Connect with us

Hír

Kirúgták a Vikings támadófalért és futójátékért felelős edzőjét, mert nem oltatta be magát

Courtney Conin információi szerint a Vikings menesztette Rick Dennisont, a támadófal edzőjét és a futójátékért felelős koordinátort, miután nem volt hajlandó beoltatni magát a koronavírus ellen. A helyét eddigi segédje, Phil Rausher veszi át. Dennison az első olyan edző, akit ezért menesztenek a ligában.

Az NFL kötelezővé tette minden úgynevezett Tier1 személyzetnek (edzők, front office tagok, felsővezetők, játékosmegfigyelők, felszerelésért felelős emberek, stb), hogy beoltassa magát – kivéve, ha orvosi vagy vallási oka van ez ellen. Aki nem fogadja el a vakcinát, az kikerül ebből a körből, így például az edzők nem lehetnek ott a pálya szélén, nem léphetnek direkt kapcsolatba a játékosokkal és a megbeszéléseken sem vehetnek személyesen részt.

A 63 éves Dennisonnak 27 évnyi edzői tapasztalata van, és azt várták tőle, hogy segít majd a fiatal Klint Kubiaknak, aki apjától vette át a támadókoordinátor feladatokat. Ehhez is meg lett volna a tapasztalata, hiszen közel 30 szezont húzott le Gary Kubiak oldalán, így kívülről-belülről ismeri a rendszert.

A Vikings jövő szerdán tartja az első edzését az edzőtáborban.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!