Connect with us

Minden ami NFL

FK! Top 50 2021 – IV. rész

Elértünk a szupersztárok zónájába, a listánkon a top20 második felének résztvevőit köszönthetjük, ahol a nagyfiúk mellett a liga legveszélyesebb célpontjait, illetve egy olyan cornerbacket találunk, akinek a szigetén nem termett sokaknak babér. Nézzük meg, kiknek sikerült a rangsorunk második polcára felkapaszkodniuk!

A listát 5 szerkesztő (Balázs, Chester, Dani, Józsi, Patrik) az alapján állította össze, hogy szerinte ki jelen pillanatban az 50 legjobb játékos a ligában. Az összpontszám megállapítása során figyelmen kívül hagytuk a legalacsonyabb és legmagasabb helyezéseket, hogy a szélsőséges véleményeket kivegyük az egyenletből.

50. Dalvin Cook, RB, Minnesota Vikings
49. Chase Young, Edge, Washington Football Team
48. JJ Watt, Edge, Arizona Cardinals
47. Ryan Ramczyk, OT, New Orleans Saints
46. Shaq Barrett, Edge, Tampa Bay Buccaneers
45. Eric Kendricks, LB, Minnesota Vikings
44. Terron Armstead, OT, New Orleans Saints
43. DeForest Buckner, iDL, Indianapolis Colts
42. AJ Brown, WR, Tennessee Titans
41. Marlon Humphrey, CB, Baltimore Ravens

40. Darren Waller, TE, Las Vegas Raiders
39. Jack Conklin, OT, Cleveland Browns
38. Josh Allen, QB, Buffalo Bills
37. Michael Thomas, WR, New Orleans Saints
36. Tyrann Mathieu, S, Kansas City Chiefs
35. Xavien Howard, CB, Miami Dolphins
34. Nick Bosa, Edge, San Francisco 49ers
33. Derrick Henry, RB, Tennessee Titans
32. Julio Jones, WR, Atlanta Falcons
31. Stephon Gilmore, CB, New England Patriots

30. Von Miller, Edge, Denver Broncos
29. Lavonte David, LB, Tampa Bay Buccaneers
28. Tre’Davious White, CB, Buffalo Bills
27. Fred Warner, LB, San Francisco 49ers
26. Stefon Diggs, WR, Buffalo Bills
25. Bobby Wagner, LB, Seattle Seahawks
24. Zack Martin, OG, Dallas Cowboys
23. Christian McCaffrey, RB, Carolina Panthers
22. Chris Jones, iDL, Kansas City Chiefs
21. Ronnie Stanley, OT, Baltimore Ravens

20. Trent Williams, OT, San Francisco 49ers

Tavalyi helyezés: –

Idei helyezések: 50+, 28., 27., 15., 10.

A 49ers 2020-as szezonjának egyik legüdébb színfoltja Williams volt, aki azonnali javulást hozott a San Francisco támadófalába azok után, hogy a csapat egy harmadik- és egy ötödik körös cetliért megszerezte őt a Washingtontól. A környezetváltozás és az, hogy újra Kyle Shanahan kezei alatt dolgozhatott, nagyon jót tett neki, kétségtelenül az NFL elit tackle-jei között jegyezhettük őt. Számait tekintve mindössze 19 nyomást engedett, amiből 4 lett sack, 4 hit, 11 pedig siettetés, egész éves produkcióját a PFF pedig 91,9-re értékelte, ami a tackle-ök között a legjobb volt az elmúlt szezonban. Ez a nagyszerű teljesítmény repítette őt az általunk legjobb húsznak vélt játékos közé.

19. Joey Bosa, Edge, Los Angeles Chargers

Tavalyi helyezés: 30.

Idei helyezések: 23., 21., 21., 17., 7.

Sérülései mellett is az idősebbik Bosa fivér olyan minőséget képvisel jelenleg a ligában, amire az összes támadósornak külön kell készülnie, hiszen jelenléte a fal szélén minden egyes snapnél óriási fenyegetést jelent. Erről adott tanúbizonyságot a tavalyi szezonban is, amikor az NFL egyik legkiegyensúlyozottabb és legeredményesebb teljesítményét tette le az asztalra. Justin Herbert játéka ellopta a show-t Los Angelesben, de őt támogatta az a védelem, amelyikben 2020-ban Bosa összesen 60-szor helyezett nyomást (8 sack, 22 hit, 31 hurry) az ellenfelek irányítóira. A passzsiettetés mellett pedig a futást is stabilan és hatékonyan fogta, újfent bizonyította, hogy egy teljes csomag ő edge rusher pozícióban.

18. David Bakhtiari, OT, Green Bay Packers

Tavalyi helyezés: 22.

Idei helyezések: 21., 20., 19., 12., 8.

Négy helyet javított tavalyi pozíciójához képest a Green Bay Packers 2020-as nagyszerű menetelésének egyik alappillére, a liga sokak által legjobbra értékelt tackle-je, Bakhtiari. Williamshez hasonlóan ő is kimagaslóan és kiegyensúlyozottan teljesített, nagyon jól működött abban a rendszerben, amit LaFleurék tavaly alkalmaztak. Ugyan nem sikerült végig egészségesnek maradni, sokat küzdött sérülésekkel és kénytelen volt mérkőzéseket kihagyni, de a tizenkét meccsen engedett kilenc nyomása egészen földöntúli szám. Olyan tiszta teljesítménnyel rukkolt elő passzjátéknál, ami párját ritkítja, egészen elképesztően magas színvonalon védte Rodgers vakoldalát amellett, hogy a futójátékban is a felső polcra került a blokkolásban nyújtott munkájával.

17. Jaire Alexander, CB, Green Bay Packers

Tavalyi helyezés: –

Idei helyezések: 24., 18., 17., 14., 13.

A támadósor vitte a prímet Wisconsinban, de a védelmi oldalon is voltak olyanok, akik az átlagnál sokkal jobban, elit szinten teljesítettek. Ide kell sorolni Alexandert is, akiről nem túlzás úgy gondolkodni, hogy a 2020-as év legjobban teljesítő cornerbackje, hiszen aki vele szemben állt fel, egy szigeten találta magát. Harmadik évére a fiatal cornerback olyan ugrásszerű fejlődést mutatott be, hogy jobbára már nem is nagyon merték őt tesztelni, a felé szálló labdáknak pedig mindössze 50,7%-ánál engedélyezett elkapást. Az egész tavalyi évet figyelembe véve csupán két hatpontost engedett, agresszívan lépett fel a futáshoz és kellő magabiztossággal szerelt, amikor arra került a sor. Ezt az egészen különleges teljesítményét tükrözi az is, hogy idén ilyen magasan rangsoroltuk ahhoz képest, hogy tavaly a top50-be sem fért be.

16. DeAndre Hopkins, WR, Arizona Cardinals

Tavalyi helyezés: 5.

Idei helyezések: 32., 18., 16., 14., 10.

Rengeteg kiemelkedő egyéni teljesítményt tapasztalhattunk az elkapóktól a tavalyi szezonban, tucatnyi olyan receivert lehetne hozni, akit az egekbe lehet magasztalni. Némileg ennek lett az áldozata Hopkins is, aki bár elit szinten dolgozott, de többen is fel tudtak kapaszkodni arra a polcra, amin ő ült. A Cardinals mérsékelt sikerességének is köszönhető, hogy ő nem tudott újra a top10-be kerülni, de a 115 elkapásból jegyzett 1407 yard és hat touchdown mind-mind olyan statisztikai mutató, amit nem nagyon kell magyarázni. Ami pedig optimizmusra adhat okot, hogy a Murray-vel létrejött kémiája csak tovább erősödhet, sokkal többet profitálhat majd egyéni szinten is abból 2021-ben, hogy jobb az összhang közte és az irányítója között.

15. Khalil Mack, Edge, Chicago Bears

Tavalyi helyezés: 14. 

Idei helyezések: 27., 18., 17., 13., 5.

Épp csak egy helyezést rontott Mack a tavalyi helyezéséhez képest, ami jól mutatja, hogy ő is milyen stabilan tudja kihozni azt a maximumot magából, ami igazán magasra emeli őt az edge rusherek között. Nyomások és sackek terén sem a 2020-as volt a legkiemelkedőbb éve a statisztikák terén, de olyan komoly hatással volt a Bears védelmére, illetve az ellenfelek támadófalára is, hogy nehéz volt őt szem elől téveszteni a tavalyi szezon során. Pass rush-ban mindig kitüntetett figyelmet kapott a blokkolás behívása során, futás ellen pedig ezúttal is pusztított, az ellenfelek rendkívül alacsony hatékonysággal tudtak az ő oldalán a földön haladni – nem véletlenül lett ő a listánkon a harmadik legmagasabban rangsorolt edge rusher.

14. Travis Kelce, TE, Kansas City Chiefs

Tavalyi helyezés: 21. 

Idei helyezések: 40., 16., 15., 13., 4.

Már 2019-ben is egészen elképesztő szezonnal rukkolt elő Kelce, amire 2020-ban sikerült még egy lapáttal rátennie, hogy újra Super Bowlba segíthesse csapatát. Statisztikailag brutálisan erős évet produkált, az egész évadra vetítve 176 labda szállt felé, amiből 136-ot elkapott, ez pedig 1776 yarddal és 14 TD-vel párosult. Maximális fordulatszámon pörgött a Chiefs támadósora, ahol nem csak ő került a fókuszba, társai mellett olyan biztos és mindig rendelkezésre álló célpontja tudott lenni Mahomesnak, akit mérkőzésről mérkőzésre nagy volumenben lehetett bevenni a passzjátékba. E mellé pedig blokkolásoknál is hasznosan be lehetett vetni őt, főleg futásnál, ahol rendre komoly szerepet játszott a Kansas City sémájában. Ez az elit játéka 2021-re pedig a liga általunk vélt legjobb tizenöt játékosába emelte őt.

13. Tyreek Hill, WR, Kansas City Chiefs

Tavalyi helyezés: 25. 

Idei helyezések: 19., 17., 16., 11., 8.

Ahogy Kelce, úgy Hill is óriási szerepet játszott abban, hogy a Chiefs 2020-ban szintén a legjobbak között szerepelt, ez pedig a rangsorban idén elfoglalt helyén is jól megmutatkozik. Rá is igaz, ami Hopkinsra, hogy annyi elit teljesítmény volt a poszton, hogy már-már megfeledkezünk mindegyikről, de a csapat speedstere idén is bemutatta, hogy varázslatra képes. Hétről hétre bebizonyította, hogy esszenciális eleme a Kansas City támadósorának és az olyan kiélezett helyzetekben sem remeg meg a keze, mint a Browns elleni playoff mérkőzésen annál a kritikus negyedik és rövidnél. Sokszor fel lehet ülni annak, hogy ő csak egy gadget játékos, de közelebbről megnézve, nem csak a sebességéből és a nagy játékaiból él, sokkal komplettebb elkapó, mint ahogy a közhiedelemben él. Nálunk posztja második legjobb játékosa lett.

12. Quenton Nelson, OG, Indianapolis Colts

Tavalyi helyezés: 8.

Idei helyezések: 20., 16., 15., 11., 10.

Nelson 2019-ben egy kiugróan elit éven volt túl, akkor olyan teljesítményt tett le az asztalra, amit nagyon nehéz megismételni, és ha nem ugyanolyan minőségben, de sikerült közel kerülnie 2020-ban az előző évi brillírozásához. A Colts támadógépezetének legfontosabb alappillére volt a falban, nagyon stabilan dolgozott passzblokkolásban, de amiben igazán kiemelkedő volt, hogy mennyire nagy szerepet játszott Jonathan Taylor üde újonc szezonjában. Számos kulcsblokkot osztott ki a futójátékok során, ezúttal is hozta azt az alpha dog mentalitást, amiért oly sokan kedvelik az ő játékát. Minimális hátralépése a rangsorban részben pedig annak is betudható, hogy a megszokottnál több zászló (9) érkezett rá, ami némileg rontott az általa produkált összképen. Mindezzel együtt, idén ő lett a legmagasabbra rangsorolt támadófalember az FK! 2021-es rangsorában.

11. Davante Adams, WR, Green Bay Packers

Tavalyi helyezés: –

Idei helyezések: 15., 14., 13., 9., 5.

2020 volt az év, amikor Davante Adams jött, látott és mindent vitt. Olyan mértékű hatással volt a játékra, amit ligaszinten nem tudtak lereagálni, lekezelni, egész évben megállíthatatlan volt. Rendre dominálta a fontosabb statisztikai kategóriákat, vezette a ligát elkapott touchdownokban és az útvonalanként elkapott yardokban (yards per route run), könnyedén nyert emberezés és zónázás ellen, elit volt a slotban és a szélen is, életveszélyes volt a pálya valamennyi mélységén. Egy olyan rendkívüli szezont tett le az asztalra, ami egészen elképesztő volt, főleg annak tudatában, hogy mekkora volt a minőségi “szakadék” közte és a csapattársai között. Tehermentesíteni Lazardék csak esetenként tudták, ő pedig foghatatlan volt akkor is, ha mindenki tudta, ki felé fog érkezni a labda. Így zárt ő idén a tizenegyedik helyen mint legjobb elkapó… de nem mint a legjobb célpont.

18 Comments
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
18 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Viktor Gál
Viktor Gál
2021-06-03 11:36

Volt az harmadik kör is, nemcsak ötödik, amit Williamsért kicsengetett a Niners.

Hurrá Torpedó
Hurrá Torpedó
2021-06-03 11:46

Fura, hogy az eddigi listában csak 1 db QB van.
Most vagy 1-2 QB-t túlértékeltetek, és top 10-be belefért olyan is aki szerintem inkább a 10-30-ba kellett volna, vagy néhányat túl alulértékeltetek, és nem fért a top 50-be.
Majd holnap kiderül.

ThySoul
ThySoul
Reply to  Hurrá Torpedó
2021-06-03 12:21

Mahomes Rodgers Watson Wilson (és tippre Brady is) top10 lesz

Hobgoblin
Hobgoblin
Reply to  ThySoul
2021-06-03 12:48

Szerintem Jackson is. Viszont ha jol szamolom 5 nem-QB meg van hatra, tehat a top 10-ben 5 QB lesz. Tippre az altalad felsoroltakbol Watson nem lesz benne mert a kovetkezo szezonban valoszinubb hogy nem jatszik mint hogy igen

ThySoul
ThySoul
Reply to  Hobgoblin
2021-06-03 13:20

Jackson fix nem lesz benne :D
Aki még maradt nem QB és eszembe jut hirtelen az Donald, Ramsay, Kittle meg Tj Watt

katonadani
Reply to  ThySoul
2021-06-03 13:26

az még csak 9 a fenti öt qbval számolva :D

ThySoul
ThySoul
Reply to  katonadani
2021-06-03 13:39

Nem volt több tippem na :D
De mivel két edge maradt akkor legyen Garrett így megfelel?

Hobgoblin
Hobgoblin
Reply to  katonadani
2021-06-03 13:29

Kamara, Garrett?

Hurrá Torpedó
Hurrá Torpedó
Reply to  ThySoul
2021-06-03 17:38

Hát ezaz. És akkor pl Stafford? Szerintem annyira nem jó, hogy top 10 legyen, viszont annyira meg nem szar, hogy ne férjen be a top 50-be.
Bradynek bennt kell lennie. Óriási szerepe van abban, hogy a Tampa bajnok lett. Egyértelműen ő volt az utolsó láncszem ahhoz a csapathoz, így megkérdőjelezhetetlen a top 10-ben még most is ennyi idősen.

d zoli
d zoli
2021-06-03 08:58

Fura, hogy Kittle nem csúszott ki a 10-ből.

Lalosz
Lalosz
2021-06-03 07:55

Akkor Minkah Fitzpatrick lesz a tizedik?😁

Kopi3.14
Kopi3.14
Reply to  Lalosz
2021-06-03 11:40

Vagy megelőzi Watt?

Lalosz
Lalosz
Reply to  Kopi3.14
2021-06-03 14:02

Biztos, hogy megelőzi, ha saccolnom kéne akkor ő lesz a 4. a listán. De így számolgatva, Minkah nem fért bele a top50-be. 🧐

ClayMatthews52
2021-06-03 08:43

Elgton Jenkinst nagyon hiányolom a listáról. Bakhtiari kiesésével gyakorlatilag egyszemélyben fogott össze egy jó támadófalat, úgy, hogy játszott tackle-t, guardot és centert is, mindet magas szinten.

chester
chester
Reply to  ClayMatthews52
2021-06-03 08:53

Azért az 50 legjobb játékos közé nem tenném, főleg ha Martinnal és Nelsonnal kell összehasonlítani.

ClayMatthews52
Reply to  chester
2021-06-03 09:10

Én az alapján tenném, hogy a csapatra gyakorolt hatása mekkora. De igazából nem teljesen világos, hogy ide mi alapján kerülnek be (pl Von Miller).

chester
chester
Reply to  ClayMatthews52
2021-06-03 09:31

Azért nem lehet feltétlen így kezelni mert akkor kb 20 irányítónak rajta kéne lennie minimum. Meg hát ha azt nézzük, a guard elég kis hatással van egy csapat játékára összességében, szóval ez sem feltétlen jó alapanyag.

Nelson meg amióta betette a lábát az NFL-be konrkétan All-Pro szinten játszik, Martin szintén. Ők ketten egy más szint az én szememben guard poszton mint a többiek, pedig van még bőven jó guard a ligában.

wolandrule
wolandrule
2021-06-03 06:59

Tyron Creek :)

18
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x