Connect with us

Érdekességek

Brian Gutekunst: Különböző módokon lehet definiálni a legdrágább játékos fogalmát

Davante Adams többször is nyíltan kijelentette, hogy a liga legjobban kereső elkapója szeretne lenni. Ezzel kapcsolatban kérdezték a Packers GM Brian Gutekunstöt (via TheScore), aki egyetért abban, hogy Adams megérdemli a top fizetést, csak épp a fogalmat máshogy definiálják.

A probléma állítólag az, hogy Adamsék Hopkinst tartják a legjobban kereső elkapónak, és azt a fizetést szeretnék megkapni, míg a Packersnél évi 20 millió dollárban látják a megoldást. Magyarán: Adams az új pénzt veszi alapul, míg a Packers állítólag a teljes szerződés átlagában gondolkozik. De kinek van igaza?

Hopkins azért kapott egy két éves 54,5 millió dolláros hosszabbítást, mert volt még három év a szerződéséből, és csak így tudták megoldani azt, hogy a következő három évben évi 20 millió dollárt kereshessen, meccselve ezzel Amari Cooper rekordját. Magyarán Hopkins pont ugyanúgy évi 20 milliót keres a papíron 27,25 millió dolláros hosszabbításával, mint Cooper, vagyis az ő esetében nincs különbség az évi 27,25 millió dollár 20 millió dolláros átlagot jelent.

Na már most Adams idén alapjáraton 12,25 millió dollárt keresne. Ahhoz, hogy 20 millió dolláros átlaga legyen a következő három évben, a Packersnek egy két éves, 47,75 millió dolláros szerződéshosszabbítást kellene adni neki. Ez új pénzben évi 23,875 millió dollár. De tegyük fel, hogy a Packers akar tenni egy gesztust, és nem pont 20 milliót, hanem évi 21 milliós átlagszerződést kínál, ami két évre 50,75 millió dollárt jelent, vagyis évi 25,375 milliót.

Természetesen a 23,875 és a 25,375 millió is elmarad a 27,25-től. Amennyiben Adamsnek az a baja, hogy nem kap egy 2-3 élves, átlag 27,25+ millió dolláros szerződést, akkor egyáltalán nincs igaza, ráadásul a piacon sem kapna ennyit (távolról sem). Ha viszont a Packers nem a fenti koncepció mentén érti az évi 20-21 milliót, hanem mondjuk egy 4 éves, 84 milliós szerződést tett le az asztalra, akkor Gutekunst téved.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!