Connect with us

Minden ami NFL

Generációváltás – Cornerbackek

Az utóbbi évtizedben szemtanúi lehettünk a Legion of Boomnak, a No Fly Zone-nak vagy épp a Patriots zseniális secondaryjének, ahonnan mindig ligaszinten kiemelkedett legalább egy cornerback. Richard Sherman, Chris Harris és Stephon Gilmore ideje azonban a végéhez közeledik az NFL-ben, és a helyüket átveszik más, fiatalabb vetélytársak, akikből már most szép számmal találunk trónkövetelőket. Az viszont nagy kérdés, hogy mögöttük, a legfiatalabbak közt mennyi csillagot találunk. 

Akik uralták a posztot, de már kikopóban vannak

Richard Sherman

Szokás mondani, hogy a 30 év vízválasztó a cornerbackeknél és utána érkezik az elkerülhetetlen hanyatlás. Nos, Richard Sherman azután, hogy Seattle-ben hét éven át volt a Legion of Boom vezére és a liga egyik legjobb CB-je, 31 évesen, tehát 2019-ben San Franciscóban is a liga egyik legjobbja volt, simán top5-ös teljesítményt tett le az asztalra a Super Bowlba menetelő csapatban. Tavaly sajnos sérülés miatt csak pár meccsen lépett pályára, így kérdéses, hogy betöltve a 33-at vissza tud-e térni korábbi formájához, jó eséllyel hamarosan a Cover3-as rendszer CB mintapéldányát is eléri az idő vasfoga. Az viszont érdekes kérdés, hogy melyik csapatban, ugyanis jelenleg még nem kapott szerződést a 2021-es szezonra.

Stephon Gilmore

A cikk folytatódik! Mindössze havi 3$ (+ÁFA) és több tucat extra cikket olvashatsz el, illetve korlátlan hozzáférést kapsz minden korábbi anyagunkhoz. Vagy légy a támogatónk további előnyökért! Ha már előfizető vagy, ne felejts el bejelentkezni (fent a menüben)!

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!