Connect with us

Minden ami NFL

Breakout Players – AFC West

Sorozatunk jelenlegi részében az AFC West csapatainak azon játékosait vesszük górcső alá, akiktől leginkább várjuk, hogy berobbanjanak a következő szezon során.

Kansas City Chiefs

Ki lehet a breakout játékos?

Tavaly ilyenkor az egyik legjobban hype-olt újonc az NFL-ben Clyde Edwards-Helaire volt, aki egy kiváló egyetemi szezon után érkezett a profik közé, állítólag maga Patrick Mahomes akarta őt az első körben. Az elvárások annyira nagyok voltak vele szemben, hogy a fantasy football draftokon is magasan kelt el – hogy aztán csalódásképpen 803 futott yarddal, 4 futott touchdownnal, 297 elkapott yarddal és 1 elkapásból szerzett TD-vel zárja első évét a profik között. Ehhez hozzájárult az, hogy küzdött sérüléssel is, illetve megosztva futott Darrel Williamsszel és Le’Veon Bellel. Aggodalomra azonban nincs ok, emlékezhetünk arra, hogy Christian McCaffrey újonc szezonja is némiképp hasonlóan alakult, aztán a második évében robbantott.

Edwards-Helaire mellett szól elsősorban az, hogy támadófal megerősítésére komoly figyelmet fordítottak a Chiefsnél, miután a Super Bowlon a Buccaneers védelme nagy nyomást helyezett Mahomesra, ami a vereségük egyik fő oka volt. Azután trade-eltek Orlando Brownért, leigazolták Joe Thuney-t, Kyle Longot és Austin Blythe-ot, majd draftolták Creed Humphrey-t és ott van még Laurent Duvernay-Tardif is, aki visszatér a tavalyi opt out után. Bár sok az új játékos, és a támadófalnak össze is kell állnia, minden jel arra mutat, hogy ez az egység erősebb lesz mint tavaly, ami egyértelműen jó hír lehet CEH számára is.

Akinek a fő erőssége az, hogy elkapásnál is használható, ennek ellenére tavaly nem sokszor vonták be a passzjátékba, mindössze 36 elkapást regisztrált. Ezen idén mindenképpen változtatnia kell Andy Reidnek, akinek a futójátékosai hagyományosan jóval több passzt kapnak el – elég csak LeSean McCoyra gondolni, aki második szezonjában 78 passzt kapott el. Persze ehhez hozzájárult az is, hogy a snapek mindössze 59%-ában volt a pályán Edwards-Helaire. Le’Veon Bell idén már nincs a csapatnál, a tavaly opt outoló Damien Williamst pedig kivágta a Chiefs. A szintén LSU Tigersben pallérozódott Darrel Williams nem valószínű, hogy sok labdát venne el CEH elől. Az idén igazolt Jerick McKinnon lehet a legkomolyabb versenytársa. Mindent egybevetve úgy gondolom, Clyde Edwards-Helaire a leginkább esélyes a breakoutra a Chiefs játékosai közül idén.

Ki lehet még?

A cikk folytatódik!Mindössze havi nettó 1500 forintért több tucat prémium cikket olvashatsz el, illetve korlátlan hozzáférést kapsz minden korábbi anyagunkhoz.Vagy légy a támogatónk további előnyökért! Ha már előfizető vagy, ne felejts el bejelentkezni (fent a menüben)!

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!