Connect with us

NCAA

Kikre figyeljünk az idei NCAA szezonban? – Defense

A támadók után most a legjobb egyetemi védőkkel foglalkozunk, minden szintről és posztról hozunk olyan tehetségeket, akik egészen korán hallhatják nevüket a 2022-es NFL Drafton. A koncepció nem változott, olyan sztárokkal foglalkoztunk, akik már eligible játékosok, tehát fontos, hogy már most bekarikázzuk a nevüket, tudjuk, kikre kell kitüntetett figyelmet szentelnünk az ősszel!

Edge rusherek

Kayvon Thibodeaux, Oregon

Az első és legegyértelműbb név a sorban egyértelműen az Oregon sztárjáé, aki hasonlóan több társához, már úgy érkezett az egyetemre, hogy az első napon top10-es draft picknek kiáltották ki. A 2019-es recruiting class második legjobb játékosának tartott Thibodeaux rögtön az első évében bizonyította, hogy miért tartották ötcsillagos tehetségnek, hiszen sikerült elnyernie a Pac-12 legértékesebb újonc védője címet. A 2020-as szezon a konferencia szempontjából nem alakult kedvezően, ami meglátszott valamennyi csapat és játékos teljesítményén, így a sztár pass rusher sem hozott kiemelkedő évet. Ugyanakkor sikerült elhódítani a Morris Trófeát, amit a játékosok szavaznak meg az ellenfelek legjobb falemberei közül.

A 2021-es szezonnak pedig úgy vág neki Thibodeaux, hogy jó esélye van arra, hogy az első kiválasztott védő legyen a jövő évi játékosbörzén, de ehhez mindenképpen egy teljes és domináns szezon kell. Mindenesetre az eddig produkált statisztikái magukért beszélnek, hiszen a 1,5 év alatt jegyzett 77 szerelés, 23,5 TFL, 12 sack, 6 passzleütés és 1 kierőszakolt fumble egészen kiemelkedő teljesítmény. Ha a jegyzett statisztikákon és mutatott játékon pedig tovább tud csavarni, akkor jó eséllyel beszélhetünk egy Myles Garrett féle, a mezőnyből határozottan kiemelkedő edge rusherről.

Nik Bonitto, Oklahoma

A cikk folytatódik! Mindössze havi 3$ (+ÁFA) és több tucat extra cikket olvashatsz el, illetve korlátlan hozzáférést kapsz minden korábbi anyagunkhoz. Vagy légy a támogatónk további előnyökért! Ha már előfizető vagy, ne felejts el bejelentkezni (fent a menüben)!

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!