Connect with us

Hír

Mike Mayock: Fiatalabbak, atletikusabbak és olcsóbbak lettünk a támadófalban

A Raiders nagy változásokat eszközölt idén a támadófalban, hiszen három kezdő játékost is elcseréltek Mike Mayockék. Távozott az elit center Rodney Hudson, a szebb napokat megélt, de jó képességű guard Gabe Jackson, és a Vegasban keveset mutató tackle Trent Brown.

Előbbi két posztot házon belül tervezik megoldani, hiszen a két éve draftolatlanként a ligába érkező, eddig mindössze 117 snapet játszó Andre James és a 2015-ös hetedik körös, Indianapolisban és Vegasban is gyengén teljesítő Denzelle Good ugrik majd be a fal belsejébe. A szélre érkezett a draft első körében Alex Leatherwood, aki a szakértők szerint kisebb-nagyobb reachnek számított 1/17-re, az egyetemen futásblokkolásban kiváló volt, passzblokkolásban viszont még van mit csiszolni a játékán.

A legtöbbek szemében nagy meglepetés volt ez a fennforgás, hiszen nem lehetett különösebb panasz a Raiders támadófalára, az utóbbi években végig átlag felett teljesítettek. Mike Mayock general manager azonban készült már erre a lépésre, már akkor is elmondta ezt Jon Grudennek, amikor interjúzott az állásra. Úgy gondolta, hogy elkerülhetetlen, hogy az idősebb játékosok teljesítménye visszaessen, így inkább előbb adott túl rajtuk, és szerinte az egység teljesítménye ezekkel a változásokkal nem fog visszaesni.

“Tudom, hogy sokan meglepődtek, hogy mégis miért csináltuk ezt. De szerintem nem léptünk hátrafelé, és ha ezt érezném, akkor nem is léptük volna meg ezeket. A világ kritizálhat, amennyit csak akar, de én rendkívül izgatott vagyok, hogy lássam ezt az új egységet együtt játszani. Elkötelezettek vagyunk az irányukba és hiszünk bennük. Fiatalabbak, atletikusabbak lettünk és még egy csomó pénzt is spórolunk.”

– mondta a general manager a Las Vegas Review-Journalnak.

Az utóbbi egy-két évben a támadófalon kívül is érhette kritika Mayockot és Grudent a csapatépítés kapcsán, és az OL teljesítményének fenntartása mellett talán még fontosabb, hogy a védelem feljebb lépjen legalább egy, de inkább két szintet, hogy végre meglegyen a hőn áhított rájátszásrészvétel – és talán még több.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!