Connect with us

Beharangozó

Edzőtábori csaták – NFC East

Már minden csapat megkezdte az edzőtábort, a héten elkezdődik az előszezon is, szóval a futballidény már a kanyarban van! A következő két hétben körülnézünk minden csapat háza táján, és megvizsgáljuk, melyik posztokon várható verseny az edzőtáborban a kezdőhelyekért vagy a keretben maradásért. Az NFC Easttel kezdünk. 

Dallas Cowboys

Mi számít a legnagyobb csatának? 

Ugyan a támadóknál nagyjából mindenhol le vannak osztva a szerepek, a védőoldalon tele lesz a Cowboys edzőtábora érdekes csatákkal, nehéz is volt egyet kiemelni. Végül a cornerback posztra esett a választásom, ami talán a legfontosabb, és ahol több kérdés is van. Tavaly a secondary az egyik, ha nem a legrosszabb volt az egész ligában (részben az edzői munkának is köszönhetően), és nagy erősítések nem is érkeztek (meglátjuk, a koordinátorcsere mekkora hatással lesz a játékukra).

Az biztos, hogy Trevon Diggs a CB1 a csapatnál, mögötte viszont nagy a kavalkád. Pályázik a CB2 posztra egyrészt a hatodéves Anthony Brown, akinek volt egy nagyon jó 2018-as éve, azonban az utóbbi két szezonban elég sok sérüléssel küzdött, jó kérdés, hogy vissza tud-e térni a korábbi formájához. Neki inkább a slot lenne ideális termetéből és stílusából fakadóan, így azt remélhetik a csapatnál, hogy valamelyik újonc megnyeri magának a kezdő szélső posztot.

A Cowboys két újonc cornert is draftolt idén: Kelvin Joseph a második, Nahshon Wright a harmadik körben érkezett. Joseph egy baromi tehetséges játékos, a lábmunkája gyönyörű, azonban fejben nem hoz épp profi mentalitást a csapathoz, voltak off-field kérdőjelek körülötte. Wright szinte minden szakértő szerint óriási reach volt a top100-ban (6-7. körbe várták), a felépítése (rendkívül magas, hosszúak a karjai) miatt azonban illik Dan Quinn Cover3 sémájába, a koordinátor pedig nagyon szereti is a játékát. Az eddigi edzések alapján egyébként Wright van előnyben, hiszen ő elég jól muzsikál, míg a “YKDV Bossman Fat” nevű másodállású rapper a minicamp nagy részét kihagyta és formán kívül is érkezett meg a csapathoz.

Ideális esetben Joseph vagy Wright mutat annyit, hogy rá lehessen bízni a CB2 posztot és akkor Brown bemozoghat a slotba, azonban ha a fiataloknak még túl nagy probléma lenne a kezdőben játszani az első hetekben, akkor Brown kezdhet a szélen és Jourdan Lewis lehet a slot corner.

Hol várható még versengés? 

A cikk folytatódik!Mindössze havi nettó 1500 forintért több tucat prémium cikket olvashatsz el, illetve korlátlan hozzáférést kapsz minden korábbi anyagunkhoz.Vagy légy a támogatónk további előnyökért! Ha már előfizető vagy, ne felejts el bejelentkezni (fent a menüben)!

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!