Connect with us

Hír

A csapattársak szerint nagyot lépett előre Tua Tagovailoa

Tua Tagovailoa újonc éve nem sikerült valami jól, és a csapatnál nagy előrelépést várnak el tőle a második évére. Ha lehet hinni a csapattársaknak és az edzőknek, akkor pontosan ez megy most végbe az edzőtáborban. Brian Flores főedző is beszélt már arról, hogy jól indult a tábor az irányítónak, és a Miami Herald most beszélgetett erről a safety Eric Rowe-val és a tight end Durham Smythe-tal is.

“A pontossága mindig is megvolt, azzal nem volt probléma. Ahogy a dobásainak az erejével, sebességével sem. Szerintem csak arról van szó, hogy a második évére mindenkinek ugrania kell egyet. És persze a támadósor is segít. Tavaly azt vettem észre, hogy beszűkítették neki slantekre és bubble screenekre, nem engedték, hogy megmutassa a karját. Most a táborban sokkal több a dupla útvonal, és engedik a mély passzokat. Erre van szüksége, hogy Tua összehozza ezt a másodéves ugrást. Látható, hogy az első naptól folyamatosan fejlődik.”

– mondta Rowe.

“Szerintem ez főleg a magabiztosságról szól, ez nagyon fontos első évből a másodikba lépve. Érti az offense-t, erős a karja, satöbbi, satöbbi. Ezt mindenki elmondja és mindenki tudja. De a magabiztosság a második évre, az nagyon fontos. Ha így fejlődik tovább, akkor a határ a csillagos ég.”

– tette hozzá Smythe.

Tua tavaly mindössze 27. volt EPA/dropback mutatóban, azonban ha az utóbbi 10 év első körös újonc irányítóit nézzük (akik legalább 300 snapet játszottak), akkor köztük ez a teljesítmény a 15. helyre volt elég. Újoncokhoz képest tehát átlagos játékot tett le az asztalra, ami azt is jól mutatja, hogy elsőévesként nagyon nehéz bekerülni a liga felső felébe – az említett 31 irányítóból ez mindössze 7-nek sikerült, ami 23 százalékos arány. Érdemes lehet ezt észben tartani az idei újonc irányítóknál is.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!