Connect with us

Hír

Jordan Hicks még csak a lehetőséget sem kapja meg, hogy versenyezzen egy újonccal

Jordan Hicks újonc szezonja óta kezdő linebackernek számít az NFL-ben, azonban ez idén megváltozik. A Cardinals ugyanis az első körben draftolta Zaven Collinst, és Steve Keim general manager nem sokkal a játékosbörze után kerek-perec elmondta Hicksnek, hogy nem is versenyezhet a kezdő posztért, az Collinsnak van fenntartva, így ő csak egy mentor szerepet tölthet be a csapatnál.

Hicks ugyan tisztelte, hogy őszinték voltak vele, illetve azt is, hogy segítenek trade partnert találni neki (mondjuk ezt miért ne tennék?), ettől függetlenül csalódott volt, hogy még csak a lehetőséget sem kapta meg arra, hogy megtartsa állását.

“Úgy gondolom, hogy bizonyítottam már, hogy kezdőnek számítok a ligában. Mutatja ezt az önéletrajzom, az utóbbi két itt eltöltött évem, a vezér szerepem, a pályán mutatott játékom. Úgyhogy akár itt, akár valahol máshol, ha megkapom a lehetőséget a versenyzésre, akkor képes vagyok megnyerni a kezdőt.”

– mondta Hicks az ESPN-nek.

Hicks 2015-ben a harmadik körben került kiválasztásra az Eagles által és már újoncként nagy szerephez jutott. Elsődleges ütőkártyája a coverage képessége volt, azonban Arizonában az utóbbi két évben a játék ezen aspektusában is hullámzóan teljesített, két év alatt 112 labdát, 1210 yardot és 5 TD-t kaptak el mellette, habár volt négy interceptionje és négy leütött labdája a PFF adatai alapján.

A szerződése miatt kivágni biztosan nem fogja a Cardinals, de pénzügyileg még csak a cserével sem járnak annyira jól (idén felszabadul $3 millió, de keletkezik mellé 3-3 millió halott pénz idén és jövőre). Ez azt jelenti, hogy csak úgy egy hetedik körös pickért nem fogják eladni, ez pedig nehezíti a játékos helyzetét is. Vannak viszont csapatok, ahol Hicks akár a kezdőben is elférne, egy ötödik körös pickért akár lehetne is egy win-win szituációról beszélni.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!