Connect with us

Hír

10 csapat lépte át a 85 százalékos oltottságot, 4 még az 50 százalékosat sem

A tegnapi napra 10 csapatosra nőtt azok listája, akik már elérték a bűvös 85 százalékos oltottságot a játékosok körében – írja a PFT. Hétfőn még csak heten voltak, onnan nőtt naponta eggyel a számuk. Az NFL nem hozza nyilvánosságra ezen csapatok listáját, de azt tudjuk korábbról, hogy a Steelers, a Dolphins, a Saints, a Broncos és a Panthers is közéjük tartozik. Emellett az is kiderült, hogy ligaszinten a játékosok 73 százaléka kapta már meg legalább az első koronavírus elleni oltását.

UPDATE: Most Tom Pelissero arról számol be, hogy mára 13-ra nőtt a legalább 85%-ban átoltott csapatok száma és már csak ketten vannak 50% alatt.

Ellenpólusként Rob Maaddi arról is beszámolt, hogy négy csapatnál még 50 százalék alatti az átoltottság: a Washington Football Teamnél, az Indianapolis Coltsnál, az Arizona Cardinalsnál és a Los Angeles Chargersnél. Emellett a Dallas Cowboys is csak most lépte az 50 százalékos határt.

Két hét múlva kezdődnek az edzőtáborok, tehát aki nem kapta még meg az első oltását, az addigra nem lesz teljesen beoltva, így rá más szabályok vonatkoznak majd, mint a társaira. Emellett a csapatok kötelesek lesznek egy könnyen észrevehető módon (pl színes karkötő) jelezni azt is, hogy melyik játékos van beoltva és melyik nem – persze ez például abból is észrevehető lesz, hogy kin lesz maszk és kin nem.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!