Connect with us

Hír

Jamal Adams nem hagyja csak úgy tagelni magát

Korábban írtuk, hogy a Seahawks nem enged az ajánlatából, és ha azt Jamal Adams nem hajlandó elfogadni, akkor a csapat a jövőben kétszer is franchise tagelni fogja a safetyt. Erre minden joga megvan a csapatnak, ugyanakkor több forrás szerint a védőnek erre is van terve.

Jövőre a safetyk várható tage 13,55 millió dollár lesz, míg 2023-ban 16,26 millió dollár, ami Adams potenciális fizetéséhez képest kifejezetten baráti. Ugyanakkor a védő nem tervezi elfogadni a safety taget, és amennyiben a Seahawks azt tenne rá, akkor megtámadná a döntést és követelné, hogy linebacker taget tegyenek rá.

Mivel a pass rusher OLB-ket is linebackerként tartják számon, ezért 2022-ben az LB tag 17,87 millió dollár lenne, míg két év múlva 21,44 millió dollár. Adams idei fizetését is beleszámolva a védő a következő három évben 39,67 milliót kereshetne a safety taggel, míg 49,17 millió dollárt a linebacker taggel (9,5 millió dolláros különbség). Ez utóbbi éves szinten 16,39 millió dollárt jelentene Adamsnek, ami új pénzben egy két éves, átlag 19,65 milliós hosszabbításnak felel meg – ez a saját állítólagos igényeinél is bőven több.

Ehhez a védőnek mindössze annyit kell bizonyítania, hogy többet játszott linebackerként, mint safetyként. A 2020-as éve alapján ez nem lenne kérdés, ugyanis a 855 védősnapjéből 390 snapen állt fel linebackerként a PFF adatai alapján, míg safetyként csak 269-en. Persze ezt a Seahawks könnyen kivédheti azzal, hogy csak safetyként játszatja Adamset, de ezzel pont annullálná azt, ami a védőt igazán különlegessé teszi. Akárhogy is nézzük, nincs könnyű helyzetben a csapat.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!