Connect with us

Érdekességek

Mayfield, Jackson vagy Allen kap előbb szerződést?

A 2018-as draft nagyon erős volt irányítókból, a Browns, a Ravens és a Bills is megtalálta a franchise QB-ját (és talán a Panthers is Sam Darnold személyében, bár ez még óriási kérdőjel). Baker Mayfield tavaly hosszú idő után először rájátszásba vezette a Brownst, Lamar Jacksonnal a Ravens SB esélyes és a fiatal irányító már MVP-címmel is büszkélkedhet, míg Josh Allen tavaly mutatott MVP formát, miközben sorozatban másodszor juttatta PO-ba a csapatot. Gyakorlatilag csak az a kérdés, melyikük mikor lesz nagyon gazdag.

Mind a három irányítónak lehívták az ötödik éves opcióját, így jövőre is van szerződésük. Ezzel együtt nem kizárt, hogy már idén kapnak egy új kontraktust, de a csapatok szempontjából nem mindegy, hogy ki lép először. Látva Carson Wentz és Jared Goff esetét, nem jó elsietni a dolgot, de alapvetően jobb minél előbb túlesni a dolgon.

Az szinte borítékolható, hogy Mayfieldé lesz a legrosszabb szerződést, míg az Allen-Jackson duó közül a másodikként hosszabbító fogja a legmagasabb fizetést kapni. A Browns irányítójánál reálisan talán az évi 30 millió dollár lehet a plafon az új pénzt tekintve, míg Jacksonnál és Allennél 35-40 millió dollár körül mozoghat az éves bér (meglepő lenne, ha lenyomnák Dak Prescott évi 40 millióját, bár ezt sem lehet kizárni).

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!