Connect with us

Hír

Jordan Hicks még csak a lehetőséget sem kapja meg, hogy versenyezzen egy újonccal

Jordan Hicks újonc szezonja óta kezdő linebackernek számít az NFL-ben, azonban ez idén megváltozik. A Cardinals ugyanis az első körben draftolta Zaven Collinst, és Steve Keim general manager nem sokkal a játékosbörze után kerek-perec elmondta Hicksnek, hogy nem is versenyezhet a kezdő posztért, az Collinsnak van fenntartva, így ő csak egy mentor szerepet tölthet be a csapatnál.

Hicks ugyan tisztelte, hogy őszinték voltak vele, illetve azt is, hogy segítenek trade partnert találni neki (mondjuk ezt miért ne tennék?), ettől függetlenül csalódott volt, hogy még csak a lehetőséget sem kapta meg arra, hogy megtartsa állását.

“Úgy gondolom, hogy bizonyítottam már, hogy kezdőnek számítok a ligában. Mutatja ezt az önéletrajzom, az utóbbi két itt eltöltött évem, a vezér szerepem, a pályán mutatott játékom. Úgyhogy akár itt, akár valahol máshol, ha megkapom a lehetőséget a versenyzésre, akkor képes vagyok megnyerni a kezdőt.”

– mondta Hicks az ESPN-nek.

Hicks 2015-ben a harmadik körben került kiválasztásra az Eagles által és már újoncként nagy szerephez jutott. Elsődleges ütőkártyája a coverage képessége volt, azonban Arizonában az utóbbi két évben a játék ezen aspektusában is hullámzóan teljesített, két év alatt 112 labdát, 1210 yardot és 5 TD-t kaptak el mellette, habár volt négy interceptionje és négy leütött labdája a PFF adatai alapján.

A szerződése miatt kivágni biztosan nem fogja a Cardinals, de pénzügyileg még csak a cserével sem járnak annyira jól (idén felszabadul $3 millió, de keletkezik mellé 3-3 millió halott pénz idén és jövőre). Ez azt jelenti, hogy csak úgy egy hetedik körös pickért nem fogják eladni, ez pedig nehezíti a játékos helyzetét is. Vannak viszont csapatok, ahol Hicks akár a kezdőben is elférne, egy ötödik körös pickért akár lehetne is egy win-win szituációról beszélni.

9 Comments
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
9 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
bjeela
bjeela
2021-08-02 06:46

“Legyetek bátorak!”

Vicgeordie
Vicgeordie
2021-08-02 06:33

Mondjuk ez elég erős vállalás a csapat részéről látva 1-2 első körös LB (pl.: Queen, White) “parádés” újonc szezonját…

JackEasterby
JackEasterby
Reply to  Vicgeordie
2021-08-02 09:09

Feltételezem White is azért fejlődött a 2.szezonjára, mert az elsőben sokat volt pályán és tanult a hibákból. Ha azt akarják, hogy fejlődjön Collins akkor a pályán kell lennie.

Vicgeordie
Vicgeordie
Reply to  JackEasterby
2021-08-02 10:16

Ez még nem is lenne rossz gondolat egy épülőben lévő, bottom 10, idén minden mindegy csapat esetében. De a Cards a rájátszásért küzd, ha Kliff nem virít valamit most (de legkésőbb jövőre), repül is. Egy ilyen helyzetben lévő csapatnál sztem nem nagyon fér bele az, hogy meccsek menjenek el a vakon lévő újonc LB-n (nem a játszatása ellen vagyok, csak egy ilyen kijelentést érzek erősnek úgy, hogy Collins és Hicks teljesítményéről akkor még max sejtéseik lehettek)

JackEasterby
JackEasterby
Reply to  Vicgeordie
2021-08-02 12:55

A kijelentést azt én is erősnek érzem. Mindenesetre az LB/RB poszton egy újonc tehetség nagyon jó eséllyel többet ad a csapat játékához, mint egy átlagos veterán 30-hoz közelítve, mivel ez a leginkább fizikálisabb poszt.

pritek
pritek
Reply to  Vicgeordie
2021-08-02 11:15

Kliffet nem a LB poszt alapján fogják megítélni.

Baltimore fan
Baltimore fan
Reply to  Vicgeordie
2021-08-02 10:40

Queen a legszarabb lb volt a ligában, mégse ment el rajta mecs,kisegitteték a társak, és biztos vagyok benne idén robbantani fog, nagyon szurkolok neki. Nagyon jól teszi a cards hogy játszasa, csak így fog fejlődni,

pritek
pritek
2021-08-02 11:22

Azt hozzátenném, hogy most az edzőtáborban sok felállásban mindhárman a pályán voltak, ami izgi volt, mert Jones volt az egyetlen tiszta passzsiettető és a felállás mutálódott egy alap 4-3ba.
Hicks használhatatlan volt coverage-ben az interceptionok ellenére is. Azért jött Collins, hogy a pálya közepe is veszélyes legyen a labdára. Fent lesz alapból, hogy harcban edződjön, de kizárólagosságot csak akkor kap ha a játéka alapján rászolgál.
Tavaly megkapta a stáb, hogy miután Shanny beszivatta a legelső meccsen Simmonst utána szépen ment is a kutyaházba a szezon felére kb, pedig az év végi teljesítménye alapján már sima kezdő volt, ezt akarják most idén elkerülni és úgy érzik, hogy bele fog férni. Hát legyen így.

Fetyke
Fetyke
2021-08-02 15:30

Na ugye, hogy az őszinte kommunikációval sincs beljebb a játékos. Ha máshogy látja a saját kis világát. :)

9
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x