New Orleans Saints
43. DeForest Buckner, iDL, Indianapolis Colts
42. AJ Brown, WR, Tennessee Titans
41. Marlon Humphrey, CB, Baltimore Ravens

40. Darren Waller, TE, Las Vegas Raiders
39. Jack Conklin, OT, Cleveland Browns
38. Josh Allen, QB, Buffalo Bills
37. Michael Thomas, WR, New Orleans Saints
36. Tyrann Mathieu, S, Kansas City Chiefs
35. Xavien Howard, CB, Miami Dolphins
34. Nick Bosa, Edge, San Francisco 49ers
33. Derrick Henry, RB, Tennessee Titans
32. Julio Jones, WR, Atlanta Falcons
31. Stephon Gilmore, CB, New England Patriots

30. Von Miller, Edge, Denver Broncos, 49 pont

Tavalyi helyezés: 23.

Idei helyezések: 50+, 50+, 27., 26., 19.

Tavaly sérülés miatt kihagyta a szezont, vélhetően emiatt két szerkesztőnél is kicsúszott a top 50-ből, hiszen rengeteg kiváló edge rusher játékos van most a ligában, akik felfejlődtek Von Miller elég magas szintjére. Meglátjuk, hogyan tér vissza 32 évesen egy ilyen hosszú kihagyás után, azért érthető, ha a körülmények tükrében nem sokan bíznak már benne annyira, mint pár évvel ezelőtt – többek között a Broncos is sokáig hezitált a jövőjét illetően. Pedig a 2019-es éve egyáltalán nem volt rossz, sőt.

29. Lavonte David, LB, Tampa Bay Buccaneers, 49 pont

Tavalyi helyezés: –

Idei helyezések: 42., 41., 41., 22., 12.

Sose emlegették Wagner vagy Kuechly szintjén, véleményem szerint jogosan, de hogy ennyire észrevétlen volt a sajtóban az éveken át tartó folyamatos jó teljesítménye ellenére, az azért nonszensz. A bajnoki címmel járó csillogás az ő megítélését is elősegítette, egyértelműen a védelem kulcsfigurája volt, és sokak számára oktatófilm lesz, ahogy a Super Bowlon rácuppant Travis Kelce-re. Mindössze két olyan LB van a listánkon, aki mindenkitől kapott szavazatot, viszont ő sem mai bútordarab, 31 évesen nem tudom meddig bírja még fenntartani ezt a magas szintet.

28. Tre White, CB, Buffalo Bills, 52 pont

Tavalyi helyezés: 12.

Idei helyezések: 50+, 39., 33., 29., 22.

Az érezhető, hogy tőle még mindig félnek, mint a tűztől, hiszen csak 55 alkalommal dobtak felé labdát, vagyis nagyjából minden 10. snapjén célozták meg, és elég magas, 18%-os hatékonysággal harcolt ki ezekből pontatlan átadást. Viszont a shut down mítosza kicsit megcsorbult, a PO-val együtt 5 TD-t is engedett – pontosan annyit, amit a korábbi 3 évben összesen. Talán ennek köszönhető, hogy 16 helyet esett vissza az idei listánkon.

27. Fred Warner, LB, San Francisco 49ers, 60 pont

Tavalyi helyezés: –

Idei helyezések: 50+, 50+, 23., 19., 16.

A 49ers kiváló linebackere lehet a következő generáció vezéralakja, aki majd Bobby Wagner és Lavonte David után átveheti a stafétát a posztja legjobbjaként – már ha mostanra nem vette el tőlük ezt, lehet ezzel vitatkozni. Korábbi safetyként nem meglepő, hogy a coverage képességei a jobb játékosok közé emelik, de sokat fejlődött a futójáték megállításában is. A PFF adatbázisa alapján átlag 3,6 yardon állítja meg a futókat, ami a liga első harmadába emeli őt ebben a mutatóban is.

26. Stefon Diggs, WR, Buffalo Bills, 60 pont

Tavalyi helyezés: –

Idei helyezések: 44., 36., 31., 26., 20.

Messiásként várták Buffalóban, és minden várakozást beigazolt 2020 legtöbb elkapott yardot jegyző játékosaként. Kellett is Josh Allen számára egy olyan célpont, aki folyamatosan üresre tudja magát játszani, ebben Diggs az egyik legjobb a ligában. Akkor sem kell félteni, ha megkapja a zsugát, 20 kiharcolt elhibázott szerelésnél csak ketten tudtak jobb mutatót elérni, illetve a 73 first downja is holtversenyben a második legtöbb volt tavaly. Zsinórban harmadik 1000+ yardos szezonja és a Bills felemelkedése az ő renoméjának is jót tett, amit a mi listánkon való debütálása is igazol.

25. Bobby Wagner, LB, Seattle Seahawks, 60 pont

Tavalyi helyezés: 24.

Idei helyezések: 38., 32., 32., 29., 21.

A 2019-es szezonja nem sikerült túl jóra, mégsem esett ki a legjobb 25-ből. Szerencsére ez csak egy pillanatnyi kilengés volt, és tavaly visszatért korábbi formájához, posztja minden elemében domináns volt – mégis rontott egy helyet. Ez nem feltétlen az ő hibája, Wagner lett a legmagasabban rangsorolt linebackerünk. 2021 vízválasztó lehet számára, hiszen jelen állás szerint először nem KJ Wright párjaként kezdi meg a szezont, így még az eddigieknél is nagyobb szerep hárulhat rá tizedik szezonjára készülve, lassan 31 évesen.

24. Zack Martin, G, Dallas Cowboys, 64 pont

Tavalyi helyezés: 20.

idei helyezések: 40., 33., 32., 24., 14.

Tavaly élesben láthattuk azt, amit Madden-játékosok milliói megléptek már valószínűleg: Zack Martint tackle poszton! A megannyi sérülés okozta kényszer végül csak 117 snap erejéig élt, de végül Martin is a vártnál korábban fejezte be a szezont. Maradjunk annyiban, hogy nagyon jó helyen van ő RG-ként a falban, és nem csak a Cowboysban, de a 2010-es All-Decade Teamben is, ahová beválasztották. Futásblokkoláshoz még mindig ligaelit, és nem igazán látszik rajta a kopás jele.

23. Christian McCaffrey, RB, Carolina Panthers, 66 pont

Tavalyi helyezés: 26.

Idei helyezések: 50+, 33., 30., 24., 24.

2020-ban sérülések miatt mindössze 3 meccsen láthattuk őt varázsolni a pályán – mert amit ő tud, azt nyugodtan nevezhetjük varázslatnak. Matt Rhule-ék nagyon reménykednek benne, hogy az 1000+1000 yardos McCaffrey-t kapják majd vissza, és igazából a sérüléseken kívül más gátló tényezőt nem igazán tudnánk felsorolni, hogy elérje ezt. A futók mostoha megítélése rá is hatással van, főleg hogy Kamara vagy Cook tavalyi éve lehozta picit a földre McCaffrey űrszámait.

22. Chris Jones, iDL, Kansas City Chiefs, 69 pont

Tavalyi helyezés: 16.

Idei helyezések: 40., 31., 28., 25., 13.

Noha 60 nyomásgyakorlásánál négy játékos is többet szerzett, Jones esetében ebből 29 sack vagy QB hit formájában érkezett, vagyis ennyiszer ért oda az irányítókhoz – pont annyiszor, mint mondjuk Aaron Donald. Ő is egy egyszemélyes hadsereg, ami a passzsiettetést illeti a Chiefsben, 2018-as breakout szezonja óta nem tud visszaesni a játéka. Futás ellen már nem olyan domináns, de amíg ilyen szintű veszélyforrás az irányítókra belső védőfalemberként, addig hajlandók vagyunk lenyelni ezt a békát.

21. Ronnie Stanley, OT, Baltimore Ravens, 76 pont

Tavalyi helyezés: 10.

Idei helyezések: 50+, 34., 23., 20., 11.

Sajnos Stanley-t sem kímélte meg a sérülésbogár, csak 6 meccsen láttuk őt 2020-ban, de ennyi is elég volt neki ahhoz, hogy a legjobb OT-k között emlegessék. Nem engedett sacket, QB hitből is csak mindössze egyet (mondjuk zászlóból elég sokat dobtak rá passzjátéknál), ami mutatja passzblokkoló képességeit, emellett pedig a Ravens ligaelit futóalakulatának oszlopos tagja.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!