Connect with us

Minden ami NFL

A Packersnek van egy saját káplánja

Aaron Rodgers visszatért, Davante Adams hajlandó újra tárgyalni a folytatásról – jó hét ez a Packers szurkolóinak. Ugyanakkor ez csak felszíni kezelés: Rodgers a saját sajtótájékoztatóján nagyon komoly problémákra hívta fel a figyelmet, a nyilatkozatát hallgatva az embernek szekunder szégyenérzete támad. Mintha a houstoni káplán költözött volna Green Baybe és vette át a csapat irányítását. 

A Packers mindig is a normálisabb franchise-okhoz tartozott, aminek ugyan megvoltak a maga problémái és hibái, a legtöbb csapat szurkolója így is irigyelte a Green Bay fanokat. A gárda egyedi, draftra épülő filozófiája kifejezetten imponáló volt, még ha akadtak is hiányosságai, Aaron Rodgers egy félistenként játszott, aminek köszönhetően a Super Bowl győzelem volt a minimum.

Végül ezek az elvárások soha nem teljesültek (amikor Rodgersszel bajnoki címet nyert a csapat, akkor pont nem volt elvárás), ami valamilyen szinten kínos, de benne van a pakliban. Drew Brees és Russell Wilson is csak egy gyűrűt nyert, Philip Rivers még csak Super Bowlba sem jutott soha, és még sorolhatnánk a neveket. Ezzel együtt is azért jó volt Packers szurkolónak lenni – a csoportrivális Lions-drukker szemén keresztül nézve a gazdag ember problémájának tűnt az elveszített NFC-döntők utáni hullahangulat, és bármikor cseréltem volna velük.

Mindezek fényében óriási negatív meglepetés az, ami a Packersnél jelenleg folyik. Soha nem hittem volna, hogy egy normálisnak tűnő franchise, pontosabban annak menedzsmentje képes ilyen mélyre süllyedni és a legrosszabb lionsös (vagy houstoni) időket idézni. Nyolc év óta most először örülök, hogy a Packers helyett a Lions lett a csapatom.

Aaron Rodgers nem ezt érdemli

[ppp_patron_only level=”3″ silent=”no”]

Rodgers a 2005-ös draft első körének 24. választásával került a Packershöz. Jelenleg nem sok ember van régebb óta a csapatnál, de ami ennél is relevánsabb: ő az egyetlen és kizárólagos oka annak, hogy a csapat tényező az NFL-ben. Mert ne legyenek illúzióink: irányító nélkül nem lehet sikeresnek lenni, és egyelőre Bill Belichick sem tudta bebizonyítani ennek az ellenkezőjét.

A Packers QB-ja ráadásul nem egy sima top 10-es játékos, akivel bajnokságot lehet nyerni: ő minden idők talán legtehetségesebb irányítója, aki háromszor lett MVP, háromszor vezette a ligát passer ratingben, a 122,5-ös egy szezonban elért ratingje szinte megdönthetetlen, emellett övé minden idők legjobb TD/INT mutatója (412-89) és van egy bajnoki címe. Ahogy Rordgers mondta:

“Azt hiszem, abban megegyezhetünk, hogy Green Bay nem épp egy üdülőparadicsom, az emberek azért jönnek ide, mert velem és a csapattal akarnak játszani, és bajnokságot akarnak nyerni.”

A legjobb játékosok nem azért igazolnak vagy maradnak Green Bayben, mert olyan jó ott, vagy mert Brian Gutekunst olyan csuda jó GM, hanem Rodgers miatt. Tetszik, nem tetszik – ez van. Hihetetlen azt hallani, hogy a franchise toronymagasan legértékesebb és legfontosabb személye ignorálva van, és egy egyszerű játékosként van kezelve.

Félreértés ne essék: sem Gutekunst, sem más GM vagy edző nem köteles teljesíteni a játékosai óhajait. Effektíve érdektelen, hogy Chandler Jones vagy Xavien Howard cserét kér, mert elégedetlen a helyzetével, ahogy Les Sneadnek sem kell mindenkit leigazolni, akiért Jalen Ramsey kampányol. A probléma az, hogy az elit irányítókat nem lehet csak játékosként kezelni: ők kvázi egyenrangúak, sőt bizonyos tekintetben fontosabbak is, mint a GM-ek és az edzők.

Az, aki ezt nem látja be, egyszerűen el van tévedve. Egy jó pass rushert, left tackle-t vagy cornert relatíve könnyű szerezni, de egy igazán jó irányítót szinte lehetetlen, évtizedek is eltelhetnek, mire sikerül találni egy franchise QB-t. Épp ezért, ha van egy top irányítód, akkor nem teheted meg, hogy ignorálod. Nem kell beültetni a GM-székbe, de legalább meg kell hallgatnod.

Deshaun Watson teljesen jogosan akadt ki azon, hogy a káplán Jack Easterby még csak telefonon sem volt hajlandó felhívni az általa favorizált főedzőjelölteket. Nem azt akarta, hogy nevezzék is ki a jelöltjeit, hanem csak annyit, hogy hallgassák meg őket. Egy kicsit is értelmes menedzsmentnek ez nem feladat: felhívják a jelöltet, meghallgatják, aztán ha nem tetszik, megmondják Watsonnak, hogy mi volt a baj. Aki viszont – bocsánat a kifejezésért – kretén, az beint egyet a franchise arcának, majd még ki is röhögi, hogy mit pattog, nem azért van fizetve.

“Februárban kezdődött a dolog a szezon végeztével, amikor elmondtam, hogy szeretném, ha jobban bevonnának olyan kérdésekbe, amik direkten érintik a munkámat. Emellett szerettem volna segíteni a szervezetnek, hogy tanuljon azokból, amik szerintem hibák voltak.”

Ez azért nem egy lehetetlen feladat, legyen Rodgers bármennyire is nehéz természetű ember. Ráadásul Rodgers igénye teljesen jogos, hisz hadd tudja már, mire készül a csapat. Az nem kérdés, hogy Brady a Bucs minden őt érintő lépéséről értesül, sőt még Arians scoutnak is beállította, hogy válasszon ki magának pár elkapót, akivel szívesen játszana együtt (akik közül le is draftolt egyet a csapat).

Minden idők legsikeresebb irányítója ennyit megérdemel, és bár nem gondolom, hogy Rodgersnek ne járna ez a bánásmód, ám legyen. De az nonszensz, hogy Kyle Shanahan, Andy Reid vagy Mike Zimmer képes előre szólni egy Jimmy Garoppolónak, Kirk Cousinsnak vagy Alex Smith-nek, hogy “figyelj, draftolunk majd egy QB-t”, addig egy Gutekunst titkolózik egy Rodgers kaliberű irányító előtt. Az meg szerencsétlen nézi a draftot a tévében, várja az elkapóját, és pont akkor szembesül a Packers terveivel, amikor te vagy én. Nem meglepő, ha boldogtalan.

Rodgers = Packers

A másik nagy probléma, ami Gutekunstot illeti, hogy valamiért azt hiszi, hogy a Packersben megtiszteltetés játszani. Ez a csapat szurkolóitól természetesen érthető, valamilyen érthetetlen okból kifolyólag én is legszívesebben a Lionsben játszanék, ha lehetőségem lenne választani, de ezzel csak a szurkolók vannak így. Green Bay ugyanis csak egy kisváros, ahová Rodgers nélkül csak azok igazolnának jelenleg, akik nagyon-nagyon sok pénzt akarnak keresni (vagy senki, ha nem kapják meg a pénzüket).

Az anyagi áldozatot, az unalmas kisvárost, az ordító hideget ugyanakkor kompenzálni kell, mégpedig sikerekkel. A siker pedig egyenlő Rodgersszel. Természetesen ezt nem kötelező elfogadni, nyugodtan lehet nevetséges ajánlatokat tenni és emiatt elveszíteni a liga legjobb centerét és egyik legjobb RT-jét, vagy magadra is haragíthatod a liga legjobb elkapóját és a legjobb pass rushered. Ha azt hiszed, te teszel nekik szívességet, hogy nálad játszhatnak, akkor ennek ez lesz a vége, jelenleg ugyanis csak a Bucs, és talán a Patriots az a csapat Brady és Belichick miatt, ahol ezt hajlandók a játékosok tolerálni (bár Brady nélkül a Patriots Way sem megy döccenőmentesen).

“Szerettem volna segíteni a szervezetnek, hogy tanuljon azokból, amik szerintem hibák voltak. Gondolok itt arra, hogy a távozó veteránokat hogyan kezelték, és hogy nem tartottak meg olyan embereket, akik rendkívül fontosak voltak az öltözőben. Kiváló karakterű játékosok, akik a pályán is kimagaslót nyújtottak, és sokan még csak ajánlatot sem kaptak, vagy épp pofátlanul alacsony összeget, és a véleményem szerint nem kapták meg a tiszteletet, amit megérdemeltek.”

Látva, milyen klubikonok és klasszisok távoztak az elmúlt években (Bryan Bulaga, Casey Hayward) vagy akárcsak idén (Corey Linsley), nehéz vitába szállni Rodgers állításával. Arról nem is beszélve, hogy jelenleg épp Davante Adamset készíti ki Gutekunst, mert valamiért úgy gondolja, az elmúlt öt évben 11,7 millióért játszó abszolút elit elkapó (ráadásul az egyetlen minőségi a csapatban) nem érdemli meg a top fizetést.

Mindezek fényében szinte igazságtalan, hogy Rodgers visszatért, és ennek az ára Gutekunst részéről mindössze Randall Cobb és egy eltörölt év volt az irányító szerződéséből. Ez olyan, minta a GM nyert volna (és feltehetően így is van), pláne, hogy a szurkolók egy részénél az egész úgy csapódott le, hogy Rodgers kvázi egy áruló, aki milyen alapon követel magának elkötelezettséget, amikor cserben akarta hagyni a csapatot (olvastam olyan véleményt is, hogy ki kellett volna vágni és Love-val nekivágni a szezonnak). Pedig itt Rodgers volt az, akit elárultak, akit kvázi egy fogyóeszközként kezeltek, megpróbálva fenntartani azt a végtelenül kényelmes lehetőséget, hogy simán túladjanak rajta, ha úgy kényelmes.

[/ppp_patron_only]

82 Comments
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
82 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
JackEasterby
JackEasterby
2021-07-30 15:09

Nekem csak az nem tiszta, hogy Renningannek miért most esik le, hogy jobb dolog Lions szurkolónak lenni, mint Packersösnek. Miért most látja Gute-t a houstoni káplánhoz hasonlónak? Love draftja tavaly volt, a veterán játékosok távozása jó pár évvel ezelőtt.

renningan
renningan
Reply to  JackEasterby
2021-07-30 21:46

Mert most derült ki, már ha elhisszük Rodgers szavait és az elmúlt év riportjait, hogy nem Rodgers volt a kretén. Én értem a bizniszt, meg hogy jövő stb, és még nem is kell feltétlenül rosszul csinálni, de én sem Alex Smith San Francisco-i elküldését, sem Payton Manning Coltsos kivágást, sem a Megatronos bánásmódot stb. nem tudom lenyelni. Ha valaki kezelhetetlen fasz, akkor oké, megértem, és Rodgers is errefelé tendált nálam, de azok után, hogy egy nyomorult Cobbal ki lehetett szúrni a szemét és ő már ezt is előrelépésnek és csodásnak tekinti, az azért elég sok mindent elmond a Packersről (legalábbis az én nézetem alapján).

JackEasterby
JackEasterby
Reply to  renningan
2021-07-31 20:00

Tehát eddig szerinted Rodgerssel volt a baj, de most, hogy Rodgers elmondta, hogy ez nem igaz, akkor már úgy is látod, hogy még se ő a rossz fiú?

chester
chester
Reply to  JackEasterby
2021-07-30 18:18

Mi a baj a veterán játékosok távozásával? Nem csak a Gutekunst éra alatt, de még Ted Thompson idején sem volt ezzel probléma szerintem. Volt két játékos aki Green Bay-ben is jó volt már, és távozása után szintet lépett, Hayward és Hyde. Előbbiért kár, látva hogy milyen dögrovás van azóta a cornerback sorban Alexanderen kívül, utóbbinál azért akkor nem siratta senki a harmadik számú safetyt és egyben kick returner távozását.

Ha valami miatt nem lehet kritizálni a Packers vezetőségét, az ez. Még az érthetetlennek tűnő roster move-ok is őket igazolták, pedig All-Pro kaliberű játékosokat is elküldtek. Plusz a salary cap nagy úr ebben a sportban, és ha annyian Aaron Rodgersszel akarnak játszani mint ahogy azt az érintett gondolja, akkor miért nem mennek bele paycutba, vagy írnak alá olcsóbban a szabadon igazolható játékosok? (Arról nem is beszélve, hogy Rodgers cap hitje miatt mindig is nehéz volt mindenkit megtartani)

Krisztian Fekete
Krisztian Fekete
Reply to  chester
2021-07-31 17:56

Mondjuk Hyde-ot én már akkor is sirattam. :)

Fetyke
Fetyke
2021-07-30 10:16

Egyébként személy szerint továbbra sem nagyon értem, hogy Rodgers mit akar igazából? Mint ahogy azt sem, hogy ő éppen milyen szervezeti hibákat talált az előző szezonban. Mert ha csak támadó oldalról nézzük, akkor elé tették a liga passzoláshoz legjobban blokkoló támadófalát. Ott volt neki a liga legjobb elkapója és egy top 5 RB. Ezen kívül még egy több, mint korrektnek nevezhető TE-t is találtak neki. Megkapta HC-nek a szerintem nagyon jó támadó gurut, MLF-et. Most ezek után azt mondani, hogy nem toltak alá majd mindent amit lehetett nagyon erős túlzásnak érzem.
Persze! Még egy Jefferson vagy Lamb biztosan jól jött volna. Vagy egy Golloday igazolás az FA piacról. DE! Egyrészt akkor ehhez a kerethez minek kellene Rodgers. Egy ilyen támadósort Garoppolo is elmenedzselgetne az SB közeléig, vagy talán még egészen odáig is is (volt már rá példa). Másrészt azt nem lehet mondani, hogy Gute nem tesz meg mindent, amit csak tud. A Packersnél nincsenek évről évre bent ragadt elköltetlen 10 milliók a sapkából. Akit lehet vagy fontosnak érez az FO azt igyekszik megtartani/megszerezni. Rá kell csak nézni a csapat jövő évi cap helyzetére. A Saints GM sírva csóválja a fejét miközben azt mondogatja, hogy ajjaj, mi lesz ebből…

u.: Bocsi! Tudom, hogy már rohadtul untok! :) De inkább ti, mint a nejem. :D

Andras Trompler
Andras Trompler
2021-07-30 07:37

Nem értek egyet. Egyrészt Gutey elismerte, hogy kommunikációban van hova fejlődnie, és kész is rá. Elődje és mentora,Ted Thompson sem a játékosok lelkével foglalkozott, és pl Woodsont és Sittont is ő küldte el. A régi NFL így működik, és egyáltalan nem alapértelmezett, amit Rodgers gondol/akar.
Amúgy Bulaga, Corey elengedése kényszerű lépes volt, de nem kivágta őket, csak nem adott hosdzabbítást, Jordyval nem bánt szépen, de az idő őt igazolta, akármennyire is imádtam a játékát. Ezzel szemben Gutey jó karakterű öltözőt és jó edzőt hozott ide, és a keret is nagyon potens, így bármilyen párhuzam Texansszal elég erős szerintem. Végül, Belichik sem turkál a játékosai lelkében, nem vette figyelembe Brady inputjait sem, mégse kóstolgatja senki. Persze, nyert egy rakás SB-t, de ne ez legyen már a felmentés :)

renningan
renningan
Reply to  Andras Trompler
2021-07-30 15:06

De pont ez a felmentés. Bocsánat a kifejezésért, de ha egy fasz vagy és brutálisan bánsz mindenkivel, de nem nyert semmit, akkor csak egy Matt Patricia vagy. Ha minden évben Super Bowlba jutsz és minden másodikat megnyered, akkor egy zseni. Aki a Patriotshoz igazol, az tudja, hogy mire számít: szar lesz neki, de jól fog kinézni a CV-je, illetve a bajnoki gyűrű után jó sokat kaszálhat levezetésnek.

Ha leszarod, hogy mit akar a toronymagasan legjobb, legértékesebb és legfontosabb játékosod, mert te vagy a helikopter, akkor nem zseni vagy. Az NFC döntőre senki nem fog emlékezni, a 2010-es évek Packerséből csak az fog mindenkinek megmaradni, hogy volt ott egy Hall of Famer zseni, akivel ilyen-olyan okokból a csapat nem tudott nyerni.

chester
chester
Reply to  renningan
2021-07-30 19:48

Irreális elvárásaid vannak azért, mert a Brady korszakban nőttél fel.

Először is, Rodgers nyert már, ez már kapásból egy külön kasztba teszi őt attól a Dan Marinótól, akiről tényleg el lehet mondani, hogy egy zseni, aki sosem nyert.

Az 55 SB során összesen 12 olyan irányító van, aki legalább kétszer nyert gyűrűt. Közülük csak Peyton Manning az, aki kettőt két különböző csapattal szerzett (Brady is, még mielőtt, de ő hatot a Patsszel, az azért más), vagyis a Super Bowl érában összesen 11 olyan irányító van, aki legalább kétszer nyert ugyanazzal a csapattal SB-t. Vagyis több száz irányítóból, aki ezen 55 év alatt kezdett, csak 11 mondhatja el ezt magáról. Ilyen szűk klubba bekerülni nem csak Rodgersnek, sok más legendának sem sikerült, de egy Eli Manningnek vagy Jim Plunkettnek igen, van ilyen.

Mivel ilyen kevés embernek adatik meg egy CSAPATSPORTBAN ez, ezért kár a mindenkori vezetőségre ráhúzni a vizes lepedőt. Tény, hogy egy ilyen klaiberű játékos nyerhetne többet is, de ez nem így működik sajnos.

Fetyke
Fetyke
Reply to  renningan
2021-07-30 15:31

Na de épp az imént soroltam fel, hogy támadó oldalról mi mindent tettek Gutéék Rodgers feneke alá az elmúlt években. Na nem mond, hogy te nem örültél volna már annak is, az FO fele annyit tesz Staffordért nálatok. Én nem látom ezt a direkt ki akarok baszni Rodgersel dolgot. Nagyon kevés helyen nyalják annyira fényesre egy QB seggét, mint Green Bayben… Félre értés ne essék, ARod fenekét a józan ész határáig kell is. Szerintem a Packers FO eddig el is ment.
Könnyű azzal vagdalkozni, hogy tudom ám, hogy kit kell(ene) még igazolni, hogy igazán faszák legyünk. Csak éppen azt is el kell ám mondani, hogy akkor kit küldjön el a csapat, mert hogy ugye a források elég szűkösek és ez is hozzátartozik ám ehhez a munkához. Rodgers ezt is magára vállalja? Például említésre került itt Jordy Nelson esete. Csak épp az nem került szóba, hogy akkor már ott volt a csapatnál Adams, akinek hogy hogy nem pont akkor kellett új szerződést adni, mert lejáróban volt az újonc. Őt kellett volna akkor elengedni? Mert ugye mindenkit egyszerre nem lehet megtartani ezzel azért remélem tisztában vagyunk.

Andras Trompler
Andras Trompler
Reply to  renningan
2021-07-30 15:27

Szóval ez a cikk nem született volna meg, ha Packers hozza az NFC döntőt, és a SB-t. Nehogy már ezt a GM nyakába varrjuk. Rodgers sem játszott sajnos elég jól a kulcs meccsen, ahogy jó páran a csapatban.

Ez egy erős roster, a jó részét nem ARod csábította oda, hanem draftolták. Ez a front office érdeme, mint ahogy a Smith tesók és Amos se Rodgers miatt játszik Packersben, hanem mert packerstől jött a legjobb ajánlat.

Rodgersnek játszania kellene, nem csapatot verbuválni. Most tök őszintén, Cobb szerinted jó lesz idén? Én bírom mint embert, de maximum epizódszereplő lehet szerintem. Remélem nem lesz igazam.

Ha má Cobb, amúgy elég Cobb tegnapi nyilatkozatát meghallgatni, hogy szerinte mi a különbség a két csapat között. Bármilyen párhuzam a texansszal szerintem erőltetett, Watson összefosná magát örömében, ha ilyen csapatban játszhatna.

renningan
renningan
Reply to  Andras Trompler
2021-07-31 13:55

Ez a cikk nem született volna meg, ha Rodgers nem kezd nyilatkozni, ami alapján azt lehetett leszűrni, hogy minimum véleményes volt a menedzsment hozzáállása. Persze van, aki szerinte ezt így kell, de azért ez a ritkább.

reszelo.aladar
reszelo.aladar
2021-07-30 07:30

Szóval Green Bay nem New York, Miami vagy LA. Nem egy szexi város, ráadásul télen mocskos hideg is van. Nem egy olyan hely, hogyha szar is a csapat, az élet attól még nagyon kellemes és jó ottlenni. Ezt egy olyan hely, ahol vagy nyersz vagy nincs tényleg semmi.

Vagyis a Packers egyetlen esélye, hogy jól csinálja a dolgait. Ha van elit QB, akkor a tapasztalat szerinte mindig lesznek mellé jó játékosok, csak legyen egy front office, aki megszerzi őket és legyen egy edzői stáb, aki csapattá gyúrja őket.

Az elmúlt 30 évet 2 HoF QB-val és lényegében 4 HC-vel tolták végig, ami ritka nagy dolog. Ez a stablitás viszont lehetővé teszi, hogy nem kiemelkedő draftokkal, nem kiemelkedő FA igazolásokkal is legyen a csapatnak egy 63% körüli győzelmi mutatója. ami egy 10-6-os szezont feltételez. Sok csapat irigyelne egy ilyet.

A mostani események pedig ugyanezt bizonyítják: visszatért a HoF QB és egyből szívesen marad minden játékos a csapatban. A konfliktusok persze nem oldódtak meg, de a mostani szezont talán már nem fenyegetik. Ha pedig a Packernesnek mégicsak lennének hosszútávú tervei Rodgersszel, akkor az is egy új helyzet lenne.

ClayMatthews52
2021-07-29 18:27

1. A houstoni csávó lelkész, nem káplán.
2. Rodgers tök korrekt volt, és nem lehetetlen kéréseket forgalmazott meg – akár lehetett is volna beszélni vele ezekről. Akár kellett is volna.
Viszont senkit nem küldtek el csúnyán, senkit nem szivattak meg, a távozók közül csak Heyward és Hyde volt az, aki utána jól teljesített (és viszonylag kevés pénzért írtak alá máshova). Az összes többi játékos bukó volt a következő csapatában. Az eredmények a vezetőséget igazolják.

renningan
renningan
Reply to  ClayMatthews52
2021-07-29 20:31

1. De, káplán, legalábbis én rendre a chaplain titulust találtam vele kapcsolatban (pl: In his next appearance, as the Patriots’ team chaplain for the ’15 season)
2. Én sem mondtam, hogy megszivattak volna bárkit, bár azt nem nagyon szokott más csapat sem (bár ha igen, akkor általában pont a Lions az…). Viszont az, amit Rodgers mond, az szvsz igaz.

Fetyke
Fetyke
Reply to  renningan
2021-07-29 20:57

1. Szeretem az ilyen tudományos vitákat! :D
https://hu.wikipedia.org/wiki/K%C3%A1pl%C3%A1n
Hátha segít! :D

ewzywv
ewzywv
Reply to  ClayMatthews52
2021-07-29 18:35

az utolsó részhez: a cikkben nincs felsorolva asszem, de az interjúban Rodgers több embert említett pl Woodson, Matthews vagy Nelson akiknek még voltak jó éveik (évük) a Packers után. De összességében nem is (csak) ez volt a lényeg hanem h fontos/legendás packers játékosokat kvázi eldobtak amikor üzletileg azt tartották jobbnak pedig azok a játékosok ha a pályán már nem is minden esetben hozták azt a szintet de meghatározó arcai voltak az öltözőnek, a csapatnak és a sok éves teljesítményük után több tiszteletet érdemeltek volna. A packers vezetősége meg méltánytalanul kezelte őket ARod szerint mint pl Julius Pepperst aki állitolag nagyon szeretett volna Packerként visszavonulni

Fetyke
Fetyke
Reply to  ewzywv
2021-07-29 18:37

Na igen, csak ha ezek a szempontok érvényesülnének, akkor ugye Rodgers annak idején kereshetett volna magának más csapatot… Merthogy a Packersnél akkoriban pont volt egy “Rodgers”

ewzywv
ewzywv
Reply to  Fetyke
2021-07-29 18:47

egyrészt Rodgersnek sincs mindig igaza h kit meddig kell a csapatnal tartani, másrészt a kritikaja szerintem inkább illette az elválás módjait mint magát a cselekményt, harmadrészt 15 éve eléggé más világ volt még az nfl a játékosok hatalmát illetően, illetve favre még egy külön “cirkuszt” generált a visszavonulok-ja bocs mégse sztorijával

Fetyke
Fetyke
Reply to  ewzywv
2021-07-29 20:30

Mintha ez a visszavonulást idén is bedobta volt az illetékes elvtárs… Szóval nem látom a különbséget…

Ewzy
Ewzy
Reply to  Fetyke
2021-07-29 20:59

Favre konkretan vissza is vontul, az eleg nagy kulonbseg :D

Fetyke
Fetyke
Reply to  Ewzy
2021-07-29 21:34

Azt hopp, kiderült, hogy mégsem. :D
Azért ha őt is “ennyire” bevonják szakmai dolgokba, akkor nem nehéz kitalálni, hogy mi lett volna a végeredmény. :D

ClayMatthews52
Reply to  ewzywv
2021-07-29 18:40

Igen, ez az egyetlen hiba szvsz a franchise részéről. Viszont tudjuk, hogy ezek a játékosok csak rendes pénzért lettek volna hajlandóak maradni, amennyit a teljesítményük bőven nem ért meg. Nelson és Matthews is kb nulla volt a Packers után. Ettől függetlenül valahogy ezt a tiszteletet pont bele lehetett volna venni, egyetértek.

ewzywv
ewzywv
Reply to  ClayMatthews52
2021-07-29 19:00

btw Matthews még 8 sacket szerzett Nelson meg 800 yardot a kövi szezonban, utána már részben a sérüléseknek is de kipukkadtak. De mondjuk szerencsétlent Matthewst évekig szopatták h ILB-t jatszon mert csesztek rá h draftoljanak magasan/igazoljanak vmi épkézláb embert, inkább Matthews legjobb éveit égették el egy olyan posztra ami nem neki való, majd mikor már a kor is kijött rajta inkább elküldték

ewzywv
ewzywv
Reply to  ClayMatthews52
2021-07-29 18:41

Nelson esetében mondjuk pont azt mondta Rodgers h masszív paycut-t is vállalt volna ha maradhat (sose tudjuk meg ez így volt e)

Krisztian Fekete
Krisztian Fekete
Reply to  ClayMatthews52
2021-07-29 19:49

Nelson speciel úgy lett elküldve, hogy amíg meg nem sérült Rodgers, egyik legfontosabb célpontja volt. Nem volt már olyan robbanékony, mint előtte, de amikor kellett, valahoy mindig üres volt, és el is kapta a labdát. És utána még az akkor épp újjáépülő Raidersben is az egyik legjobb számokat hozó játékos volt. EGy évet lehúzott, és utána visszavonult. Packersként, Rodgers-szel közösen biztos, hogy több lett volna benne.

peter szabo
peter szabo
Reply to  ClayMatthews52
2021-07-29 19:07

Bocs hogy beleszólok csupán a párhuzam miatt. Amendola és Hogan. Bírtam őket Bostonban,de utánna mire mentek? Lehet rosszul látom a dolgokat,de …

Fetyke
Fetyke
2021-07-29 18:11

Néhány észrevétel:

– “…szerencsétlen nézi a draftot a tévében, várja az elkapóját, és pont akkor szembesül a Packers terveivel, amikor te vagy én.”

Ha ez így van, akkor a Packers mégsem Rodgers. Ha ARod-nak annyi tekintélye és ismerőse nincs a csapatnál, hogy valaki szóljon neki, hé figyelj, lehet, hogy irányítót húzunk nem elkapót, akkor nem értem mit akar egyáltalán? Akkor az ürge valami nagyon más moziban van és fingja sincs semmiről ezek szerint. Miben akar akkor segíteni? Könnyen lehet, hogy amit ARod a szervezet hibájának tart, az az FO szemében maga a cél egyes esetekben. Most akkor beljebb lesz Rodgers, ha megmondják neki, bocsi, de mi pont ezt akarjuk?

– “…az emberek azért jönnek ide, mert velem és a csapattal akarnak játszani, és bajnokságot akarnak nyerni.”

Mi másért? A sok draftolt meg UDFA játékos nyilván ezért van Green Bayben és véletlenül sem azért, mert nincs más választásuk. Az utóbbi évek két legnagyobb igazolása (“Smith brothers”) is csak Rodgers kedvéért jöhetett, és annak semmi szerepe nem volt nyilván, hogy mekkora összeget adott nekik a klub? Nem mellékesen ennél a mondatnál nem is kell több ahhoz, hogy minden józan gondolkodású ember belássa, miért nem szabad Rodgers kezébe egy minimálisat sem adni a hatalomból. Emberileg teljesen alkalmatlan arra, amit gondol magáról.

– Ha már szóba került Brady! Tibi cap hitje: 2020: 25 millió, 2021: 10,5 millió, 2022: 18,4 millió. Ugyanez Rodgersnél: 21,6 – 37,2 – 39,8. A vak is látja, hogy ezek nem ugyanazok a számok. Nem túl hiteles így arról papolni, hogy ő van a csapatért és nem fordítva. Azt pedig már csak nagyon halkan jegyzem meg, hogy ami megy Bradynek, az közel sem biztos, hogy meg Rodgersnek is. Sőt!

– “Szerettem volna segíteni a szervezetnek, hogy tanuljon azokból, amik szerintem hibák voltak.”

Játszunk el a gondolattal! Az edzőtábor elején Tonyan odamegy Rodgershez és azt mondja neki: Hé Aaron! Kielemeztem a tavalyi főcsoport-döntőn kulcshelyzetekben elkövetett hibáidat. Szeretném elmondani, hogy szerintem mit hol rontottál el. Nem azért persze, hogy basztassalak, hanem csak hogy még jobb lehessél és akkor legközelebb talán bejutunk az SB-be. Mindenki elképzelheti ARod fejét…

ewzywv
ewzywv
Reply to  Fetyke
2021-07-29 18:26

uhh ez sztem nagyon félre ment
1, beljebb lesz mert az a tiszteletről szól, nem arról h Rodgers majd megvétózza kit draftoljanak
2, semmi kivetnivalo nincs benne h azt mondja h miatta mennek oda az emberek (nyilvan elsosorban az offense részről, bár nemcsak mert gondolom a Smith tesók se bánják h pénz mellett SB-ért mehetnek) nem is értem ez emberileg miért vetne rá rossz fényt, mikor mondjuk egy Brady esetében nyilvánvaló a dolog (gronk vagy brown stb)
3, Brady nemrég kapott új szerződést a karrierje legvégén, most már nyiltan bevállalva h SB runok mennek. Másrészt pár éve volt cikk itt a Fk!-n h a “Brady kevesebbet keres a csapatért” egy szlogen, de nem valós. Harmadrészt elmondta azt is ARod h nem a pénzről szól, ha arról lenne elfogadta volna Gute ajánlatát a holtszezonban
4, Igen, mert tuti nem elemezték ki MLF-el a főcsopi döntőt v bármelyik meccset :D

Fetyke
Fetyke
Reply to  ewzywv
2021-07-29 20:48

1.) Watson esetében is azt mondtam, hogy ha valaki ezt tekinti tiszteletnek, akkor nincs miről beszélni. Nevetséges, ha valaki azt gondolja, hogy jobban tisztelik, ha az után intenek be neki, hogy végighallgatták azok, akiket kutyára nem érdekel a mondandója. Ez nem tisztelet, hanem valami más. Amit nem ártana kezeltetni…
2.) Ha nem érzed a mondatban azt az egót, ami már nem csak hogy káros, de egyenesen kóros is, az szerintem csak az elfogultság miatt lehet. Ha már szóba hoztad, akkor Brady például ilyeneket nem nyilatkozgat (pedig mostanában sok baromságot mondott ő is :D) Tulajdonképpen Nem tudok senkiről, akik Rodgers miatt mentek volna a Packershez. Tele vagytok draftolatlan újoncokkal, meg draftolt játékosokkal a támadó oldalon. Nem igazán értem, hogy miről beszéltek…
3.) Akkor először talán azt kellene ARodnak eldönteni végre, hogy mit is akar valójában. Pénzt vagy SB runt. Mert a kettő együtt úgy néz ki valamiért nem megy. És hiába mond most bármit is ARod, ha egyszer a konkrét számok nem teljesen ezt támasztják alá.
4.) Nem az a kérdés, hogy ő mit csinált MLF-el. Hanem hogy miként állna csáléra szája, ha a nála hierarchiában lejjebb lévő szervezeti tagok (mert ugye van ilyen is bőven) elkezdenének belepofázni az ő dolgaiba. Mert ez előbb-utóbb oda fog ám vezetni.

Kopi3.14
Kopi3.14
Reply to  Fetyke
2021-07-30 15:08

Még emlékszem milyen rantot kaptam GB drukkerektöl az ominózus draft után, amikor megpróbáltam FO gondolkodását megfejteni, hogy mi alapján írom azt, amit ARodról. Szóval üdv a klubban,

Krisztian Fekete
Krisztian Fekete
Reply to  Fetyke
2021-07-29 18:24

Nekem nem az jött le az eddigiekből, hogy R. hatalmat akar.
Szerintem csak annyit, hogy konzultáljanak vele, hallgassák meg, beszéljenek vele arról, ő hogyan látja a csapaton belüli dolgokat, esetleg ő milyen irányt tartana jónak.
És én ebben nem is látnék semmi kivetnivalót egy olyan sportágban, ahol egy játékos, a qb ekkora hatással lehet az egészre.

Fetyke
Fetyke
Reply to  Krisztian Fekete
2021-07-29 20:38

Hát nem tudom. Ez sehol sem divat. Messivel meg Ronaldoval sem kommunikálják meg a személyzeti politikát adott csapataiknál. Mindig azt gondolotam, hogy 1-2 szabályt erősítő kivételtől eltekintve semmi jóra nem vezet, ha egy “játékos” túl nagy hatalmat kap egy szervezetben.
Kicsit hasonló téma: Hosszú Katinka idei “vesszőfutását” már évekkel ezelőtt megjósoltam. Ide vezet, ha valaki azt képzeli magáról hogy ért ahhoz is, amihez pedig nem…

Ewzy
Ewzy
Reply to  Fetyke
2021-07-29 21:03

Mondjuk a rodgers legalabb a velemenyet hadd mondja el es a vezetes legalabb tegyen ugy mintha nem szarna telibe, az nalam meg nem a tul nagy hatalom kategoria
(Messi am nemtom mennyire jo pelda, mikor viszonylag hasonlo okok miatt ment a drama 1 evig a mostani hosszabbitasa elott)

Fetyke
Fetyke
Reply to  Ewzy
2021-07-29 21:45

De minek mondja el, ha egyszer nem nagyon ért hozzá. Ahogy Watson esetében, úgy most is azt mondom, hogy egy franchise működtetése sokkal több annál, minthogy csak annyiról szóljon, hogy kiket igazoljunk a holtszezonban. Itt elvileg nem 1-2 évre, hanem jóval hosszabb távra kell előre látni és tervezni. Egy irányítónak, még ha egy Rodgers is az illető fogalma sincs ezekről. Hiába van ő legrégebb óta a csapatnál.

Krause Johann
Krause Johann
Reply to  Fetyke
2021-07-29 20:54

Ha valamihez nem értesz, akkor azt inkább ne.. Katinka bevált edzésmódszerét a Covid miatti leállás (versenyek hiánya) teljesen szétszedte. Váltania kellett, de ahhoz kevés volt az idő, illetve 30 fölött ez már nem olyan egyszerű.
Arra meg ne vegyél mérget, hogy Ronaldóval nem beszélik meg a dolgokat – ezt már laikusként írom.

Fetyke
Fetyke
Reply to  Krause Johann
2021-07-29 21:07

Nem lenne rossz, ha a saját bölcsességedet először magad fogadnád meg, mielőtt másoknak ajánlgatod.
Először is Katinkának nem volt edzésmódszere. Az biz a Tusup által kidolgozott módszer volt. Másrészt nagyon naiv, aki elhiszi hogy ebben rejlett a tudomány. Attól, hogy sokat versenyez valaki még nem lesz jó a technikája. Katinkánál pedig szemmel láthatóan ismét ezzel van a baj. Nem az ereje lett kevés, nem a dinamikája nincs meg. Az erőnlétével semmi baj. Egyszerűen technikailag és fejben nincs ott ismét. És nincs mellette/mögötte egy edző, aki ezeket helyre tudná tenni. Akár csak 8 (valójában 9) éve Londonban…
ui.: Ezzel nem elvenni akarom Katinkától az 5 évvel ezelőtt elért fantasztikus eredményeit. Magam is vallom, hogy aki egyszer bajnok, az mindig bajnok marad!!! DE! Mindez azt sem jelentheti, hogy nem lehet felé jogos kritikákat megfogalmazni. Katinka nem edző! Pláne nem egy jó edző! Az egy másik szakma…

Caselele
Caselele
Reply to  Fetyke
2021-07-30 07:35

Egy gyors kérdés: esetleg személy szerint, Te úszol/úsztál vagy úszó edzői végzettséggel rendelkezel? Még ezekkel együtt is, de ezek nélkül pláne visszás az irományod.

Fetyke
Fetyke
Reply to  Caselele
2021-07-30 09:56

Visszás vagy sem, attól még a kemény tények önmagukért beszélnek. Azt gondolom, hogy abban talán egyet érthetünk, hogy Cseh Lacinál kevés versenyző tud többet magáról az úszásról. Mégis mindig volt/van mellette egy edző, aki kívülről átlátja a dolgokat és irányítja. Lehet nem véletlenül…

Caselele
Caselele
Reply to  Fetyke
2021-07-30 14:51

(amúgy szerintem aki nem ért valamihez profi szinten, az is nyugodtan folytathat róla diskurzust, csak ne szóljatok be egymásnak erre).
2018 május óta nem Tusup hivatalosan az edzője, azóta szerzett pár érmet, legutóbb idén májusban, valamint folyamatosan edzővel/edzőkkel dolgozott együtt, ahogy erre az olimpiára is edzői stábbal készült fel (valszeg nem jól).
Régóta követem Katinkát, és az “edzésmódszer” igenis a Katinka féle, mivel rá kompatibilis, másra igazán nem. Egy heveny 21 évet lehuztam eddig az uszodákban, és csak a Katinka volt az, aki este 7 után még ott tempózott, korábbi interjúban is el lett mondva, hogy a sikerének egyik nagy titka a folyamatos versenyzés, mivel neki lelkileg és testileg az kell.
Amit szintén vegyünk figyelembe, hogy 30+ éves, és azért megérzi az ember teste a kort.
Tekintve h semelyikünk sem Hosszú Katinka, így szerintem nem igazán lehet kemény tényekről beszélgetni, mivel nem ismerjük az összeset.

Fetyke
Fetyke
Reply to  Caselele
2021-07-30 15:06

Nos! Nem akarom az FK-t elvinni egy Katinka kibeszélő showba. Egyrészt mert mint mondtam a 3 olimpiai bajnoki címet magam is tisztelem és elismerem. és ezért nem akarom az ördög ügyvédjét eljátszani. Másrészt mert amit igazán akartam, azt tömören már elmondtam ezzel kapcsolatban.
Egy jelenségre szerettem volna felhívni a figyelmet, ami szerintem részben hajaz a Rodgers ügyre és nem vezet jóra. Ha nem jött át a párhuzam, akkor inkább felejtsétek el az egészet, amit ezzel kapcsolatban mondtam.

peter szabo
peter szabo
Reply to  Fetyke
2021-07-29 20:07

Nem 1 játékos mondta,BB ugyanúgy leordította Tom fejét, mintha egy újonc volna.. . Ez van, aztán ment tovább… Pedig biztos hogy neki sem volt minden happy. Ám látták hogy a főnök beáll a sorba, ezért a többiek is tették a dolgukat. Javasolnék mindenkinek 1 Ray Lewis interjút,kb.3 éve van fenn a youtube-on,felét értettem,felét nem. Amerikai english. Amennyiben jól értettem,1 dolog volt kihívás Neki, pontosabban 2. Peyton és Tom. De ez motiválta. Legyőzni Őket. Megjegyezte,ha jól értettem, amíg mindenki itt-ott volt, addig Tom videózott,és dolgozott. Persze Ray is, hiszen nyerni akart. Azt mondta, sakkozni kellett,mit akar a pali, megoldotta 1×2 . A legjobb jelenet a videóban a “what what what what”. Respect

Fetyke
Fetyke
2021-07-29 18:13

+1 külön észrevétel!
Mind szépen és jól hangzanak Józsi, amiket leírtál! De azt is tegyük hozzá, hogy ha mindez 20-25 évvel ezelőtt szempont lett volna, akkor Rodgers nem a Packersben válik azzá, amivé…

ewzywv
ewzywv
Reply to  Fetyke
2021-07-29 18:50

lsd feljebb: 20-25 éve nagyon más volt még az nfl: Brady nem cseréltethette volna el Garappolót, nem hozathatta volna vissza Gronkot vagy igazoltathatta volna le Brownt 2x is, Wilson nem panaszkodhatna, Watson nem hold outolhatna stb
felesleges korábbi időkhöz hasonlítgatni, tetszik nem tetszik ez a trend az elmúlt 5-10 évben h a játékosok hatalma és ráhatása a dolgokra nő

JackEasterby
JackEasterby
Reply to  ewzywv
2021-07-30 15:27

Ezt a Brady elcseréltette Garoppolot honnan veszed?

Fetyke
Fetyke
Reply to  ewzywv
2021-07-29 20:33

Ezt csak egyes játékosok szeretnék elhitetni magukkal. A valóságban alig változott valami. Egy-két kihagyhatatlan jó veterán QB-nak van némi érdekérvényesítő képessége, azt semmi.
Látod azt a részét teljesen osztom Józsi szavainak, hogy még Rodgers sem tudott valami nagy engedményt kicsikarni. Egy eltörölt év, meg egy a már zenitjén bőven túljutott slot WR nem sok.

Ewzy
Ewzy
Reply to  Fetyke
2021-07-29 21:05

Ez mondjuk sztem nem igaz, az uj kollektiv szerzodes meg a kozossegi media koraban h ne lenne nagyobb lobbi ereje a nepszeru/jo jatekosoknak

Fetyke
Fetyke
Reply to  Ewzy
2021-07-29 21:35

Én egyelőre nem látom ezt a hatalmas lobbierőt. Speciel már hold outolni sem lehet…

Hyckerdev
Hyckerdev
2021-07-29 16:04

De szeretnék Lions szurkoló lenni… Dehat nekem a texans maradt

d zoli
d zoli
2021-07-29 15:09

Ha valaki stratégiai terveket gyárt az emberei inputjai nélkül az valóban kretén.

Érdekes, hogy szóbakerült Tibi. Kevéssé ismert tény, de az ember 20 azaz húsz évig volt egy elég kemény GM alatt. (insider ék mondták). Peyton volt aki játékos/ceo ként működött.

Gergely Angyal
Gergely Angyal
2021-07-29 13:05

Korrekt írás, egyet is értek vele, Rodgers is teljesen értelmes nyilatkozatot tett, van benne ráció. Egy NFL csapatnak sem biztos, hogy árt, ha legalább egy kicsit emberhez méltó szervezet próbál lenni. Tudom, meg fogom kapni, hogy ez biznisz, de én úgy hiszem, hogy motiváltabb, elégedettebb játékosok jobb eredményeket érhetnek el.
Ha már Detroit, akkor az ő részükről is igencsak rövid látásmódról tesz tanúbizonyságot, ahogy Calvin Johnsonnal bántak. A franchisenak rövid távon pár millió, de új szurkolókat, pozitív sajtót (amiből hosszú távon származhatna pénz) nem fognak így szerezni.

renningan
renningan
Reply to  Gergely Angyal
2021-07-29 20:35

Nekem több ezer kilométerről égett a pofám, hogy te jó ég, visszavonul, nem kell kivágni, nincs arcvesztés, erre még rohadt 1 millió dollárért perelnek. Isten barmai.

Fetyke
Fetyke
Reply to  renningan
2021-07-29 20:49

Az 1 millió dollár, az ugye nagyjából 300 millió forint. Ennyiért sokan növesztenének jó vastag képet az arcukra…

Ewzy
Ewzy
Reply to  Gergely Angyal
2021-07-29 13:17

Egyetertve veled annyit tennek hozza, h a potolhatatlan, a csapat sikerenek fo letetemenyesenek a kedveben jarni nem emberseg hanem szuken vett uzleti erdek. Mar ha nem.inkompetens hulyek vezetik a szervwzetet akik ezt nem latjak be

Gergely Angyal
Gergely Angyal
Reply to  Ewzy
2021-07-29 19:44

Jaj, persze, nem csak Rodgersre gondoltam itt, hanem például akiket említett, volt csapattársak.

Fetyke
Fetyke
Reply to  Ewzy
2021-07-29 18:19

Csak a tisztán látás kedvéért. Egyetlen főnök szemében sem létezik pótolhatatlan alkalmazott. :)

Caselele
Caselele
Reply to  Fetyke
2021-07-30 07:30

Mondjuk érdekelne, hogy a Balkánon kívül, hol él még ez a felfogás, és lehet e ezzel sikeresnek lenni.
2021ben már kicsit túlhaladott ezen a szakma

Kopi3.14
Kopi3.14
Reply to  Caselele
2021-07-30 15:03

Amelyik cégnél pótolhatatlan ember van, az a cég elbukik. Nem szabad egyetlen cégnek sem egyetlen emberre támaszkodnia, bármi történik vele, összeborul az egész kártyavár.

Fetyke
Fetyke
Reply to  Caselele
2021-07-30 10:04

Mindenhol máshol. Nyugodtan járd körbe a világot Los Angelestől Pekingig és bátran kérdezd meg a melósokat és a főnökeiket is arról, hogy mit gondolnak, mik a tapasztalataik minderről.
De ha a személyes tapasztalatom érdekel, akkor ezt a mentalitást leginkább a magyar állami szférában találod meg. Én legalábbis ott találkoztam vele legdurvábban.

Caselele
Caselele
Reply to  Fetyke
2021-07-30 14:56

Én sajnos a magyar állami szférát még a balkánhoz sorolom.
Itt most nem “melóst” figyelünk szerintem, hanem egy speciálisan képzett tehetséges dolgozót, akit a modern menedzsmentben már úgy kezelnek, hogy inkább megprobalják minél tovább megtartani és törekednek az elégedettségére, mert tudják, hogy az új munkaero iszonyat drága, és csak nagyon ritkán éri meg. Próbáltam neked forbes cikket linkelni erről, de bénázik a link beszúrása bocsi.

Fetyke
Fetyke
Reply to  Caselele
2021-07-30 15:17

Olvasni már én is olvastam ilyenekről. De ne legyünk már naivak, és ne higgyük el, hogy amit a Forbes magazinban olvasol (részben önreklámként), az úgy is van. Néhány esetről magam is hallottam, ahol látszólag mindaddig megbecsülik az alkalmazottat, amíg maradéktalanul elvégzi a rá kiszabott feladatot. De sehol sem szeretik, amikor a rangban lentebb álló elkezd beleszólni vagy belekotnyeleskedni a feljebb valója dolgaiba/kompetenciájába. Akkor derül ki hirtelen, hogy a fele sem igaz… Ne gondoljuk, hogy a legtöbb helyen a vezetők nem féltékenyek az állásukra, és felkarolják azt a személyt, aki esetleg veszélyes lehet rájuk.
A lényeget Kopi3.14 tökéletesen összefoglaltak. Azok a luxuscégek, akik ilyet megengedhetnek maguknak, hobbinak megteszik. De valódi versenyhelyzetben nagyon hamar elbuknának. A modern kori piaci felfogásban a tökéletes szervezeti modell az, ahol egy munkavállalót legalább két másik tud azonnal pótolni. És a folyamatokat a legtöbb helyen igyekeznek is ennek megfelelően lebontani és megszervezni.

peter szabo
peter szabo
Reply to  Fetyke
2021-07-29 20:20

Pont ezért nem sztrájkolok…😊 Nem tudok hold outolni, nincs az a szakszervezet, amelyik kiállna mellettem a FK kommentelés miatt.😁

Fetyke
Fetyke
Reply to  peter szabo
2021-07-29 21:46

Ez jogos… Legalább nem fölöslegesen papolok itt! 😁 Megőriztünk egy munkahelyet!

chester
chester
2021-07-30 19:21

Nem teljesen értem, hogy hirtelen miért lettél ennyire Rodgers oldalán Józsi.

A legjobb játékosok nem azért igazolnak vagy maradnak Green Bayben, mert olyan jó ott, vagy mert Brian Gutekunst olyan csuda jó GM, hanem Rodgers miatt.

Ez több sebből is támadható. Egyrészt egy játékos sem a GM személye miatt igazol egy csapathoz, semmi köze nincsen a general manager munkájának ehhez, máskülönben az életükben először GM székbe ültetett szakemberek nem tudnának leigazolni senkit. A Patriotsba sem azért igazolt anno az ember mert Belichick a general manager, véleményem szerint ez a játékosokat favatkát sem érdekli, hiszen tök mindegy, hogy kivel alkudja ki az ügynökük a halálukig elegendő dollármilliókat.

A másik dolog, és amit már lentebb is megírtam egy válaszba, hogy ha annyira Aaron Rodgers miatt akar egy játékos a Packersbe igazolni, akkor miért nem látjuk azt, hogy hajlandó lemondani a fizetési igényeiről, legyen szó “saját” vagy szabadon igazolható játékosról? Miért van az, hogy Linsley nem mondta azt, hogy itt van egy back-to-back konferencia döntős csapat, elég lesz nekem az évi 8 millió dollár is, helyette inkább kötött egy akkor még rekord szerződést a Chargersszel. Akármennyire akarja magáról állítani Rodgers, nincs meg benne az a karizma mint Brady-ben, akiért már két csapatban is hajlandók voltak kedvezményt adva aláírni a játékosok.

Az meg ne Gutekunst hibája legyen, hogy van egy salary capnek nevezett dolog az NFL-ben, amit Rodgers immáron 10 éve elég busásan foglal a maga kis pénzecskéjével minden évben, és amiért áldozatokat kell hozni, mert nem minden csapat csinálja azt amit a Saints vagy a Rams.

Ez azért nem egy lehetetlen feladat, legyen Rodgers bármennyire is nehéz természetű ember. Ráadásul Rodgers igénye teljesen jogos, hisz hadd tudja már, mire készül a csapat

Ezzel az a baj, hogy rohadtul csak a felszínt kapargatjuk még úgy is, hogy az érintett nyilatkozik. 3 éves voltam mikor a szüleim elváltak, ergo semmi emlékem nem volt a boldog családi életről, így amikor egy történetet apám úgy mesélt el, hogy anyám egy geci, anyám meg úgy, hogy az apám meg geci, nem tudtam igazságot tenni, mert nincs róla emlékem. Ez hasonló szituáció, Rodgers elmondja a magáét, de állítom Murphy vagy Gutekunst meg mást mond, vagy egy random játékos mond mást. Ezek alapján sem feltétlen állnék ki teljes mellszélességgel Rodgers mellett, és gondolnám azt, hogy a Packers hibázott – mert nem tudhatod, és sosem fogod megtudni.

A Last Dance is egy tök jó dokumentumsorozat, amik a lehető leghitelesebb ember szájából hangzik el arról az időszakról, de azóta is folyamatosan jönnek a cáfolatok 1-1 történésre, vagy kérdőre vonják annak igazságát, mert kicsit ki lett színezve. Így az én szememben állást foglalni Rodgers mellett kicsit fura, nem mondom, hogy Murphyéknek van igaza, de ahogy írtad is, egy szervezetben a GM-nek nem köteles fejet hajtania a játékosok előtt – és ez így van jól.

Bradyvel példálózni sem jogos, mert előtte senkinek nem vállt be hogy mindent feltettek egy lapra. Ha a Bucs nem jut a PO-ba, most mindenki rajtuk röhögne, de így, hogy kvázi tényleg 100-ból 1 lett a tavalyi évük, már hirtelen követendő példa. Dehogy az, óriási hazárd játék, amit egy olyan HC követett el, aki a nyugdíjból tért vissza, és kvázi mindegy, illetve egy olyan GM követte el, akinek ez volt az utolsó dobása mielőtt jól megérdemelten kibasszák az utcára a rosszabbnál rosszabb döntései miatt. Senkinek nem volt veszteni valója ebben, és bejött nekik, a Packers nem akar ilyen helyzetbe kerülni, és én ezt nagyon tudom díjazni.

A másik nagy probléma, ami Gutekunstot illeti, hogy valamiért azt hiszi, hogy a Packersben megtiszteltetés játszani.

Ezek kultúrális különbségek. Mi innen Magyarországról nem érthetjük azt, hogy ha valakit hív a Packers, az mit jelent. Ahogy egy maerikai labdarúgó fanatikus sem értheti, hogy mit jelent egy magyar játékosnak, ha a Ferencváros érdeklődik iránta. A Packers egy igenis patináns franchise 100 éves történelemmel, és a kisvárosi jellege miatt unikumnak számít a mezőnyben. Na meg mit gondoljon egy zsinórban kétszeres NFC döntős csapatról a GM-je, hogy az egy trágyadomb, egy kupleráj, hogy ide nem sikerért jön valaki?

Azt is megértem, ha egy olyan ligában, ahol a játékosok több mint negyede kvázi hétről hétre él egy klubnál, mert bármikor a cut sorsára juthat, annak nincsenek feltétlenül ilyen vágyálmai, de sok játékosban és szakemberben szerintem benne van ez. És pont ezért játszanak sokan a semmi közepén lévő Cincinnatiben, aminél unalmasabb amerikai nagyváros nem létezik, vagy ezért nem lett 0 fős a rostere a 0-16-os Lionsnak vagy Brownsnak sem – kevés lehetőség van, hogy bekerülj az NFL-be, nem engedhetik meg sokan, hogy válogassanak.

Természetesen ezt nem kötelező elfogadni, nyugodtan lehet nevetséges ajánlatokat tenni és emiatt elveszíteni a liga legjobb centerét és egyik legjobb RT-jét, vagy magadra is haragíthatod a liga legjobb elkapóját és a legjobb pass rushered.

Józsi, bátran ki merem jelenteni, hogy Magyarországon nálad jobban kevesen értenek az NFL szerződésekhez, mégis leírsz egy ilyen bekezdést? A salary cap miatt nem lehet vakon dobálni a dollármilliókat, vagy hát végülis lehet, hogy aztán évekig nyögjed és ne tudj az újoncaidnak sem szerződést adni.

Bulaga esetén sokkal nagyobb hazárdjáték lett volna kifizetni a kórlapját nézve. A Packers eddig remek érzékkel tudta mikor kell enegedni a játékosait, akiket 30-hoz közel engedtek el, azok rendre felsültek utána más csapatokban, és maximum két évig húzták még a ligában. A Chargers gyakorlatilag két évnyi garantált összeget fizetett neki, és eddig a meccsei harmadát kihagyta. Ilyen játékost kellene megfizetni? Linsley ugyanez, miért lett volna jó lépés egy cappel küzdő csapatnak rekordszerződést adnia egy 30 éves centerért? Látszik, hogy Bulaga esetéből tanult a Chargers, itt már nem adtak annyi garantált összeget.

Ez a magadra haragítod a liga legjobb elkapóját is vicces olvasni. 2018. december 1-én pont te írtad meg az oldalra azt a nyilatkozatot, amiben Adams azt állította ő a legjobb elkapó a ligában, akkor még ezt írtad megjegyzésként:

“…de jó eséllyel Green Bayben sem tennék olyan elkapók elé, mint Michael Thomas, DeAndre Hopkins, Julio Jones vagy Odell Bekcham, de akár említhetnénk Adam Thielent vagy Tyreek Hillt is az idei szezonja alapján”

Magyarul te sem hitted el már akkor sem egészen az idei szezonig, hogy ez így van. Most már hirtelen ostobaság magukra haragatani, érdekes. Arról nem is beszélve, hogy még erre az évre érvényes szerződése van, szóval nem is lett volna kötelező még tárgyalni vele. A Packers megtette a kezdő lépéseket, amik Adamsnek nem tetszettek, ennyi történt. Nincs itt magára haragítás vagy bármi. Ha megnézed a jövő évi salary cap kalkulációkat, akkor talán megértenéd, hogy miért nem évi 25 millióval nyitotta a tárgyalásokat a Packers Adams ügynökével.

Smith helyzetét el tudom fogadni, ott tényleg olyan dolgokon van mutyizás, amikért nem kéne legyen. De ne csináljunk úgy, mintha ez máshol nem történne meg, Gurley még mindig a pénzét kéri a Ramstől amivel lógnak neki. Ez nem felmentés Gutekunsték felé, még mielőtt.

Arról nem is beszélve, hogy jelenleg épp Davante Adamset készíti ki Gutekunst, mert valamiért úgy gondolja, az elmúlt öt évben 11,7 millióért játszó abszolút elit elkapó (ráadásul az egyetlen minőségi a csapatban) nem érdemli meg a top fizetést.

Csak ismételni tudom magam, nem dúskál költőpénzben a Packers. Mint ahogy az üzleti életben sem egyből azzal az ajánlattal nyitsz, ami szerinted reális, hanem ami számodra a legmegfelelőbb, onnan kezdődik az alkudozás addig a határig, ameddig elmehetsz. Itt is érzésem szerint ez a helyzet, és nem az, hogy Gute szerint Adams nem érdemli meg a top fizetést.

Kiváló karakterű játékosok, akik a pályán is kimagaslót nyújtottak, és sokan még csak ajánlatot sem kaptak, vagy épp pofátlanul alacsony összeget, és a véleményem szerint nem kapták meg a tiszteletet, amit megérdemeltek.

Rodgers ezt nyilatkozta, amit te meglovagoltál. Igen, kétségtelen, hogy az öltöző szempontjából fontos karakterek távoztak az évek során, de sorold már fel azokat, akikért kár volt. Nekem három jut eszembe: Hayward, Hyde és Tretter, de utóbbi kettő utolagos okoskodás. Hyde mint írtam lentebb, harmadik számú safety és kick returner volt, nem az ilyen játékosokat siratod, Tretter előtt meg ott volt Linsley, Lang és Sitton, ráadásul szerencsétlen annyiszor volt sérült, hogy nem volt életbiztosítás. Mindkettő bevált új csapatában és szintet lépett, de egyikükért sem kár, mert nem játszottak volna annyit (Hyde még talán, de nem cserélném őt le a mostani Amos-Savage duóra semmiért). Haywardnál írtam lentebb hogy az már akkor is fájt és azóta még jobban, de ennyi.

Nem tudsz több játékos mondani, aki a pályán hozzá tudott volna még adni extrát a Packers játékához. Márpedig ennek tükrében elég szenzáció hajhász beleállni a vezetőségbe csak azért, mert Rodgers most ezt teszi, és ezzel foglalkozik az egész NFL társadalom.

És a végén, az is elég vicces, hogy Lions szurkolónak jobb most lenni, mikor alig fél éve szabadult meg a csapat attól az irányítótól, aki szerinted még mindig top szintet képvisel. Jobb Lions szurkolónak lenni, mikor az értelmes játékosok egyaránt máshová igazoltak, és draftpickeken kívül semmi más reményt keltő dolog nincs a csapatban hogy kimásszon ebből a mocsárból. Jobb Lions szurkolónak lenni, ahol Jared Goff a B terv 10 millióért meg a későbbi 30 milliós cap hitjéért, nem az a Jordan Love, aki legalább olcsón játszana, és mivel semmit nem láttunk belőle, még akár lehet belőle egy átlag feletti irányító. Hát, ha neked ez jobb, lelked rajta.

renningan
renningan
Reply to  chester
2021-07-30 22:34

Egyrészt egy játékos sem a GM személye miatt igazol egy csapathoz.

Ez egy végtelenül leegyszerűsített bekezdés és nem is ez volt a mondandóm lényege, amit azért eléggé kiforgattál :) Sőt, pont te tapintottál rá a lényegre a Bengalsszal, de mondhatom a Lionst is. Mindenki igazol sztárokat, lehet bármilyen ótvar szar csapat egy érdektelen helyen, de ha választhatsz, hogy a szellemváros, az unalomáros vagy a kisváros közül melyikbe játszhatsz, akkor két dolgot fogsz nézni (már ha nem épp ott nőttek fel, de az is ritka): a pénzt és a győzelmi esélyeket.

Ha mind a 3 csapat évi 16 milliót ajánl, és tegyük fel, az adó is ugyanakkora, akkor 10/10 játékos a Packerst fogja választani. És szvsz végtelenül naiv dolog azt hinni, hogy egy olyan ligában, ahol a te szavaid szerint is hétről-hétre élnek a játékosok, bárkit is érdekel, hogy a nagy múltú Packersben (vagy akár Lionsben) vagy a kvázi újonc Texansban játsszon. Ha a pénz ugyanaz, akkor megnézik az edzőt, megnézik a QB-t, a győzelmi esélyeket és ezért választják az adott csapatot.

Egy Rodgers vonzereje nem csak abban rejlik, hogy 15 helyett 8 millióért játszik valaki, meg ilyen amúgy sincs. Hiába hangzik tök jól hangzik, hogy Barrett alacsonyabb fizuért játszik Brady miatt, egyszerűen ez költői túlzás. A veterán QB-nak tényleg sokkal nagyobb karizmája van Rodgersnél, de a valóság jó eséllyel az volt, hogy a pass rushernek alighanem nem voltak olyan brutális ajánlatai, mint ahogy vártuk. És azért lássuk be, évi 1-2 millió plusszt a Bengalsban játszva simán visszakeres a Bucsban egy csoportgyőzelem után, de még ha nem is így van, van az a szint, amikor inkább megéri a napfényes Tampát és a sikert választani. De már az, hogy Brady vagy Rogers miatt akár csak 1-2 millióról lemondasz, vagy ugyanazért a pénzért őt választod, már hozzátett valami extrát.

Ami meg Rodgers pénzügyeit illeti: azért nem annyira kiugró a cap hitje, hogy ez olyan óriási szempont legyen. Persze értem én, hogy nem akar átmenni Saintsbe a csapat, de egy ponton érdemes feltenni a kérdést: jó ez az átlag feletti szint, vagy ideje lenne all int mondani. És igen, tudom, hogy pénzügyileg sokkal jobb a 10 évnyi PO, mint egy SB-győzelem utáni szopást, de ez is túlzás, mert a legdurvább cap-őrületet is ki lehet heverni egy év alatt, és nem egy csapat megmutatta, hogy azért bőven lehet SB-esélyesnek lenni hosszú éveken keresztül úgy is, ha tolod magad előtt a szart. Nem gondolom, hogy az elmúlt évek Saintse bármivel is sikertelenebb lenne a Packersnél, és most is csak azért nem olyan esélyes a 100 millás cap túllépés után (és lenne az jövőre), mert pont nincs irányítója. Sőt, ilyen szinten a Packers pénzügyileg elég furán csinálja a dolgokat, mert úgy van pénzügyileg szarban jövőre, hogy még csak nem is mondott all-int. Azért ebbe a filozófiába is jócskán bele lehet kötni.

Last dance

Nem tudom, mit gondol a Packers vezetősége, de Rodgers nem azt mondta, hogy megdugták szárazon, hanem azt, hogy simán játékosként kezelték. Ami lássuk be, még akkor is nonszensz, ha amúgy Rodgers egy kiállhatatlan alak sok tekintetben. És persze lehet, hogy a 49ers, a Bucs, a Cheifs, a Vikings, a Cardinals meg mit tudom én még ki csak trollkodott azzal, hogy ők bizony azért legalább két szólt beszélnek az irányítójukkal és kikérik a véleményüket, de valószínűnek tartom, hogy tényleg ezt teszik.

Tyrod Taylor véleményét, ha nem kéred ki, hát nyilván rendben van, de azért Rodgers előtt eltitkolni a terveket… Persze itt mondhatod azt, hogy attól féltek, hogy Rodgers átmegy júdásba és megpróbálja megfúrni pl Love draftolását, és tényleg lehet ő is geci. Ezt már soha nem tudjuk meg.

De azok után, hogy egy nyomorult Cobbal ki lehetett szúrni a szemét és ő már ezt is előrelépésnek és csodásnak tekinti, az azért elég sok mindent elmond az ő Packersnél betöltött szerepéről (legalábbis az én nézetem alapján).

És a Bradys párhuzamot sem azért hoztam, mert most épp bejött az élet a Bucsnál. A Patsnél is jó volt az élete: még ha csicskáztatta is Belichick, akkor volt beleszólása a dolgokba, a támadóoldalon mindenképp. Volt befolyása a franchise-on belül, ami szerintem teljesen jogos, és Rodgers ezek szerint ezt soha nem kapta meg.

Btw meg, hogy miért lettem Rodgers pártján, vagy épp miért jó most Lionsösnek lenni: én sem Alex Smith San Francisco-i elküldését, sem Payton Manning Coltsos kivágást, sem a Megatronos bánásmódot stb. nem tudom lenyelni. Üzlet vagy nem, ez méltatlan. És ettől még a Lions lehet egy szar csapat, de az elmúlt három évvel ellentétben most legalább csak szar lesz, és nem undorító és szar. Ez már előrelépés. Egy lelkes kiscsapatot lehet szeretni, lehet neki szurkolni, még ha nem is nyer. Egy kretén csapatot meg nem, és pont nem érdekel, hogy bejött például az Andrew Luck pick, ha gyökér vagy azzal az emberrel, aki miatt egyáltalán említésre méltó volt a csapatod.

Packers szurkolók most szvsz legfeljebb annak örülhetnek, hogy Rodgersszel idén talán összejön valami, mielőtt lelép. Utána meg lehet bízni Love-ban. Abban a Love-ban, aki olyan fos, hogy csak ezért nem lett Rodgers elcserélve, mert pályára sem lehet engedni a csodás tehetséget. És ami a vicces az egészben, hogy amennyiben Love jövőre is szar lesz, (mert miért ne lenne, az egyetemen is az volt) a Packers akkor sem fogja elengedni Rodgerst. Mert a franchise nem ment bele abba, hogy Rodgers aláírási bónuszát elengedje jövőre. Ha Rodgers visszavonul, akkor jelenleg úgy néz ki, hogy a Packers vissza fog tőle perelni 11,5 millió dollárt. És értem én, hogy ez üzlet. Barry Sanderstől és Calvin Johnsontól is visszaperelték az aláírási bónuszukat :) Ritka szimpatikus hozzáállás.

Veterán játékosok

Itt is egyszerűsítesz. Azt mondod, hogy a Packers jó érzékkel lépett ki, majd amikor nem, arra azt, hogy az csak utólagos okoskodás. Ilyen alapon az elengedés pozitív értékelése is csak utólagos okoskodás: a Packers elengedett pár veterán sztárt, és 50 százalékban jól döntött, 50 százalékban nem. Ebben semmi tudatos, vagy bölcs vagy nagyszerű nem volt. Szóval, ha emiatt nem kell a menedzsmentet támadni, akkor pls, ne is dicsérjük.

Ami meg Adamset illeti: ha 2018-ban nem volt elit, nem jelenti azt, hogy 2019-ben és 2020-ben ne lett volna az, és jó eséllyel 2021-ben és még jó pár évig az lesz. Persze, ez nem fatális összeveszés, de ne csinálunk már úgy, mintha az igénye jogtalan lenne és amúgy meg rózsaszín a világ. Pláne úgy, hogy te például az esetek többségében a játékosok oldaláról nézed a helyzetet. Azt pedig pláne felejtsük el, hogy nem lehet megoldani a szerződését: simán meglehet. Nyilván, ha megszállottan ragaszkodsz ahhoz, hogy a következő évben nehogy legyen egyetlen dollárnyi fölös DM-ed, akkor nem, de ez a filozófia szerintem semmivel sem eredményesebb, mint bármelyik másik, sőt.

És bocsánat, ha rosszul emlékszek, de úgy rémlik, hogy például Deshaun Watson esetében úgy gondoltad, hogy faszság, amit a Houston csinál. Nem igazán látok különbséget a két eset között irónyítófronton, a többit meg még nem lehet megítélni, mivel az új menedzsment egy rakás szart vett át, és még esélye sem volt valami normálisat csinálni – ki tudja, talán értenek hozzá (nem hiszem, de még rám cáfolhatnak).

Gondolom, ha nem a Lionsnek szurkolnék, akkor talán hitelesebb lenne az a vélemény, hogy amit a Packers csinál, az nem jó – jó eséllyel a legtöbb Packers-szurkolónak az jön len, hogy én valami brutális frusztráltságot akarok levezetni, mintha az évekig szar, Jarad Goff-fal felálló, teljesen újjáépülő Lions miatt frusztráltnak kellene lenni :D régóta nem álltam ilyen lazán a szezonhoz, hisz számunkra max az 1/1 a tét, pont magasról letojom, hogy a többi csoportrivális mit csinál, minket nem befolyásol. De persze ezt vagy elhiszi valaki, vagy nem :D (és ez nem is neked szól, csak a miheztartás végett írtam)

Szvsz te most, mint Packers szurkoló csak próbálsz értelmet és logikát belemagyarázni a történtekbe (amit én szinte évek óta csináltam a Lions esetében), és vagy senkire, vagy inkább Rodgersre hárítani a dolgot. Ami érthető, a szurkolók általában a franchise-hoz, és nem a játékosokhoz lojálisak, de a nagy múltú csapatoknál is van olyan, hogy a felső vezetés elszarta.

chester
chester
Reply to  renningan
2021-07-31 08:29

Az egész komment arról szól, amit az első mondatban írtam, hogy túlságosan Rodgers mögé álltál be, és nem nézted a másik oldalt, ezáltal egy elég egyoldalúra kerekedett véleménycikk lett. Holott közel sem olyan rossz a helyzet mint ahogy azt tálaltad, erre próbáltam rávilágítani, és szerintem ezt csak értelem és logika belemagyarázással lehet.

Közel sem tökéletes amit a Packers művelt sem ebben a helyzetben, sem korábban, de azért odáig meredek elmenni, hogy a teljesen reményt vesztett Texanshoz hasonlítod a franchise helyzetét, attól hálistennek jó messze van, és még mindig az NFC egyik élcsapatáról beszélünk.

Aztán majd kiderül, hogy 2022-ben mi lesz.

renningan
renningan
Reply to  chester
2021-07-31 09:51

Én a káplánt arra értettem, ahogy a franchise QB volt kezelve. Jogos, hogy meg lehetett volna nézni Gut szempontjait, de szerintem az, amit a GM akar, az leginkább csak neki jó, és nem a Franchise-nak. A Packers jólétéhez közelebb áll az, amit Rodgers akar szvsz.

Fetyke
Fetyke
Reply to  renningan
2021-07-31 07:51

“Ha mind a 3 csapat évi 16 milliót ajánl, és tegyük fel, az adó is ugyanakkora, akkor 10/10 játékos a Packerst fogja választani. ”

Hát ez egyrészt utópia, másrészt nem is igaz. Sorolja már föl nekem könyörgöm valaki, hogy ki az a játékos, akit Rodgers vitt a csapathoz, vagy aki miatta játszik Green Bayben!
Miért gondolod azt Józsi, hogy mindenki Rodgersel akar(na) játszani? Kik azok? Most úgy beszélsz, mintha a Packersen kívül évek óta nem lett volna más SB esélyes csapat az NFL-ben. Azért nem csak Green Bayben lehet nyerni. Az NFC-ben korábban ott volt a Saints és a Seahawks (kicsit még régebben), most ott van a Tampa és elég nagy a hype van a Rams körül is. Az AFC-ben ott a Chiefs, Bills, Ravens, stb. Hol látsz te itt kihagyhatatlan vonzerőt? Én pont fordítva látom. Rodgers elviselhetetlen személyisége miatt inkább nehezebb bárkit is Green Baybe csábítani, mintsem könnyebb lenne. Őszintén szólva én például még most is előbb igazolnék a Bostonba Bill bácsi szopórollerébe, mint hogy Rodgerst kelljen elviselnem.

“De azok után, hogy egy nyomorult Cobbal ki lehetett szúrni a szemét és ő már ezt is előrelépésnek és csodásnak tekinti,..”

Ezzel a mondattal tökéletesen leírtad, hogy miért nem szükséges Rodgers véleményét kikérni. Másrészt lehet, hogy Rodgers vonzereje eddig terjed. Egy Cobb még eljön a hívó szavára, de egy Fitzgeraldnak például már lehet eszébe sem jutna.

Nagyon kisarkítva, Rodgers szemüvegen keresztül nézed te most ezt a történetet. Én inkább Chesterrel értek egyet abban, hogy az igazság valahol fél úton lehet, és ebből a szempontból nem jogos és pláne nem tisztességes most ez a hiszti Rodgers részéről.
A Texansal való párhuzamot pedig én kérem ki a Packers drukkerek helyett. Azért a Green Bay sem a keret minőségét, sem pedig a GM tevékenységet nézve közelében sincs a Houstoni csapatnak. Sajnos. Ráadásul a Watson ügy alatt is végig azt mondtam, hogy nincs igaza Deshaunnak, mert aki aláír egy széthullóban lévő szar csapathoz horribilis összegért, az fél évre rá ne rinyáljon már azért, hogy egy széthullóban lévő szar csapatban játszik.

Krisztian Fekete
Krisztian Fekete
Reply to  Fetyke
2021-07-31 17:49

Legendák terjednek “Rodgers elviselhetetlen személyiségéről”, de ugyanilyenek terjedtek Bradyről is. Hogy pl mennyire lekiabálja valaki fejét, ha nem futja meg pontosan a rout-ot. De valahogy egyiket sem látom alátámasztva.

ClayMatthews52
Reply to  Krisztian Fekete
2021-08-02 09:21

ahogyan legendák terjednek arról is, hogy mekkora jó arc Rodgers

renningan
renningan
Reply to  Fetyke
2021-07-31 09:49

Félre olvastad, amit írtam :) te PO csapatokról beszélsz, én azt mondtam, hogy ha Bengals, a Lions és a Packers közül kell választani ugyanazért a pénzért, akkor inkább a Packerst válasszák a játékosok. Üzleti és szakmai, illetve életminőségi okokból is egyértelmű választás.

Fetyke
Fetyke
Reply to  renningan
2021-07-31 15:40

Felsoroltál két lúzer csapatot (amúgy a Bengalsban nem lennék annyira biztos), akik helyett másik 20-25 helyre szívesebben megy bárki, ha választási lehetősége van. Még mindig nem látom, hogy hol van ebben Rodgers egyedi vonzereje?

ewzywv
ewzywv
Reply to  Fetyke
2021-07-31 08:19

sorolj már pls játkosokat akik eljöttek wisconsinból és elkezdték telefröcsögni a médiát arról h Rodgers mekkora szar arc

ClayMatthews52
Reply to  ewzywv
2021-08-02 09:22

Greg Jennings :D

Fetyke
Fetyke
Reply to  ewzywv
2021-07-31 15:43

Ja! Hát akkor Rodgers egy fasza ember, akivel mindenki szívesen játszana együtt, természetesen ingyé… Csak valahogy még sem jön össze. Szemét GM!

ClayMatthews52
Reply to  renningan
2021-08-02 09:27

“a Packers elengedett pár veterán sztárt, és 50 százalékban jól döntött, 50 százalékban nem. Ebben semmi tudatos, vagy bölcs vagy nagyszerű nem volt.”
Ja, a vezetés tényleg nem ismeri a saját játékosait, csak random mindig elenged egy topnak mondott támadófalembert pl, amikor az 30+-os lesz.

renningan
renningan
Reply to  ClayMatthews52
2021-08-02 13:12

Ja, mert a csapatok menedzsmentje mindig fasza döntést hoz :) amikor elengedik a 30+-os falembert és az lesérül, akkor zseniális döntés. Amikor elengedik a fiatal cornert, aki évekig All-Pro lesz és még csak nem is keres túl sokat, akkor az csak utólagos okoskodás :)

Amennyiben feltételezzük, hogy mindig minden GM minden döntése hibátlan és indokolt, akkor nincs sok értelme semmilyen vitának. Egy jó menedzsment azért jó, mert kevesebb dolgot szúr el, mint a nagy átlag, ha nem így van, akkor nincs minek örülni. Csak hogy csoporton belül maradjunk, a Packers menedzsmentje lehet, hogy jobb mint a Lionsé vagy a Bearsé, de ez aligha érdem, ellenben mondjuk a Vikingsot én sokkal jobbnak gondolom, csak nekik épp nincs egy Rodgersük, így az eredmények is mások.

Ha a csoportból valaki átlag feletti munkát végez, akkor én sokkal előbb mondanám a Vikingst, mint a Packerst. Utóbbi max átlagos, de overall a Rodgers ügy miatt már oda sem tenném. De szerintem ezzel elég sokan vannak így, nem csak a frusztrált lionsösök ;)

ClayMatthews52
Reply to  renningan
2021-08-02 15:46

Hát nem tudom, szerintem az egyáltalán nem átlagos menedzsment, hogy a csapat a győztes SB óta is SB esélyesként van említve. Az átlag feletti Vikes pedig pedig összeszedett ezalatt az idő alatt 4 PO szereplést, abból két PO győzelmet. A keretükre ránézve szintén nem irigykedem annyira.
De most mondtad el, hogy jó menedzsment, mivel kevesebb dolgot szúr el, mint az átlag. Ha az utóbbi 10 évben csak Casey Hayward az egyetlen FA, akit sajnálunk, hogy elengedett a vezetőség, akkor ott valamit jól csinálnak. Plusz folyamatos 20onsok, 30. helyes draftokkal van egy olyan keret, ahol van az elit QB mellett kiváló futó, elit WR, elit T, kiváló DL, jó edge, elit CB és kiváló S is. Aláírom, a Vikes RB, WR, DL, LB poszton jobb.

renningan
renningan
Reply to  ClayMatthews52
2021-08-03 12:58

Szerintem itt van a kettőnk véleménye közötti különbség :) Szerinted, ha jól értem, a 10 évnyi PO az inkább az FO-nak köszönhető, míg én úgy gondolom, hogy Rodgersnek. Szerintem a Packers rostere soha nem volt igazán elit, még a Super Bowl megnyerésekor sem – átlagon felüli volt és egy minden idők kaliberű irányítóval.

Lehet, hogy a Packers akkor sem nyert volna újabb bajnoki címet, ha más az FO felfogása és 10 éve kvázi All-inban vannak, de magát a szándékot és a törekvést én értékeltem volna. Az én benyomásom az, hogy a Packersnél azt hiszik, ők teszik Rodgerst azzá, ami, nem igaz.

Szerintem a Packers soha nem volt alanyi jogon elit csapat, Rodgers tette őket azzá, az ő játéka miatt szinte minden lépés jónak tűnt. Így mondhatni könnyű. Egy Teddy Bridgewaterrel, Kirk Cousinsszal vagy Case Keenummal, Sam Bradforddal azért nem olyan egyszerű jónak lenni. Az, hogy a Vikings velük is ott a PO közelében, miközben a HC csak futni akar, azt mutatja, hogy csak erős a keret. Szvsz a Vikings Rodgersszel nagyobb eséllyel menne a bajnoki címért, mint a Packersszel, illetve Bridgewaterékkel még a 4 PO sem jött volna össze Green Bayben.

Rodgers érdeme nem az FO-é.

ClayMatthews52
Reply to  renningan
2021-08-03 15:56

Sokmindenben egyetértünk. A Packers rostere sosem volt elit, de elit/kimagasló játékosok mindig voltak benne, a mélység/kiegészítő emberek pedig gyengébbek. A Vikings valszeg átlagban jobb keret, mivel kevesebb kimagasló, de talán kevesebb gyenge játékos is van benne. Őket korábban a kimagasló védelme vitte annyira, csak most az szvsz gyengült, a secondary már bőven nem olyan jó (mondhatni gyenge), a támadófalukban nem hiszek annyira, összességében – megintcsak szerintem – a keretük az utóbbi pár évben csak gyengült, de minimum nem erősödött (ugyanezt írtam tavaly is, amikor csoportelsőnek írtátok őket a várakozásokban).
Amit nem értek, hogy te különválasztod Rodgerst és a FO-t. Egyik sincs a másik nélkül, természetesen a Packers Rodgers nélkül bőven nem lenne az, ami, hiszen Rodgers alltime top QB, de a FO építi a csapatot. Meglátjuk, hogy majd Rodgers nélkül, egy esetleg nem top fizus QB-val hogyan építik fel, nem lehet azt mondani, hogy akkor tuti ugyanúgy kiegészítőjátékosokat hoznának.
Itt szvsz két filozófia áll szemben. Az egyik, ami hasonló a Saints, Eagles, Rams stb csapatokhoz, hogy 1-2-3 szezont nyomjunk meg, aztán majd újratervezés. A másik – számomra szimpatikusabb -, hogy akármi van, próbáljuk vízszint felett tartani a csapatot folyamatosan (vagy a lehető leghosszabb ideig), ezáltal Rodgersre sem mondunk all int, hanem a folyamatos tűzközelből nagyobb esély van rá, hogy kipörögjön a cseresznye.

atis123Juve
atis123Juve
Reply to  chester
2021-08-02 02:23

Azt is megértem, ha egy olyan ligában, ahol a játékosok több mint negyede kvázi hétről hétre él egy klubnál, mert bármikor a cut sorsára juthat, annak nincsenek feltétlenül ilyen vágyálmai, de sok játékosban és szakemberben szerintem benne van ez. És pont ezért játszanak sokan a semmi közepén lévő Cincinnatiben, aminél unalmasabb amerikai nagyváros nem létezik, vagy ezért nem lett 0 fős a rostere a 0-16-os Lionsnak vagy Brownsnak sem – kevés lehetőség van, hogy bekerülj az NFL-be, nem engedhetik meg sokan, hogy válogassanak

Hát nem kellene azt a tradíciót túlsúlyozni. Azt se felejtsd el, hogy sokszor az asszony is szóhoz jut, van pár város ami vonzóbb nekik, mint Green Bay. Azt sem hiszem, hogy a Packers azokat szeretné bevonzani, akiknek nincs más választása….

ewzywv
ewzywv
Reply to  chester
2021-08-02 06:52

sztem mondjuk baromira nem érdekli a játékosokat a green bay-i tradíció. Kijönnek a csóró, sokszor szegény sorból származó játékosok, tesznek rá h Vince Lombardi hány bajnoki címet nyert. Ők elsősorban pénzt akarnak keresni meg jól élni, esetleg SB-ket nyerni. Namármost Green bay az első két szempontból nem egy jó hely. Volt egy talán NFLPA (ESPN? nem emlékszem) felmérés pár éve, mely városokban/csapatokban játszanak szívesen a játékosok (asszem a Fk! is szemlézte) és Green Bay eléggé hátul kullogott mivel szar az időjárás, kicsi a város, etnikailag fehér és még adózni is kell. Bónusz h Green Bayben nem is igen fizetnek meg. Az tény h Rodgersnek nincs olyan karizmája mint Bradynek (köszönhetően elsősorban a bajnoki címeknek) de ezt a sok hátrányt kell(ene) neki “ellensúlyoznia” h vki szántszándékkal oda akarjon igazolni/hosszabbítani
atisnak alattam szvsz igaza van, nem azért jatszanak az emberek a cinciben meg a detroitban mert olyan fasza, hanem mert vhol játszani kell

82
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x