Connect with us

Érdekességek

Mahomes már idén felállhat a dobogóra passzolt yardokban a Chiefsnél

Patrick Mahomesnál sokkal jobban nem lehet elkezdeni egy karriert. Három kezdő éve alatt MVP és Super Bowl MVP is lett, két konferenciagyőzelme mellé egy gyűrű került a vitrinjébe. A 25 éves irányító pedig már most öles léptekkel elindult felfelé a rekordok könyvében, a Chiefs franchise passzolt yardok örökranglistáján már idén dobogóra állhat.

Charles Goldman mutatott rá, hogy ez nem is lesz olyan nehéz mutatvány, hiszen Mahomes már 14.152 passzolt yardnál jár rövid karrierje során, ami így is az ötödik helyre elég a franchise történetében. Ez ugyebár 4.623 yardos éves átlagot jelent (az utóbbi három évben, azt az egy meccset újoncként nem ideszámolva), és ennek még csak a közelébe sem kell férnie, hogy felugorjon a harmadik helyre. Ott ugyanis Alex Smith áll 17.608 yarddal (a negyedik helyen Bill Kenney tanyázik 17.277-tel), tehát egy 3500 yardos szezon is elég Mahomestól ehhez az elismeréshez.

A franchise örökranglista második helyén Trent Green áll 21.459 yarddal, őt jövőre akár be is érheti Mahomes. A lista tetején pedig Len Dawson található 28.507 passzolt yarddal, minden bizonnyal pár éven belül ez is megdöntésre kerül a fiatal géniusz által.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!