Connect with us

Hír

Komolyan gondolja a németországi meccseket az NFL

Írtunk már arról korábban, hogy egyes belsős információk szerint az NFL egy-két éven belül meccseket tervez Németországba. Ez az elhatározás most hivatalossá is vált, hiszen a liga tegnap bejelentette, hogy megkezdte a folyamatot, hogy partnervárost találjon Németországban a mérkőzések megrendezésére.

Azt írják a hivatalos közleményben, hogy a folyamat során a potenciális helyi partnereket, stadion-alkalmasságokat és meccslogisztikai kérdésköröket akarják vizsgálni és hosszú távú megállapodást akarnak kötni azzal a várossal, ami végül Németországba is elhozhatná az NFL-t.

Érdekes lépés egyébként, hogy publikusan keres partnert a liga és kvázi várja a pályázatokat, ahelyett, hogy maga keresné fel a potenciálos városokat és stadionokat. Lehet, hogy versenyhelyzetet akar teremteni a jelöltek közt, ahol elsősorban talán Münchent és Berlint találhatjuk, de felírhatjuk akár Hamburgot, Stuttgartot vagy Düsseldorfot is a listára.

Állítólag olyan tervek vannak, hogy az Oktoberfest idejére szerveznék az évi várhatóan egy mérkőzést, amit akár már jövőre, tehát 2022-ben is megtarthatnak.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!