Connect with us

Hír

A Ramsnél minden csalódás, ami nem Super Bowl győzelem

A Rams Jared Goff-fal tavaly bejutott a rájátszásba és még a Seahawkst is sikerült legyőzni a Wild Card körben. Azóta a csapat megszerezte Matt Staffordot, aminek köszönhetően sok szakértőnél és a fogadóirodáknál is a bajnoki cím egyik fő esélyesévé lépett elő, ráadásul a csapaton belül sem gondolják ezt másképp.

“Super Bowl vagy bust. Már tudjuk, hogyan kell a rájátszásban meccseket nyerni, volt pár jó sorozatunk a PO-ban. Most viszont olyan lehetőségeink vannak, hogy a Super Bowl győzelmen kívül minden más csalódást jelentene”

– mondta Andrew Whitworth (via PFT).

A Ramsé a liga egyik legjobb kerete (a PFF szerint a 7. legjobb), az egyik legjobbnak tartott főedző és most már a liga egyik legjobb irányítója is náluk játszik. Bár a csoport brutális, van realitása egy Super Bowl runnak – igaz, láttunk már sokra hivatott csapatokat nagyon csúnyán elhasalni.

15 Comments
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
15 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
László
László
2 years ago

Egyébként mitől lett most hirtelen a liga egyik legjobb irányitója Stafford? Utoljára a 2017-es szezonban lehetett azt mondani hogy TOP10-es irányitó, azóta sokszor még Trubisky számait sem tudta hozni. Szerintem indokolatlan ez a nagy hype ami most a Rams-el kapcsolatban megy.

renningan
renningan
Reply to  László
2 years ago

Az én megfogalmazásomban a liga “egyik legjobb irányítója” az top 10-es kategória, az pedig szerintem reális, különben nem adtak volna érte két első kört. A nyers statisztikák meg nem igazán relevánsak, Blake Bortlesnek is volt 35 TD-s szezonja, Stafford például a PFF értékelése szerint az elmúlt öt évben átlag a 12. legjobb irányító volt a mezőnyben. Persze ez sem szentírás, de valószínűleg van alapja.

Btw a szezon után kiderül, hogy Stafford tényleg egy fasza irányító, és csak a Lions húzta vissza, vagy csak egy erős közepes.

Fetyke
Fetyke
Reply to  renningan
2 years ago

“Az én megfogalmazásomban a liga “egyik legjobb irányítója” az top 10-es kategória…”
Tudom, hogy most ezzel elrontom az utóbbi időben jól alakuló “barátságunkat”, de akkor Stafford nem a liga egyik legjobb irányítója. :) Nagyon nem az.

“…különben nem adtak volna érte két első kört.”
Hát ez is egy érv. :D Akkor gondolom abban nincs vita, hogy Cousins a jobb irányító kettejük közül, különben nem keresne évente 6 millió dollárral többet.

” A nyers statisztikák meg nem igazán relevánsak, …”
Már hogyne lennének azok? EGy olyan csapatsportágban, amit yardokra és pontokra játszanak nagyon is fontosak ezek a nyers statisztikák. A többi a körítés és a magyarázkodás, amin jókat lehet csámcsogni, de lényeg “W”, vagyis hogy több pontot szereztél e az ellenfelednél?

“Stafford például a PFF értékelése szerint az elmúlt öt évben átlag a 12. legjobb irányító volt a mezőnyben.”
Ez nagyon jól hangzik. De mi a helyzet azokkal az irányítókkal (Mahomes, Watson, Jackson, stb.), akik gyakorlatilag 3 éve (vagy annyi sem) vannak a ligában? Ők hol szerepelnek az elmúlt 5 év átlagában? :) Arról már nem is beszélve, hogy az elmúlt 5 évben a legjobb szezonja az a 2019-es volt, amit sérülés miatt ugye csak félig játszott végig. És azért nem ugyanaz 8 meccsen elit szinten játszani, mint 16 mérkőzésen, egy egész szezonon keresztül.

“Btw a szezon után kiderül, …”
Akkor most hogy is van ez? Eddig nem derült ki, de most majd egy szezon alapján már tudni fogjuk? :) Mi volt azzal a Bortleses szezonnal? :D

katonadani
Reply to  Fetyke
2 years ago

“Akkor gondolom abban nincs vita, hogy Cousins a jobb irányító kettejük közül, különben nem keresne évente 6 millió dollárral többet.”

érdekes érv, ezek szerint Goff jobb mindkettőnél? Prescott jobb Mahomeson kívül mindenkinél? (Watson top3as :P) Wentz és még 12 QB jobb mint Brady? :D

bjeela
bjeela
Reply to  katonadani
2 years ago

Bradynél mindenki jobb. Brady csak szerencsés. Mindig.

d zoli
d zoli
Reply to  bjeela
2 years ago

Meg a rendszer és a bírók.

bjeela
bjeela
Reply to  d zoli
2 years ago

Ne kezdjük, mert sosem lesz vége…

László
László
Reply to  renningan
2 years ago

Mondjuk Staffordra lehet mondani, hogy majdnem nulla a playoff tapasztalata. 3 playoff meccse volt eddig és mindnek vereség lett a vége, még akkor sem tudta győzelemre vezetni a csapatot amikor ott volt neki Megatron. Maradjunk annyiban, hogy én nagyon szkeptikus vagyok vele kapcsolatban.

Staten Island
Staten Island
Reply to  László
2 years ago

Én azt nem értem vele kapcsolatban, hogy a csávó amióta játszik vezeti a ligát 4. negyedes fordításokban. Ez egy olyan skill, amit nem sokan tudnak. Abban lehet bízni, hogy ez a Ramsszel a rájátszásban kijön.

Everlast77
Everlast77
2 years ago

Saját magukra pakolják a nagy terhet, így kell ezt :)

csak ezt ne
csak ezt ne
2 years ago

A Rams a McVay érában a konferenciájának egyik meghatározó csapata lett, ez nem vitatható, és érthető, hogy előre szeretnének lépni. Elég furcsa módját választották szerintem, egy kiváló tehetségű, de öregebb, és eleddig nem éppen győztes irányítóra téve minden zsetont. Most nincs más út muszáj igazolni, hogy ez is zseniális döntés volt, és ezt csak SB győzelem, 2 éven belül, tudná bizonyítani.(És persze egyben azt is, hogy eddig Goff volt a kerékkötő.)

Fura egy ilyen most vagy soha hangulat, mert motiváló, egészen addig, amíg súlyos teherré nem válik. Ilyen frekvenciával szerintem az első meccsig elérik ezt a nyomasztó szintet, de legkésőbb a rájátszásban ezek a szájkaraték azért végképpen elvesztik a jelentőségüket, és ott majd kiderül, hogy merre meddig. Ráadásul majdnem mindig nüanszokon múlik, erről az utóbbi évek alapján a Saints szurkolók regélhetnének, mert volt egy elég domináns keret, jó vezetéssel, jó pár évig, aztán mindig közbejött valami, nem sikerült még egyet összehozni Breesnek, sőt még egy döntőt se.

Úgyhogy ott van a lehetséges jelöltek között a Rams, de ritkán jó stratégia előre és ennyire kommunikálni folyamatosan, hogy hú most aztán nagyon jók vagyunk, mert ha nem úgy alakul mégsem, egy tisztes, sőt jó szereplés is tényleg nagy csalódást keltő lesz.

tmbb
tmbb
2 years ago

amúgy különben már szabadföldön is szedhető az uborka

d zoli
d zoli
2 years ago

Én elmondtam a fiamnak, hogy akkor is szeretni fogom ha nem nyer idén Superbowlt és fogok neki Ruminit olvasni.

bjeela
bjeela
2 years ago

Aki előre iszik a medve bőrére, azt általában felfalják a medvék.

Ami Staffordot illeti én mindig is kajoltam a játékát, új Favre-nek tekintettem, annak minden jó és rossz tulajdonságával együtt. Azt várom, hogy jobban teljesít majd, mint a Lionsban és lesz esélye a PO-ban is magabiztosságot szerezni. De ezt a gyűrűt már nem kajolom meg. Túl sok kiemelkedő csapat van jelenleg a ligában, amelyiknek legalább hasonló, ha nem jobb esélyei vannak a végső győzelemre. Ottan van a dupla TB, a Mahomes brigád, ha nem sérülnek meg, akkor a 49ers, a Titans sem lebecsülendő, a Packs, a Bills, etc, etc, legalább 6-8 azonos képességű banda, mindenki tuggya kikre gondolok.
Értemén, hogy a erős, edzett mentális képesség, a hozzáállás az egyik legfontosabb a sikerhez, de ez nem az. Ez csak olyan, mint amikor hakát táncol egy társaság és a túloldalon azonos képességű emberkék nézik unott pofával és azt gondolják, hogy ezek mit ordibálnak itt hülyeségeket?
Arról nem beszélve, hogy elég egy-két sérülés kritikus posztokon és a Rams a kukában végzi a szezont.
Röviden a Rams esélyes, de még legalább 8 banda is az, így aki azt képzeli, hogy bust lesz, ha nem szereznek gyűrűt, az idióta.

Fontos_Vidra
Fontos_Vidra
2 years ago

csak pont a megváltó Stafford nem tudja hogyan kell rájátszás meccset nyerni :(

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

15
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x