Connect with us

Hír

A Cowboys nagyon bízik Zeke Elliotban, így átalakította a futó szerződését

A Cowboys már eddig is nehéz helyzetben volt a tavaly nagyon rosszul játszó Zeke Elliott szerződése miatt, de szemlátomást bíznak a futóban, ugyanis még nehezebbé tették a támadó elküldését. Field Yates információ szerint a csapat átalakította a futó szerződését, ezzel 6,88 millió dollárt felszabadítva az idei capben.

Elliott 2019-ben kapott egy 6 éves, 90 millió dolláros szerződést, amit sikerült úgy összerakni, hogy a futó gyakorlatilag a 2022-es idény végéig kivághatatlan, és elcserélni is csak rendkívül nehezen lehetett. Azzal, hogy a csapat átalakított Elliott 9,6 millió dolláros fizetéséből 8,6 milliót, így egy 2023-as menesztés is 11,86 millió dollárnyi halott pénzt jelentene mindössze 4,86 millió dollár spórolás mellett. Ha pedig 2022-ben is hozzányúlnak a szerződéshez (ami elég valószínű, mivel már most 26 millió dollárral túllépik a jövő évi 208 millió dolláros capet), akkor még 2023-ra is bebetonozzák a futót, arról nem is beszélve, hogy a későbbi években is nőni fog a dead money.

Ezt a 6-7 millió dollárt akár Dak Prescott szerződésének átalakításával is meg lehetett volna spórolni. Ha már mindenképp hozzá kell nyúlni egy kontraktushoz, akkor célszerű lenne egy olyan játékoséhoz, akivel kapcsolatban még csak elméleti szinten sem merülhet fel a kivágás.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!