Connect with us

Minden ami NFL

Kié a legjobb keret a pozíciós rangsor alapján?

A támogatóink kérésére csináltunk egy sorozatot, amelyben rangsoroltuk az összes csapatot pozíciók szerint. Ezek után felmerült az ötlet, hogy a rangsorok alapján csináljunk egy roster rankinget, és 08sm01 segítségével ezt sikerült is gyönyörűen vizualizálni. Íme!

A projektben négyen vettünk részt: én (Józsi), Dani, Chester és Balázs. A pozíciós rangsorok felállítása után valamennyien létrehoztunk egy súlyozási rendszert a saját szempontjaink alapján, majd ezek segítségével raktuk össze a végső ranglistát:

 • Chester súlyozása a legegyszerűbb, mindegyik poszt ugyanannyit ért (9-9 százalék).
 • Danié egy fokkal bonyolultabb: nála minden játékos ugyanannyit ért. Mivel 22 játékos alkotja a kezdőt, így például a QB 1/22-t ér, de az elkapó poszt 3/22-t, mivel három WR-rel számoltunk a kezdőben. Chester és Dani súlyozása inkább arra hivatott, hogy a keret erősségét vizsgáljuk, és ne a csapatét.
 • Az én és a Balázs súlyozása már bonyolultabb.
  • Én minden egyes posztot rangsorba állítottam fontossági sorrend szerint, majd eszerint súlyoztam őket: például az irányító nálam 20 százalékos súllyal szerepel, míg a futó csak 4 százalékkal.
  • Balázs is nagyjából ezt csinálta, csak ő Danihoz hasonlóan a poszton szereplő játékosok számát is figyelembe vette: például nála egy OT értéke 3,75 százalék, és mivel kettő van a kezdőben, ezért végül a poszt 7,5 százalékot ér. (Nála lett egyébként a legfontosabb az irányító 30 százalékos súllyal míg a futó a legértéktelenebb két százalékkal).

Mindezek alapján a konszenzus súlyozás a következő:

 • QB – 16,12 %
 • RB – 4,95 %
 • WR – 11,4 %
 • TE – 5,6 %
 • OT – 9,03 %
 • iOL – 10,02 %
 • Edge – 9,15 %
 • iDL – 8,38 %
 • LB – 6,84 %
 • CB – 11,29 %
 • S – 7,61 %

Ezek alapján pedig így néz ki a végső ranking (bal oldalon a súlyozatlan, jobb oldalon a súlyozott:

A Bucs első helye megkérdőjezhetetlen. A sima rangsorban több mint két ponttal, míg a súlyozottban több mint három ponttal jobb, mint bárki más. Hasonló helyzet a Brownsszal, ami szintén kissé légüres térben van, egyértelműen övé a Bucs utáni második legjobb keret. A lista végén is egyértelmű a helyzet, a Houston Texans még a 2. legrosszabb rosterre is esélytelen volt. Érdekesség, hogy a Vikings és a Packers helyet cserélt a súlyozott rangsorban, míg a Broncos az ötödik helyről a 11.-re esett vissza, mikor a posztokat is néztük (ezek szerint erős a csapat kerete, csak nem a prémium posztokon).

A Denver mellett a 49ers, a Patriots és a Saints is nagyot zuhant, ha súlyoztuk a pozíciókat. Ám a legnagyobbat így is a Colts és a Bears esett vissza a pontszámokat figyelembe véve, csak az ő esetükben volt több mint 1 pontos visszaesés. Ők sem ott erősek, ahol igazán fontos lenne. A másik oldalon a Bills és a Rams rosterét lehet kiemelni: előbbi 1,42 pontot, utóbbi 1,31 pontot javított a súlyozatlan eredményéhez képest, ami a Buffalo esetében egy top 5-ös, a Rams esetében pedig egy top 10-es helyet eredményezett.

Ami a konszenzus Dream Teamet illeti:

A legjobb irányító szerintünk Kansas Cityben van (Patrick Mahomes), míg a legjobb TE a 49erst erősíti (George Kittle). Nem meglepő módon a Brownstól vettük kölcsön a legjobb RB-sort (Kareem Hunt és Nick Chubb) és belső támadófalat (Wyatt Teller, Joel Bitonio, JC Tretter), míg a fal szélét Saints elit tackle-párosa alkotja (Terron Armstead és Ryan Ramczyk). Az elkapókat Tampából importáltuk, így Tyreek Hill helyett Mahomes Mike Evansnek, Chris Godwinnek, Antonio Brownnal, Scotty Millernek és Tyler Johnsonnak dobálhat.

A Bucsból egyébként még a linebacker-sor érkezett (Lavonte David, Devin White), illetve a 49ers is adott egy második egységet az álomcsapatba, mégpedig a Dee Ford, Nick Bosa és Arik Armstead fémjezte Edge pozíciót. A belső védőfalat (Tyson Alualu, Stephon Tuitt, Cam Heyward) a Steelerstől vettük kölcsön, míg a CB-sor (Marcus Peters, Jimmy Smith, Marlon Humphrey) Baltimore-ból érkezett. A hátsó zónákat pedig a Bills szuper párosa, Jordan Poyer és Micah Hyde fogja őrizni.

Végezetül íme egy összesített csapatrangsort, ami azt mutatja, mekkora kilengések voltak a szerkesztők értékelésében az adott gárda esetében:

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!