Connect with us

Hír

Az NFL nem fogja hivatalosan elismerni az 1982 előtt szerzett sackeket

A sack 1982-ig hivatalosan nem létezett, a statisztikai lapokon olyan volt, mint egy sima tackle. A Pro Football Reference kitartó kutatásainak hála ugyanakkor kibővült ez az adatbázis, és immáron az 1982 előtti statisztikák is fellelhetők. Ebből kiderült például, hogy nem Michael Strahan a liga legtöbb sackjét szerző játékosa egy szezon belül, de Deacon Jones is büszkén böngészné a listát. Ennek ellenére az NFL nem tervezi hivatalosan is elismerni az 1982 előtti sackeket (via PFT).

Nem Michael Strahan az NFL történetének egy szezon alatt legtöbb sacket szerző játékosa

A Pro Football Reference 99 százalékos pontosságúra becsüli az adatbázisát, ami ugyan nem 100, de ha ez probléma, akkor egy évi több milliárd dollárt kaszáló sportágnak nem kellene problémát okoznia egy teljesen pontos sack lista összeállítása. Pláne, hogy az NFL már 1963 óta számon tartja a sackeket, mint egy irányítóstatisztikát: 1980-ban például Bert Jonest 12-szer zsákolták, míg 1964-ben Charley Johnson nyelt be 11 sacket.

Nehéz megmondani, miért nem akarja az NFL hivatalossá tenni az 1982 előtti sackeket. Michael Strahan nyilván boldogtalan lenne miatta, de a Pro Football Reference miatt úgy is egyre többekben tudatosul Al Baker nem hivatalos rekordja, ennek nem kellene visszatartó erőnek lennie (pláne, hogy sokan szemében ez nem igazi rekord Brett Favre kvázi önsackje miatt). Más ok meg nincs a bővítés ellen, míg a bővítéssel számos legendás játékos előtt lehetne tisztelegni – minimum egy szép gesztus lenne.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!