Connect with us

Hír

A Seahawks nem enged az ajánlatából, hajlandó a jövőben kétszer is tagelni Jamal Adamst

A Seahawksnak kezd elfogyni a türelme a Jamal Adamsszel folytatott tárgyalásokkal kapcsolatban. A PFT információi szerint a csapat úgy érzi, hogy fair és megfelelő ajánlatott tett le a safety elé, amit ha a játékos nem akkor elfogadni, akkor ők hajlandóak játszatni az ötödik éves opcióján idén, majd ha arra kerül a sor, akár kétszer is franchise taget tenni rá 2022-ben és 2023-ban.

A Seahawks úgy gondolja, hogy megfelelően kezeli a játékosait, a kellő mértékben fizeti őket, azonban a jelek szerint úgy látják, hogy Adams elvárásai elrugaszkodottak. Úgyhogy ha a jelenleg asztalon lévő ajánlatot nem tartja megfelelőnek, akkor a seattle-iek hajlandóak évről évre haladni a játékossal és magabiztosak abban, hogy a safety így is ott lesz a pályán az alapszakaszban.

Adams az ötödik éves opciójával $9,86 milliót fog keresni idén, jövőre a franchise tag $13,5 millió körüli összeg lenne, majd 2023-ban $16,26 millió. Ez a három éves összeg jó eséllyel alacsonyabb, mint amennyit Adams vár a következő három évre fizetésben és garantált tartalmakban, így pénzügyileg a csapat oldaláról érthető a dolog. Az más kérdés, hogy mennyire jó, ha az egyik legjobb védőjük elégedetlen lesz és haragudni fog a csapatra éveken át.

A Jetsnél már megtapasztalták, hogy Adamsszel nem egyszerű tárgyalni, egyes belsős információk szerint nehéz vele közös nevezőre jutni. Most a Seahawks is ebbe a cipőbe került, és ha tényleg nem sikerül megegyeznie a feleknek, akkor az még inkább rávilágít majd arra a korábbi hibára a csapat részéről, hogy nem kötötték a csere feltételéhez egy új szerződés összehozását.

Meglátjuk, hogy Adams hogyan reagál a Seahawks lépésére. Lehet, hogy egy esetleges karriert veszélyeztető sérülés kockázatát elkerülendő belemegy az anyagi biztonságba, de az eddigiek alapján egyáltalán nem biztos, hogy lejjebb ad az igényeiből.

19 Comments
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
19 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Sestertius
Sestertius
2021-08-16 09:49

Nem vagyok Hawks drukker, de szerintem akkor se nagy betli a vége ha 2x tagelik
4 évig játszik ott és egy elit teljesítményért kifizetnek egy nem olyan túl nagy összeget (kvázi mintha pickelték volna és nincs 5. éves opció + ~20 millió

JackEasterby
JackEasterby
Reply to  Sestertius
2021-08-16 18:07

Az a betli, hogy Adams kezében van aduász. Ő mondhatja azt, hogy “oké srácok akkor 2 első kört adtatok 1 évnyi játékért, én nem játszok”.

Sestertius
Sestertius
Reply to  JackEasterby
2021-08-16 18:46

Annyira neki sem jó poén. Szerintem ez inkább lose-lose helyzet

peter szabo
peter szabo
Reply to  JackEasterby
2021-08-16 18:34

A csapat: hát ne játssz, mivel aránylag korrekt szerződés nem jó neked,kidobom a kukába a 2 1. kört,te meg a karriered. Ki fog benned bízni ezután,hogy már a második csapatnál sem bírnak veled. P.S. biztos lesz valaki barom, aki tutujgatni fogja…

JackEasterby
JackEasterby
Reply to  peter szabo
2021-08-16 19:42

Egyrészt nem tudjuk, hogy korrekt-e a szerződés. A Hawks sanszos, hogy a safety poszthoz viszonyítja, Adams pedig az LB-hez. Másrészt az, hogy a hulladék Jetsből eltradeltette magát az nem éppen azt bizonyítja, hogy ő lenne kezelhetetlen, hanem jól mérte fel, hogy túl rövid a karrierje ahhoz, hogy ilyen szopásban részt vegyen, mint amit a tavalyi Jets csinált.

Staten Island
Staten Island
Reply to  JackEasterby
2021-08-16 20:50

Ismerjük a szerződést. Az újonc szerződésével együtt évi $16 millió, egy millióval marad el Leonard pénzétől. Ő pedig nem olyan jó, mint Leonard, szóval hiába veri az asztalt.

https://fuzovelkifele.com/2021/08/a-seahawks-megtette-a-vegso-ajanlatat-jamal-adamsnek/

peter szabo
peter szabo
Reply to  JackEasterby
2021-08-16 20:08

Ebben is van igazság…Te írtad-nem kötözködés-, nem szimpi a genyázás. Amiről én tudok(nem vagyok insider 😊),a szerződés,ami hosszabb távú, valahol félúton van a 2 pozíció fizetése között. Azért valószínűleg meg tudna egyezni,csak Ő a maxot akarja. Ez is érthető. Valószínűleg a garantált tartalommal van baj. Mi van,ha első héten (ne így legyen), szenved 1 komoly sérülést. Akkor a csapat kidobott 1 csomó pénzt. De ha nincs fix mani,Ő meg rákefél…

peter szabo
peter szabo
Reply to  Sestertius
2021-08-16 16:25

+ muszáj Neki jól játszani, hogy mikor lelép, másutt megkapja a nagy lét. Xar játékkal nem büntetheti a csapatot, mert leveri a saját árát. Nem is értem,mit könyörögnek ennyit…

Tizenkettes
Tizenkettes
2021-08-16 10:43

Kérdezném, hogy mondjuk 15-20 évvel ezelőtt is ekkora problémák voltak a szerződések kapcsán? Őszintén szólva én nem nagyon emlékszem ilyenekre. Most viszont folyamatosan megy a zsarolás a felek részéről. Tipikusan a játékosok vannak előtérben azzal, hogy nem jelennek meg edzésen vagy edzőtáborban, kinyilvánítva, hogy új szerződést akarnak… Csak azért kérdezem, mert nem tudom, mennyire normális az a rendszer, amely abból áll, hogy a felek megegyeznek 4-5-6 évre, majd 1-2 év után megy a presszionálás, mert “változtak a körülmények”. Nem az a baj, hogy a szerződések módosulnak, mert ez benne van. Azt gondolom, ez ellen lehetne tenni valamit, mert X ennyit kap, de Y úgy érzi, jobban teljesített, így ő többet kér. Majd jön Z, aki mindkettőnél többet akar. Ezt követően megint X tesz le egy remek szezont, így nehogy már ne ő legyen a legjobban kereső… Ez egy ördögi kör, csak valahogy nem tetszik a dolog. Egyrészt megy a kommunikáció, hogy mennyire imád focizni az illető, de ezekből az jön le, hogy leginkább akkor, ha ő keres a posztján (majdnem) a legjobban.
Szóval annak idején is voltak ilyen húzások, amikkel a játékos megpróbálta kikényszeríteni az új kontraktust? Vagy ritkábbak voltak? Köszönöm, aki reagál!

JackEasterby
JackEasterby
Reply to  Tizenkettes
2021-08-16 18:33

Én se tartom szimpatikusnak ezt a genyázást amit pl Howard is csinál egy kiváló szezon után, de amíg ilyen játékosokkal kicsesző dolgok léteznek, mint a 1.körös opció addig igen is nyeljék le, hogy néhányan szemétkednek. Vagy a legalapvetőbb problémát ne is említsem, hogy 3-4 év az átlag NFL karrier, de minden draftolt játékos szerződése legalább 4 év. Ez a legnagyobb igazságtalanság az egész rendszerben, hogy a játékosok nagy százalékának esélye sincs a játékának megfelelő szerződést kialkudnia.

playmaker90
playmaker90
Reply to  Tizenkettes
2021-08-16 17:20

Tök egyszerűen meglehetne oldani, min 2 évig de legalább 3 évig nem lehet a szerződéshez nyúlni és kivágni sem, pont

Paul Teleki
Paul Teleki
Reply to  Tizenkettes
2021-08-16 16:18

Egyszer egy hasonló felvetésemre azt a választ kaptam, hogy mindkét fél részére jó ez így. Szerintem viszont eddig inkább a csapatoknak kedvezett a rendszer, de most már a játékosok is egyre durvábban kezdik kijátszani a kiskapuk adta lehetőségeket. Véleményem szerint pár éven belül változtatni fognak. ( habár a negatív reklám is reklám, főleg a holtszezonban)

JackEasterby
JackEasterby
Reply to  Paul Teleki
2021-08-16 18:28

A játékosoknak is azért jó, mert a legtöbb átalakítás az aláírási bónusszá alakítást jelent, ami értelemszerűen a péznhez előbb jutását eredményezi, illetve a több halott pénz biztosabbá teszi a szerződést.

renningan
renningan
Reply to  Tizenkettes
2021-08-16 12:08

Naná hogy voltak, sőt akkor voltak csak igazán. Nem is kell a veteránokig menni, a 2011-es CBA előtt még a top pickek olyan összegeket kértek el, amiket nem szégyelltek, Sam Bradford, ha jól rémlik, közel annyit kapott 1/1-esként, mint Brady vagy Manning (vagy ha kevesebbet is, akkor nem sokkal), de Ndamukong Suh vagy épp Matt Stafford sem panaszkodhatott a fizetésére.

Vagy ott an JaMarcus Russell, aki holdoutolt, a szezon elejét is kihagyta, majd 2007-ben kapott egy 6 éves, 68 milliós szerződést 31 millió garantálttal. Régen sem volt jobb a helyzet, csak akkor még más volt az Internet :)

ahanem
ahanem
Reply to  Tizenkettes
2021-08-17 15:35

akkor még nem volt social media, a játékosok 95%a nem is tudta, mennyit keres a másik; de a lehetséges szerződések között sem volt ekkora különbség (leginkább megkereshető pénz mennyiségében)

JackEasterby
JackEasterby
2021-08-16 18:23

Azért az megmosolyogtató, hogy mikor a hibát hibára halmozó O’Brien tárgyalta Tunsil szerződését akkor mindenki csak mosolygott rajta, hogy mennyire lefogja őket húzni a játékos, mert nem hosszabbított azonnal. Most, hogy az alapvetően jónak gondolt Seahawks FO csinálja meg ugyanazt a hibát, akkor már nem éppen ez a közvélemény.

Staten Island
Staten Island
2021-08-16 17:43

Ennek most örülök. Sztem is korrekt az ajánlat.

JackEasterby
JackEasterby
Reply to  Staten Island
2021-08-16 18:26

Tök mindegy, hogy korrekt az ajánlat vagy sem. Adamst és az ügynökét ez nem fogadja érdekelni és kisajtolják a maximumot a szerződésből.

Staten Island
Staten Island
Reply to  JackEasterby
2021-08-16 18:50

Azt mondod? Az a szerencséje a Hawksnak, hogy occó a safety tag.

19
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x