Connect with us

Érdekességek

Brady és Big Ben küzd a legtöbb benyelt sack rekordjáért

Tom Brady millió rekord birtokosa, a legtöbb ráadásul pozitív. Most ugyanakkor egy negatív, vagy legalábbis a teljesítménye szempontjából semleges rekordot is megdönthet: ő lehet a valaha volt legtöbb sacket benyelt irányító.

Jelenleg a legtöbbet földbe döngölt irányító címét Brett Favre tartja, akit 525-ször sackeltek az ellenfelek védői. Utána jön a listán 521-gyel Brady, míg a harmadik helyen Ben Roethlisberger áll, akinek John Elway-jel holtversenyben 516 benyelt sackje van. Amennyiben nem történik valamilyen sérülés, előbbi kettő közül kerül ki az új rekorder.

Big Bennek az 516 sack 233 meccsen jött össze, vagyis mérkőzésenként átlagosan 2,2 sacket nyelt be, ami elég sok. Bradynek az 521-hez 301 mérkőzés kellett, vagyis találkozónkként fél sack-kel kevesebbet kapott karrierje során. Sőt, ha a támadófalakra pillantunk, akkor azt gondolhatnánk, hogy mivel a Buccaneersé a liga első harmadába tartozik, a Steelersé pedig az alsó harmadba, így Bradyt kevesebbszer fogják jövőre sackelni, és Big Ben felzárkózhat.

Azonban tavaly épp fordítva volt és Brady tudott “elhúzni” ebben a tekintetben: ő 21, míg Roethlisberger 13 sacket nyelt be. Ez is jól mutatja, hogy nem minden a támadófalon múlik: a QB-k ezt is tudják irányítani azzal, hogy milyen gyorsan szabadulnak a labdától. A benyelt sackek száma tehát elsősorban az irányítóktól függ, nem a támadófaltól.

A benyelt sackek száma nem a támadófaltól, hanem az irányítótól függ

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!