Connect with us

Hír

Greg Olsen: Ugyanazért a szarért a tight endek fele annyi pénzt kapnak

Greg Olsen idén jelentette be a visszavonulását. Karrierje csúcsán a liga egyik legjobb tight endje volt, de soha nem keresett még évi 10 millió dollárt sem, az utolsó szezonjában 7 millió dolláros fizetése volt. Ez feltehetően nagyon rosszul esett neki, ugyanis most a Pardon My Take nevű műsorban nagyon kiakadt a tight endek igazságtalan helyzete miatt.

“Mi megcsináltuk ugyanazt a szart, amit egy 15 millió dolláros left tackle, miközben útvonalakat futottunk és passzokat kaptunk el, mint egy 15 millió dolláros elkapó. Ehhez képest 7 millió dollárt fizettek nekünk”.

Tény, hogy nem a tight end a liga legjobban fizetett posztja. Jelenleg 20 left tackle és 32 elkapó keres többet évi 7 millió dollárnál, és akkor még a right tackle-öket vagy a guardokat nem is említettük. Tight endből csak 12 keres többet évi 7 milliónál, az új szerződése alapján George Kittle speciel évi 15 milliós fizetéssel büszkélkedhet (bár ez Olsen idejében még messze nem volt így).

A probléma ott van, hogy nagyon kevés tight end tudja azt a “szart” jól csinálni, amit egy elkapó és egy LT, összességében egy jó tight endet nehezebb találni, mint egy jó irányítót. Emiatt a csapatok nem is fektetnek nagy hangsúlyt a posztra, így pedig nehéz magas fizetést kiharcolni.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!