Connect with us

Hír

Jerry Rice: Kétszer olyan jó statisztikáim lennének, ha a mai NFL-ben játszanék

Jerry Rice tagadhatatlanul a valaha volt legjobb elkapó, és szinte kizárt, hogy bármikor is megdöntsék a volumenes rekordjait (elkapások, yardok, TD-k, stb). Pedig most már több meccs van egy szezonban, a szabályok kiváltképp segítik az irányítók és az elkapók munkáját, mégsem tudott eddig, és jó eséllyel nagyon hosszú ideig (soha?) nem is fog senki Rice rekordjainak közelébe érni. Abba pedig belegondolni is durva, hogy ha Rice ma játszana, milyen számokat produkálna.

“Először is, a játék ma nagyon kedvez az elkapóknak, mert nem teheted rájuk a kezed. A linebackerek nem üthetnek ki, ha középre mész. Hipotetikus és nehéz kérdés, de valószínűleg meg tudnám duplázni a számaim.”

– mondta Rice az NBS Sports Brother from Another műsorában.

Az biztos, hogy ma Rice még dominánsabb tudna lenni, mint akkoriban, de azért a duplázás talán kicsit túlzásnak tűnik. Pályafutása során 303 meccsen lépett pályára, meccsenként 5,1 elkapást, 75,6 yardot és 0,65 TD-t regisztrált, ami egy 20 éves karrier során már így is hihetetlennek mondható. Ha ezt megdupláznánk, akkor 10,2 elkapást, 151,1 yardot és 1,3 TD-t kapnánk meccsenként, ami már tényleg a lehetetlen kategória. Viszonyításképp tavaly Davante Adams vezette a ligát 8,2 elkapással, 98,1 yarddal és 1,3 TD-vel meccsenként.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!