Connect with us

Prémium cikkek

Fred Warner úgy lett a legjobban fizetett linebacker, hogy ketten is többet keresnek nála

Fred Warner kapott egy 5 éves, 95,025 millió dolláros hosszabbítást a 49erstől, amivel ő lett a legjobban kereső linebacker. Persze szokás szerint ez csak akkor igaz, ha az új pénzt nézzük, a valóságban még csak a második legjobban fizetett LB sem lett, cserébe viszont extrém bonyolult szerződést adott neki John Lynch.

Kezdjük azzal, hogy az átlag linebackerek nem igazán értékesek, relatíve kis hozzáadott értékük van a győzelemhez. Ettől függetlenül vannak olyan kvázi generációs tehetségek, akik képesek különbséget jelenteni és őket érdemes is lehet megfizetni egy contendernek. Jelenleg nagyon úgy tűnik, hogy Warner ez a kaliber, leginkább azért, mert coverage-ben párját ritkítja a játéka.

A NextGenStats alapján 16,5 százalékkal kevesebb elkapást engedett, mint az elvárható volt, ráadásul a PFF-nél is a liga egyik legjobb coverage grade-jét kapta. Tavaly pass rush-ban is jól muzsikált a maga 18 siettetésével, illetve végre a futás ellen is javult, tehát egyértelműen abba az irányba tendál, hogy extraklasszis legyen.

Egy olyan linebacker, akit egész meccsen a pályán lehet hagyni, képes nemcsak a futókat, de akár tight endeket és az elkapókat is kivenni a játékból, az sokat érhet. Ilyen volt Bobby Wagner, ilyennek hitték CJ Mosley-t, valamilyen szinten tehát érthető a brutális fizetés (a gond inkább az egysíkú LB-k túlfizetésével van, ahogy a tight endek esetében). Bár ez a brutális is relatív, nem tévedtem nagyot az évi 15 milliós becslésemmel.

Két szék közé esve – Mennyit ér egy linebacker?

John Lynch nagyon sokra tartja a posztot

A cikk folytatódik! Mindössze havi 3$ (+ÁFA) és több tucat extra cikket olvashatsz el, illetve korlátlan hozzáférést kapsz minden korábbi anyagunkhoz. Vagy légy a támogatónk további előnyökért! Ha már előfizető vagy, ne felejts el bejelentkezni (fent a menüben)!

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!