Connect with us

Minden ami NFL

Generációváltás – Safetyk

A cornerbackekkel ellentétben a safetyknél nincs az a bizonyos 30 éves korhatár, ami fölött már el szokott kezdődni a hanyatlás. A poszt sajátosságaiból fakadóan “öregebben” is lehet jól teljesíteni, de persze előbb-utóbb itt is mindenkit utolér az idő vasfoga. A következő egy-két évben a safetyk közt is kiöregedik pár sztár, aki uralta a posztot az elmúlt évtizedben, azonban vannak jelentkezők, akik a helyükre lépnének. 

Akik uralták a posztot, de már kikopóban vannak

Harrison Smith

A sokoldalú safety etalonja volt Harrison Smith az utóbbi közel 10 évben. Első szezonjaiban még nagyobb részt free safetyként tevékenykedett, utána viszont mozgott össze-vissza a pályán, szinte felezte az idejét a boxban és hátul, de állt fel slot cornerként vagy a line of scrimmage-en is jelentős snapmennyiségben. Persze ez még önmagában nem akkora wasistdas, Smith viszont mindenhol kiemelkedő teljesítményt tett le az asztalra, ami már nagyon kevés játékosról mondható el. Már 32 éves a Vikings kiválósága, szóval várható, hogy a közeljövőben visszaesik a játéka és kikopik a ligából, ráadásul már tavaly is önmagához mérten kissé gyengébben teljesített. Hogy ez már a visszafordíthatatlan hanyatlás jele vagy csak egy rosszul sikerült szezon egy a megszokottnál gyengébb védelemben, az jó kérdés, ezzel kapcsolatban jövő ilyenkor már okosabbak leszünk.

Devin McCourty

A cikk folytatódik! Mindössze havi 3$ (+ÁFA) és több tucat extra cikket olvashatsz el, illetve korlátlan hozzáférést kapsz minden korábbi anyagunkhoz. Vagy légy a támogatónk további előnyökért! Ha már előfizető vagy, ne felejts el bejelentkezni (fent a menüben)!

7 Comments

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!