Connect with us

Hír

Senki sem opt outolt idén

A játékosok múlt hét péntekig jelezhették a ligának az opt out szándékukat, de a hétvége és az ottani ünnepek miatt csak most kezdtek el szivárogni az információk: a PFT több forrásra hivatkozva azt állítja, hogy senki sem üli ki a szezont.

Tavaly 67 játékos döntött az opt out mellett a koronavírus miatt – ők kaptak egy kis pénzt, de a szerződésük egy évvel eltolódott. A lehetőség idén is adott volt, de fontos különbség volt, hogy most csak a magas kockázatú játékosok kaptak volna valamilyen fizetést (350 ezer dollárt), a többiek nem (ők tavaly 150 ezret kaptak). Ráadásul az idei újoncok nem is jogosultak önkéntes opt outra (tehát csak akkor ülhetik ki a szezont, ha magas kockázatúak), csak azok, akiknek 2020 óta élő szerződése van.

Érdekesség a nulla opt outtal kapcsolatban, hogy például Cole Beasley nem szerepel a listán. A Bills elkapója ugyanis nem akarja magát beoltatni, viszont a tavalyi körülmények között sem szeretne játszani (a nem oltottak kötelezettségeikről és hátrányaikról ITT írtunk bővebben), így neki logikus lett volna az opt out mellett dönteni.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!