Connect with us

Prémium cikkek

Két szék közé esve – Mennyit ér egy linebacker?

“Tudom, mit tettem le az asztalra és azzal is tisztában vagyok, mennyit érdemlek. Remélhetőleg a Coltsnál is olyan értéket látnak bennem, mint amilyet én” – nyilatkozta nemrég a linebacker Darius Leonard. Nem nehéz kitalálni, hogy ő mit gondol a saját értékéről, de hogy a Colts vagy bármelyik másik NFL csapat hogyan látja a helyzetet, az óriási kérdőjel. Mennyit ér egy linebacker?

Ha megnézzük a posztonként legjobban kereső játékosok átlagbérét, azt konstatáljuk, hogy az irányító, az elkapó, a left tackle, a corner, a pass rusher és a belső védőfalember után a linebacker következik a sorban. Sőt, Jalen Ramsey papíron 20 millió dolláros szerződése nem kirívóan több, mint Bobby Wagner 18 milliós kontraktusa. Ha pedig a teljes szerződést nézzük, akkor CJ Mosley és Wagner 17 millió dolláros nettó átlaga magasabb, mint a második legjobban kereső corner Marlon Humphrey-é, míg Ramsey-nél csak 1,8 millióval keres kevesebbet.

Ebből kis túlzással arra következtethetnénk, hogy a linebacker, ha nem is feltétlenül prémiumposzt, de az egyik legfontosabb, vagyis Leonard akár új belépőként 20 millió dolláros új szerződést is kaphatna. A valóság ezzel szemben az, hogy az LB-k talán még a futóknál is értéktelenebbek, tehát a liga legértéktelenebb posztja és nagyon meglepő lenne, ha Leonard akárcsak megközelítené a fentiek szintjét.

Két bolond százat csinál?

A cikk folytatódik!Mindössze havi nettó 1500 forintért több tucat prémium cikket olvashatsz el, illetve korlátlan hozzáférést kapsz minden korábbi anyagunkhoz.Vagy légy a támogatónk további előnyökért! Ha már előfizető vagy, ne felejts el bejelentkezni (fent a menüben)!

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!