Connect with us

Minden ami NFL

Valós Dream Team – NFC West

Hogyan nézne ki egy 53 fős álomkeret egy teljes divízió játékosait összegyúrva úgy, hogy betartjuk a fizetési sapka és a draft adta kereteket? Erre próbálunk választ adni legújabb sorozatunkban! 

Azt találtuk ki így a holtszezonra, hogy csináljunk egy-egy álomcsapatot divíziónként. Volt már ilyen próbálkozásunk a korábbi években is, most azonban új szintre emeljük ezt a gyakorlatot, ugyanis elég szigorú korlátozásokat vezettünk be. Egyrészt számít a fizetési plafon, be kell férnünk az alap $182,5 milliós sapkába (az idei cap hitek számítanak a játékosoknál). Emellett pedig a draft is fontos, igyekszünk minél jobban közelíteni egy valós 53 fős kerethez azzal, hogy az utóbbi négy évből minden körből választanunk kell pontosan egy játékost, akit az adott csoport valamelyik tagja kihúzott.

Érthető? Akkor vágjunk is bele!

Irányítók (2) – $32 855 000

  • Russell Wilson, Seahawks (vet.) – $32 000 000
  • John Wolford, Rams (vet.) – $855 000

Nagyon nehéz helyzetben voltam az irányítóknál. Három eltérő játéktudású és teljesen eltérő cap hittel rendelkező opció állt a rendelkezésemre. A minőség ráadásul egyenesen arányos volt a fizetéssel is. Russell Wilson 32 milliójával a 2. legnagyobb cap hittel rendelkező játékos 2021-ben ligaszinten, de természetesen mindenki ismeri, hogy top4 játékos a posztján. Stafford a nem elit, de jó kategóriában van (nálam ennek is igen az elején) és 20 millióba került volna. Végül Kyler Murray, aki minőségben a 3., de mindössze 9,7 milliós az idei fizetése.

Elkezdtem tehát összerakni a keret gerincét és úgy voltam vele, meglátom kire marad majd pénz. Kész is lett a keret és be kellett látnom, hogy Stafford lesz a reális opció. Majd miután átnéztem még egyszer az 53 játékost, csak elkezdett dolgozni a fejemben a kis számológép és kijött, hogy 2-3 kezdő, de nem kihagyhatatlan embert ha lecserélek UDFA szintű fizetésekre, még ki is lehet gazdálkodni valahogy azt a 12 milliós különbözetet. Két-három kis downgrade-et viszont bármikor aláír az ember, ha cserébe övé lehet a liga 4 legjobb irányítójának egyike. Végül végigvittem a matekot és kijött, Wilson a csapat élén! A cseréje a playoffban ügyesen mozgó és leginkább baromira olcsó Wolford lett, mert… rá volt pénz.

A cikk folytatódik!Mindössze havi nettó 1500 forintért több tucat prémium cikket olvashatsz el, illetve korlátlan hozzáférést kapsz minden korábbi anyagunkhoz.Vagy légy a támogatónk további előnyökért! Ha már előfizető vagy, ne felejts el bejelentkezni (fent a menüben)!

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!